Pilaf cu carne de porc

Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete cu orez, Retete cu carne de porc

 

Pilaf cu carne de porc
Pinterest

Pilaf cremos cu carne de porc si ardei. Seamana la gust cu pilaful sarbesc si are cremozitatea unui risotto.

Ca orice pilaf de orez e bun doar cand e gata. Din cauza ca timpul de preparare e mare, dureaza bine peste o ora si jumatate, prepararea poate fi impartita in doua etape: in prima fierbeti partial carnea si in a doua continuati sa fierbeti carnea pana e gata si finisati orezul. A doua parte dureaza cam 30 de minute, e mai comod sa o executati chiar inainte de a servi pilaful.

Ingrediente
Pilaf cu carne de porc

500 gr carne de porc (pulpa, spata sau ceafa)
50 gr carnati cu boia (optional)
1 ceapa mare (cca 150-200 gr)
2 ardei grasi (unul rosu si altul verde)
2 catei de usturoi
1 fir cimbru
1 foaie de dafin
1 l apa
3 lingurite boia dulce
1 lingura cu varf pasta de rosii
2 linguri ulei
sare, piper negru macinat

175 gr orez pentru risotto (arborio, carnaroli)
50 ml vin rosu sec
1 lingura unt
25 gr branza tare (tip parmezan)
1/4 legatura patrunjel

Portii: 4-5

Preparare
Pilaf cu carne de porc

  1. Intr-o oala se incinge uleiul si se caleste ceapa tocata pana se inmoaie bine (cca 10 minute). Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut. Se adauga pasta de rosii si se calesc impreuna inca 5 minute, astfel incat pasta sa se caramelizeze un pic.
  2. Se adauga carnea taiata cuburi de aprox. 2 cm, impreuna cu carnatii taiati rondele si se calesc, amestecand des, pana carnea isi schimba culoarea.
  3. Se adauga ardeii taiati patratele si se caleste totul impreuna inca 2-3 minute, amestecand des.
  4. Se trage oala de pe foc si se adauga boiaua. Se amesteca bine si se pune oala iar pe foc.
  5. Se adauga apa, dafinul, cimbrul si sare si piper dupa gust. Se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac, la foc mic, timp de 45 minute.
    * in acest moment puteti intrerupe pregatirea pilafului si il puteti relua doar cand doriti sa-l serviti
  6. Intr-o craticioara se scot 750 ml lichid din oala, cu un polonic, avand grija sa nu luati si solide. In oala va ramane suficient lichid in care carnea sa stea lejer si sa fiarba in continuare. Continuati sa fierbeti carnea cu capac, la foc mic pana e gata orezul.
  7. Craticioara cu lichidul de pe carne se tine pe foc mic, pentru a avea lichidul fierbinte.
  8. Intr-o tigaie larga incingeti untul si adaugati orezul. Se prajeste timp de 5 minute, amestecand din cand in cand. Stingeti orezul cu vin si lasati sa se evapore.
  9. Turnati doua polonice de lichid fierbinte si dati focul la mediu spre mic, doar cat sa bolboroseasca usor orezul.
  10. Continuati sa puneti lichidul, doar cate un polonic o data. Urmatorul polonic il puneti doar cand anteriorul polonic de supa a fost absorbit de orez. Amestecati constant in orez, asta e o conditie sa devina cremos!Operatia va dura cam 20-25 minute, pana terminati tot lichidul. La sfarsit orezul va fi fiert cam 80%, inca putin tare in centru.
  11. Adaugati peste orez tot continutul oalei cu carne, amestecati usor (dregeti pilaful de sare) si lasati sa fiarba la foc mic pana lichidul se absoarbe aproape de tot si orezul e fiert. Nu amestecati in acest timp in orez sa nu-l striviti, doar scuturati din cand in cand tigaia cu miscari fata -spate.
  12. Adaugati branza rasa si patrunjelul tocat si amestecati usor.
  13. Pilaful cu carne de porc se serveste imediat. Nu e bun sau aspectuos reincalzit.
 
Pilaf cu carne de porc - Carnea si ardeii sotati

1. Carnea si ardeii sotati

Pilaf cu carne de porc - Adaugam apa si lasam la fiert

2. Adaugam apa si lasam la fiert

Pilaf cu carne de porc - Dupa 45 minute de fiert

3. Dupa 45 minute de fiert

Pilaf cu carne de porc - Lichidul scos din oala

4. Lichidul scos din oala

Pilaf cu carne de porc - Lichidul tinut fierbinte

5. Lichidul tinut fierbinte

Pilaf cu carne de porc - Orezul stins cu vin

6. Orezul stins cu vin

Pilaf cu carne de porc - Orezul aproape fiert

7. Orezul aproape fiert

Pilaf cu carne de porc - Adaugam carnea peste orez

8. Adaugam carnea peste orez

Pilaf cu carne de porc - Adaugam branza si patrunjelul

9. Adaugam branza si patrunjelul

Pilaf cu carne de porc - Pilaf cu carne de porc

10. Pilaf cu carne de porc


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 33)  

 
loading...

Pilaf de orez cu praz

1 Aprilie 2016

Pilaf de orez cu praz

Orez indian

20 Februarie 2013

Orez indian

 

 

olga  acum 3 ani - 17 Octombrie 2014 10:06  

Re: Pilaf cu carne de porc

Excelent. Ma uitam la o bucata de carne si nu stiam ce sa fac cu ea.

Multumesc frums, Ioana.
 

Ioana  acum 3 ani - 17 Octombrie 2014 10:20  

Re: Pilaf cu carne de porc

olga, este o reteta destul de permisiva, daca mai ai resturi prin frigider: un morcov, o mana de ciuperci sau mazare (astea pe final), cateva rosii din conserva, le adaugi in oala cu carne.
 

Simona-Adina Hotea  acum 3 ani - 17 Octombrie 2014 11:41  

Re: Pilaf cu carne de porc

O, ce bunatate! Si ce idee! Chiar nu stiam ce sa gatesc in week-end - stii tu : genul de mancare din care sa avem si luni...mersi!
 

lore  acum 3 ani - 18 Octombrie 2014 11:00  

Re: Pilaf cu carne de porc

vinul nu se poate inlocui cu altceva?
 

Ioana  acum 3 ani - 18 Octombrie 2014 15:21  

Re: Pilaf cu carne de porc

se poate omite.
 

Simona-Adina Hotea  acum 3 ani - 20 Octombrie 2014 09:10  

Re: Pilaf cu carne de porc

Excelent! Am adaugat chiar asa cum ai sugerat : o mana de mazare si 3 rosii din conserva, la final. O parte din carne si din sos le-am pastrat pentru azi si voi face orezul inainte de a-l servi. Sarutmana pentru masa! vesel
 

Ioana  acum 3 ani - 20 Octombrie 2014 09:45  

Re: Pilaf cu carne de porc

excelent! sa va fie de bine!
 

Laurentiu Aurel Mirica  acum 3 ani - 22 Octombrie 2014 08:35  

Re: Pilaf cu carne de porc

foarte gustos Ioana dar eu as zice totusi sa nu stricam bunatate de ceafa la pilaf vesel
 

Ioana  acum 3 ani - 22 Octombrie 2014 09:41  

Re: Pilaf cu carne de porc

da, pulpa si spata sunt in general folosite. dar si ceafa e potrivita, daca asta are omul la indemana sau prefera mancarurile mai grase. in ultima vreme cam dau toate bucatile potrivite ca sa aiba cat mai multe optiuni si sa nu ma trezesc ca foloseste cineva ceva gresit.
o data am scris la o supa ca se foloseste peste alb de apa sarata si cineva a folosit sardine congelate si iti dai seama ce a iesit.
 

nela  acum 3 ani - 22 Octombrie 2014 16:41  

Re: Pilaf cu carne de porc

imi e pofta
 

Misu  acum 3 ani - 22 Ianuarie 2015 13:57  

Re: Pilaf cu carne de porc

Foarte buna reteta!
Respectata indeaproape iese un deliciu.
 

Dan  acum un an - 30 Septembrie 2016 11:16  

Re: Pilaf cu carne de porc

La punctul 6 nu am inteles ( continuati sa fierbet carnea la foc mic pana e gata orezul) cand punem orezul, sau ai vrut sa spuneti pana e gata carnea? Multumesc pt reteta
 

Ioana  acum un an - 30 Septembrie 2016 11:23  

Re: Pilaf cu carne de porc

adica sa lasi oala cu carne pe foc pana pregatesti orezul separat (pasii 8-10). de abia la pasul 11 vei amesteca cele doua preparate (carnea si orezul).

prartic la pasii 1-6 faci o tocanita de carne. iar la 8-10 faci un risotto folosind lichid de pe tocanita. apoi le amesteci.
 

Ana  acum un an - 13 Ianuarie 2017 05:31  

Re: Pilaf cu carne de porc

Imi lasa gura apa imi e pofta Mai ales ca imi place foarte mult risotto, si carnea asta pare asa buna si frageda vesel Sigur voi incerca reteta curand vesel
 

Bucatar Ratat(uille)  acum 3 luni - 14 Noiembrie 2017 21:20  

Re: Pilaf cu carne de porc

Am urmat instructiunile si a iesit bine. Pasii sunt clar explicati. Felicit autorul pentru reteta si ii multumesc pe aceasta cale.
Doua observatii: 1) la 750 ml de apa ai nevoie de o tigaie cat o caldare. Oare nu se poate face pilaful intr-o oala, ca persoana mea nu detine tigai foarte mari? 2) ...puteti intrerupe pregatirea pilafului si O puteti relua...
 

Mihaela  acum 10 ore - 1 Februarie 2018 23:48  

Re: Pilaf cu carne de porc

Ciao.cand pun carnea si prajeala sa fiarba cata apa trebuie sa adaug? ?
 

Ioana  acum 6 minute - 2 Februarie 2018 10:08  

Re: Pilaf cu carne de porc

scrie in lista de ingrediente, 1 l de apa
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus