Salata cu hering

Retete cu peste si fructe de mare Retete de Craciun Retete din Rusia Retete salate

Reteta Salata cu hering

O salata absolut delicoasa de la "aproape" vecinii nostri rusi (ma refer la rusii din Rusia, nu presupuneti altceva). Este nelipsita de pe mesele lor in timpul sarbatorilor de iarna. Prietena mea Olga (din Rep. Moldova) m-a sfatuit sa nu fiu tentata sa tai legumele cubulete ca si la salata de boeuf, ci sa le dau pe razatoare ca sa iasa mai pufoasa. Si am observat ca in acest fel pot pune mai putina maioneza intre straturi, fiindca ele se leaga oricum si la final salata arata ca un tortulet.

Ingrediente

300 gr hering sarat (sau marinat)
2 cartofi mai mari
3 morcovi
2-3 sfecle rosii mici (cam cat o ceapa fiecare)
1 ceapa mica
2 oua
3 galbenusuri (+ mustar, ulei si sare pentru maioneza)

  1. Se fierb cartofii in coaja pana intra usor furculita in ei. Se fierb morcovii intregi. Se curata sfeclele de coaja si se taie in patru, apoi se fierb. Se fierb 2 oua tari.
  2. Se verifica heringul de oase si sa taie cubulete. Se toaca foarte marunt ceapa.
    * se foloseste hering in apa cu sare, doar ca eu l-am cumparat marinat si avea si putin otet, dar a fost super. dupa ce a stat o noapte la frigider, gustul de otet s-a imbinat cu restul, deci e ok sa folositi si hering marinat.
  3. Din cele 3 galbenusuri preaparam maioneza dupa instructiunile de aici.
  4. Se dau pe razatoarea mare (in farfurii separate) cartofii, morcovii si sfeclele. Daca dam pe razatoare legumele, salata va fi mai pufoasa.
  5. Intr-o tava rotunda de 20 cm diametru (cu pereti detasabili) incepem sa montam salata in straturi:
    - strat de cartofi razuiti
    - strat de maioneza (3 linguri)
    - strat de hering si ceapa
    - strat de maioneza (3 linguri)
    - strat de morcovi
    - strat de maioneza (3 linguri)
    - strat de sfecla razuita
    - strat mai gros de maioneza
    - strat de galbenus fiert trecut prin sita si albus data pe razatoarea mica
  6. Se da salata le frigider peste noapte.

Heringul taiat cubulete

Heringul taiat cubulete

Sfecla fiarta razuita

Sfecla fiarta razuita

Morcov, ceapa si maioneza

Morcov, ceapa si maioneza

Strat de cartofi

Strat de cartofi

Strat de maioneza

Strat de maioneza

Decoram cu ou

Decoram cu ou

Comentarii (32)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 12 ani - 5 Decembrie 2011 14:56  

suna bine si salata cu crabi, merci de reteta :)
 

vica  acum 12 ani - 22 Ianuarie 2012 14:10  

Este sooooooooper de gustoasa =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~
 

0ana  acum 12 ani - 2 Martie 2012 18:30  

Delicioasa, exact cum ma asteptam! Multumesc!
 

ildi  acum 11 ani - 22 Iulie 2012 19:33  

draga ioana,

de cand am vazut reteta miam dorit sa o fac, am incercato si la restaurantul rusesc de aici si vreau sa zic ca e una dintre preferatele mele ;)
am facuto aseara pt lunchul de azi, a iesit super buna, eu am folosit herring marinat de la borcan si am pus mai putina maioneza(nu sunt fan maioneza) gustul este sublim =P~
multumim pt reteta :)
 

solomon teodor  acum 11 ani - 28 August 2012 20:31  

Am vazut reteta si la tv.ACASA,am apreciatdesignul f.mult si-mi inchipui ca este si f.buna.Ovoi face negresit mai ales ca am gasit hering mare si ieftin si-l voi sara si fileta. :)
 

Andreea Munteanu  acum 11 ani - 16 Noiembrie 2012 13:33  

Si eu am pregatit aceasta reteta, vazuta tot la Ciresica si am mers tot pe varianta cu razuitul legumelor direct pe platou. Ca si peste, folosesc macrou marinat. Am inteles insa ca exista un magazin cu produse traditionale rusesti, undeva in Bucuresti, si acolo se gaseste exact ceea ce trebuie folosit ca peste in aceasta reteta.

Reteta a facut de fiecare data deliciul musafirilor mei! ;)
 

catalina  acum 11 ani - 3 Decembrie 2012 15:56  

e foarte delicois. Eu nu am gustat altceva mai bun ;)
 

Anula  acum 11 ani - 21 Februarie 2013 08:25  

E bine ca legumele sa fie date prin razatoare direct in forma si nu in farfurii aparte.Atunci cind le trecem din farfurii ele se inclee si nu ese atit depufos :)
 

Ildi  acum 3 ani - 7 Februarie 2021 10:11  

Am refacut reteta de n si n ori.
Azi am facut-o cu macrou marinat de mine.
Este foarte buna!!! iar o sa mananc prea mult :))) :p
 

Oana  acum 3 ani - 2 Martie 2021 16:56  

Ufff, buna e! Cum de n-am stiut de ea pana acum?
Mie parca imi cere cateva masline langa...
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...