Garnitura de orez negru

Retete garnituri Retete cu orez

Reteta Garnitura de orez negru

Am vorbit cu mai multa lume despre orezul negru, toti entuziasmati de acest orez care are o textura asa faina la fiert. Insa majoritatea mi-au spus ca e cam fad la gust, ca e plictisitor. Asa ca, hai sa-l invioram un pic! In loc de lamaie puteti experimenta cu ghimbir sau lemongrass. Merge bine cu peste sau pui.

Ingrediente

100 gr orez negru
15 gr unt
coaja rasa de la 1/3 lamaie bio
sare

Portii: 1 mare sau 2 mici

  1. Se pune multa apa la fiert intr-o oala. Se adauga sare ca la apa pentru paste. Se aduce la fierbere.
  2. Cand apa clocoteste se toarna orezul, se amesteca si se da focul la mic. Se fierbe asa incet conform timpului de pe pachet, 18 minute pentru al meu). Apa se va colora, e ok. Cand a expirat timpul verificati sa fie facut. Aceste orez e mai ferm, cumva cauciucos, nu va asteptati sa fie moale bobul. De aceea e mai greu sa-l terciuiti (desi eu am reusit o data, m-am luat la povesti la telefon si am uitat sa-l scurg).
  3. Intr-o tigaie topiti untul si adaugati coaja rasa de lamaie. Amestecati 10 secunde, apoi adaugati orezul scurs. Amestecati 1 minut sa se imbibe cu arome. Presarati sare daca mai trebuie. Gata!

Comentarii (5)

 

Mirela  acum 5 ani - 23 Mai 2018 14:31  

Eu las totdeauna orezul negru la inmuiat, cam 8 ore, cu lamaie si il fierb in apa respectiva. Nu am incercat altfel ca sa vad daca e vreo diferenta, dar am citit ca asa se i potenteaza substantele nutritive.
 

Ioana  acum 5 ani - 24 Mai 2018 10:17  

de obicei e benefica inmuierea ca sa scada timpul de fierbere si sa fiarba mai frumos (ca la fasole). cred ca asa orezul e si mai usor de digerat. dar la 18 minute nu prea e cazul... cred ca cel mai mult am lasat orezul in apa o ora.
 

Mari Ana  acum 5 ani - 24 Mai 2018 13:23  

Am mancat orezul negru in perioada postului, citisem despre proprietatile sale nutritive. Eu pun o mana de leurda si spanac (daca le am), plus ceapa verde, usturoi, suc de lamaie si ulei de masline. Deja nu mai este garnitura asa, ci un fel de mancare satios. Voi face si reteta pusa de tine, ne place tuturor si e o variatie de la cel alb. Pupici.
 

Daniela S.  acum 5 ani - 18 Iunie 2018 11:33  

Recomand orezul negru daca preferati ceva mai satios ca si garnitura. Merge bine cu orice fel de mancare cu care ar merge si orezul simplu, dar la urma urmei depinde si de preferintele fiecaruia. In magazine nu am gasit asemenea tip de orez, asa ca m-am rezumat la a comanda de aici orez negru glutinos: [link] E acelasi lucru precum cel din reteta? Sau este vreo diferenta intre 'orez negru' si 'orez negru glutinos'? Mersi :)
 

Ioana  acum 5 ani - 18 Iunie 2018 11:44  

Daniela, acum se gaseste orez negru si in supermarketuri. orezul de aici nu e lipicios/glutinos.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...