Orez prajit

Retete asiatice Retete garnituri Retete cu orez Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Orez prajit

In sfarsit! Colecistul meu a binevoit sa revina la indatoririle lui zilnice ;) Va spun doar ca in weekend am sarbatorit ziua mamei mele, dezmatul culinar vi-l puteti imagina usor.

Reteta aceasta este ideala pentru a folosi resturile de orez fiert. Adaugati legume, oua, sos de soia si ati obtinut o garnitura buna.

Ingrediente

150 gr orez lung (basmati)
2 morcovi
2 pumni de mazare (congelata)
1 ceapa medie
4 catei usturoi
2 oua
50 ml sos de soia
1/2 lingurita ulei de susan
2 fire ceapa verde (optional)
4 linguri ulei

  1. Orezul se fierbe cu sare, se strecoara si se lasa sa se raceasca. Se pune apoi la frigider pana a doua zi. Se infoaie un pic cu o furculita.
  2. Se taie morcovul cubulete mici, mici. Se taia ceapa si usturoiul felii nu foarte subtiri.
  3. Se bat ouale cu un strop de sare.
  4. Se incinge uleiul intr-un wok si se adauga legumele, inclusiv mazarea. Se prajesc la foc mare pentru cca 3 minute, nu trebuie sa se inmoaie prea tare.
  5. Se adauga ouale peste legume si se amesteca rapid sa se faca jumari si sa se desfaca bucatele mici.
  6. Se adauga orezul si se amesteca rapid, cam 1 minut, pana se incalzeste.
  7. Stingem focul.
  8. Se adauga sosul de soia si uleiul de susan si se amesteca bine pana orezul capata o culoare maronie uniforma. Se gusta de sare, dar sosul de soia e destul de sarat, probabil nu va fi nevoie de sare in plus.
  9. Se adauga ceapa verde tocata rondele.

Legume la calit in wok

Legume la calit in wok

Adaugam ouale

Adaugam ouale

Adaugam orezul

Adaugam orezul

Orez prajit

Orez prajit

Comentarii (47)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 7 ani - 28 Iulie 2014 13:21  

Alexandra, uleiul de susan da un gust specific foarte bun. il poti faca fara, dar sa-ti cumperi o sticluta cand ai ocazia.
 

Elis  acum 7 ani - 18 August 2014 17:31  

Super gustoasa !! Am facut reteta de cateva ori si sunt super incantata, la fel au fost si cei carora le-am share-uit-o. Foarte, foarte buna !!

 

Andreea   acum 7 ani - 30 Martie 2015 22:07  

Hei, este vreo problema daca nu folosesc sos de soia si doar adaug sare cat sa aiba gust ok? nu de alta, da momentan n-am de unde sa fac rost... :(
 

Ioana  acum 7 ani - 31 Martie 2015 08:59  

merge, macar pune uleiul de susan si ceapa verde.
 

maria  acum 5 ani - 17 Martie 2017 19:35  

in ce cantitate de apa se fierbe orezul?
 

Ioana  acum 5 ani - 20 Martie 2017 11:54  

orezul se fierbe in apa multa, ca pastele. la final se scurge de apa in exces.
 

Andreia  acum 4 ani - 27 Noiembrie 2017 19:57  

=P~ Mi-a iesit asa de bun incat am facut din nou ziua urmatoare! De-li-cios! Am pus extra usturoi si sos de soia, nu pot sa ma abtin niciodata.. Multumiiiim, Ioana!
 

Ioana  acum 4 ani - 28 Noiembrie 2017 10:30  

Cu mare drag, Andreia! Iti recomand sa incerci si varianta japoneza a orezului prajit: [link]
 

Alexandra  acum 4 ani - 8 Februarie 2018 02:14  

In ce magazine gasesc ulei de susan? Cu orez ( in pungi) nu iasa? Am orez dar din ala ce se fierbe in punga. Multumesc!
 

Ioana  acum 4 ani - 8 Februarie 2018 15:48  

in orice supermarket (Cora, Carrefour)...
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...