Pasta aglio, olio e peperoncino

Categorii: Retete din Italia, Retete cu paste, Retete de post, Retete rapide, Retete simple

 

Pasta aglio, olio e peperoncino
Pinterest

Cu aceasta reteta am testat ardeii iuti macinati in ulei. Nu de alta, dar asa verific daca un restaurant italian e bun. Comand aceste paste simple - aglio, olio e peperoncino - si in functie de asta revin in acel loc.

Ultima data am mancat asemenea paste fooooarte bune la restaurantul Max din Sibiu. Fiind mai multi am avut ocazia sa gust mai multe preparate din meniu. Pastele si supele creme mi s-au parut cele mai bune. Pizza a fost doar ok.

Ei, asta e tot pe saptamana aceasta. O recomandare, o reteta simpla cu paste ca oricum n-am mai mancat demult, o crema care a trecut testul. Sunt multumita vesel Va doresc un weekend placut, bucurati-va de soare.

Ingrediente
Pasta aglio, olio e peperoncino

200 gr paste lungi (spaghetti, fettuccine, tagliatelle)
4-5 linguri ulei masline extravirgin
4 catei de usturoi
1 lingurita cu varf ardei iuti macinati in ulei (+ putin ulei de pe ei)
5 fire patrunjel
4-5 frunze busuioc
sare

Portii: 2

Preparare
Pasta aglio, olio e peperoncino

  1. Se fierb pastele in multa apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.
  2. Cand sunt aproape gata pastele se incalzeste usor uleiul intr-o tigaie larga. Se adauga usturoiul taiat felii si se lasa doar pana incep sa miroasa placut. Nu-i lasati sa se prajeasca sau sa-si schimbe culoarea, tineti focul la mic, doar sa se infuzeze uleiul cu aroma lor.
  3. Adaugati jumatate din pasta de ardei iute (avand grija sa luati si putin ulei) si amestecati timp de 15 secunde.
  4. Adaugati pastele scurse si verdeturile tocate fin si amestecati totul la foc mai mare de data asta pana pastele incep sa sfaraie si sunt acoperite de ulei. Gustati de sare si de picant. In functie de toleranta voastra la picant si la cat de picanta v-a iesit conserva de ardei iuti mai adaugati pasta si amestecati. Pentru noi 1 lingurita cu varf este suficienta la aceste cantitati.
  5. Serviti imediat.
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 7)  

 
loading...

Paste rosii

22 Septembrie 2016

Paste rosii

Paste cu carne si spanac

22 Martie 2016

Paste cu carne si spanac

 

 

sarbescu eleonora  acum 3 ani - 18 Septembrie 2015 12:38  

Re: Pasta aglio, olio e peperoncino

Bun,bun!
 

popica  acum 3 ani - 18 Septembrie 2015 13:33  

Re: Pasta aglio, olio e peperoncino

BUNA!
Cum se face aceasta pasta cu ardei iuti si ulei?

Multumesc
 

Ioana  acum 3 ani - 18 Septembrie 2015 13:38  

Re: Pasta aglio, olio e peperoncino

da click pe textele subliniate si ajungi la reteta de ardei iuti in ulei.
 

olga  acum 3 ani - 18 Septembrie 2015 14:42  

Re: Pasta aglio, olio e peperoncino

Daca in poza arata asa bine, nu incape indoiala cum sunt la gust,( de-mi lasa gura apa!!!)
 

Maria  acum 3 ani - 18 Septembrie 2015 15:24  

Re: Pasta aglio, olio e peperoncino

Abia astept sa fac.....abia astept....la toti ai casei ne plac pastele
si picant!!
Multumim!!
 

Simona  acum 3 ani - 22 Septembrie 2015 13:42  

Re: Pasta aglio, olio e peperoncino

Si daca avem ardei iuti proaspeti, cum procedam? Multumesc!
 

Ioana  acum 3 ani - 22 Septembrie 2015 14:19  

Re: Pasta aglio, olio e peperoncino

ii toci marunt, marunt si ii adaugi deodata cu usturoiul sa aiba timp sa se inmoaie un pic.
 

mihai  acum 2 ani - 13 Mai 2016 02:16  

Re: Pasta aglio, olio e peperoncino

Multumesc pentru reteta. E simpla, dar plina de savoare si mi-a rasfatat papilele gustative vesel O sa mai fac tipul asta de paste imi e pofta
 

mihai  acum 2 ani - 13 Mai 2016 02:21  

Re: Pasta aglio, olio e peperoncino

asa aratau inainte sa le mananc:
[link]
pretty close i'd say vesel
 

Ioana  acum 2 ani - 13 Mai 2016 11:42  

Re: Pasta aglio, olio e peperoncino

sa-ti fie de bine, Mihai! multumesc pentru poza, ma bucur ca e reciproc, asa mai vad si eu ce faceti
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus