Pui cu ardei si fenicul

Ingrediente

500 gr carne de pui (pulpe dezosate)
1 ardei gras mai mic (cca 120 gr)
1 ceapa medie (cca 100 gr)
1/2 fenicul mediu (cca 100 gr)
2 rosii din conserva (sau 2 lingurite pasta de rosii)
2 catei de usturoi
50 ml vin alb sec
1/2 lingurita seminte de fenicul macinate
2 fasii coaja de portocala
10 masline verzi
2 linguri ulei
sare, piper negru, fulgi de chili

Portii: 2

  1. Se presara carnea cu sare, piper si chili. Se prajeste in uleiul incins pe ambele parti, pana se rumeneste usor.  Se scoate din cratita.
  2. Se adauga ceapa taiata felii nu foarte subtiri, ardeiul si feniculul taiate fasii cam de 1cm grosime. Se soteaza pana ceapa se inmoaie un pic (cca 10 minute). Se adauga usturoiul strivit si se caleste inca 1 minut.
  3. Se adauga vinul si se lasa la foc mare pana se evapora aproape de tot. Se adauga rosiile strivite si se mai caleste totul cam 3 minute.
  4. Se adauga feniculul macinat, coaja de portocala, sare, piper negru. Se aseaza puiul in cratita printre legume si se adauga apa cam pana la jumatatea carnii (cca 200 ml). Se aduce la fierbere.
  5. Se da focul la mic, se pune capacul si se fierbe 35 minute. In ultimele 15 minute se ia capacul si se lasa sosul sa scada. In ultimele 5 minute se adauga maslinele.
  6. E bun cald cu paine taraneasca, piure de cartofi sau mamaliguta.

Comentarii (7)

 

Elena Mah  acum 6 ani - 17 Noiembrie 2015 16:53  

Vinul?! Ce cantitate?
 

Ioana  acum 6 ani - 17 Noiembrie 2015 16:56  

50 ml. am completat in reteta
 

Elena Mah  acum 6 ani - 17 Noiembrie 2015 16:57  

Multumesc mult.
 

florin  acum 6 ani - 18 Noiembrie 2015 06:28  

Sarut mana doamna. Sunt foarte incantat de postarile Dvs. Cred ca ar fi cazul sa apara si niste filmulete cu prepararea retetelor. Ar fi foarte interesant, mai ales ca detineti o super bucatarie ,care cred ca v-a inspira pe multa lume. Multumesc si succes pe viitor.
 

Ioana  acum 6 ani - 18 Noiembrie 2015 10:02  

multumesc, florin. nu aspectul bucatariei e problema. ci faptul ca e facuta de-a lungul unui perete si daca vreau sa filmez am nevoie de inca o persoana sa ma ajute. daca bucataria ar fi tip insula ar fi mai usor cu o camera fixa montata in fata. dar asa trebuie cineva sa se miste cu mine. totusi, pentru retetele care cer o tehnica mai greu de explicat, o sa incerc sa fac filmulete.
 

Stefan  acum 6 ani - 23 Ianuarie 2016 19:34  

Ioana,

Poti sa incerci cu un GoPro deasupra capului sa vezi ce rezultate ai.
 

Ioana  acum 6 ani - 25 Ianuarie 2016 10:19  

Stefan , interesanta propunere. o sa fac o incercare sa vad cum iese.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...