Orez prajit cu naut

Retete garnituri Retete cu orez Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple

Reteta Orez prajit cu naut

Garnitura gustoasa si o sursa vegetariana de proteina completa.

Ingrediente

1/2 cana orez (cu bob lung; basmati)
250 gr naut fiert (poate fi din conserva)
1 ceapa medie
1/2 ardei rosu (kapia sau gras)
2 catei mari de usturoi
5 fire patrunjel
1 lingurita condiment adobo (optional)
1 lingura ulei
1/2 lingura unt
sare, piper negru

  1. Orezul se fierbe conform instructiunilor de pe pachet, pana e facut dar nu moale. Ideal e sa folositi orez fiert cu o zi inainte, deci e o reteta in care puteti folosi resturile de orez. Dar daca il fierbeti in aceeasi zi, il scurgeti bine si il rasfirati pe un platou larg si il lasati sa se raceasca si sa se usuce complet.
  2. Intr-un robot/blender vertical se pun ceapa, ardeiul si usturoiul taiate bucati. Se mixeaza pana obtineti o pasta. Adaugati 1 lingura de apa daca robotul pare ca nu mixeaza suficient de bine. Adaugati apoi patrunjelul si mixati doar pana e maruntit.
  3. Intr-o tigaie larga (cca 25-28 cm) se adauga putin ulei si pasta de legume. Se soteaza, amestecand cand si cand pana pasta devine cumva uscata, si incepe sa se caramelizeze usor. Presarati sare.
  4. Adaugati untul, amestecati pana se topeste complet.
  5. Adaugati nautul scurs bine si continuati sa sotati, amestecand mai des de data asta, pana incepe sa se prajeasca si el putin, mie mi se pare mai bun asa. In timpul sotarii, presarati iar putina sare si rasniti piper negru. Adaugati si adobo acum, daca aveti preparat.
  6. Adaugati la final orezul si continuati sa prajiti cam 3-4 minute, amestecand cand si cand. Orezul trebuie sa se prajeasca si el ici-colo. E bun imediat, dar si reincalzit.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...