Salata cu sparanghel si sos tonnato

Retete cu peste si fructe de mare Retete fara gluten Retete salate

Reteta Salata cu sparanghel si sos tonnato

Versiunea de primavara a salatei Nicoise.

Ingrediente

2 cartofi normali, fierti sau copti in coaja
8-10 fire sparanghel tanar
1 ceapa rosie mica
rosii cherry (optional)
2 linguri suc de lamaie
2 fire marar
sare

Sos tonnato

75 gr ton din conserva
50 ml ulei (folositi uleiul din conserva de ton, daca nu e suficient completati cu ulei de masline)
2 fileuri ansoa in ulei
1 lingura generoasa maioneza
1 lingura generoasa capere in otet
1 lingura suc de lamaie
1 lingura otet de pe capere
putina coaja de lamaie
piper negru

Portii: 2

  1. Sparanghelul se opareste 2 minute in apa care fierbe. Se scoate, se scurge si se trece rapid sub jet de apa rece cat sa se racoreasca. Se taie segmente potrivite, cat o imbucatura.
  2. Ceapa rosie se taie solzisori si se presara cu sare. Se lasa sa stea 10 minute, apoi se adauga 2 linguri suc de lamaie si se lasa sa se macereze inca 5-10 minute.
  3. Pentru sos se mixeaza toate ingredientele in robot sau cu blenderul vertical. Se rasneste mult piper negru in timp ce mixati. Se rade si putina coaja de lamaie (cat treceti de 4-5 ori cu razatoarea peste lamaie). La final gustati de sare (ansoa sunt sarate, vedeti daca mai trebuie) si de suc de lamaie. Sosul va fi destul de gros, pentru a-l subtia ca sa fie folosit ca si dressing, picurati treptat putina apa in timp ce continuati sa mixati, pana aveti o consistenta de sos care curge usor de pe lingura (50 ml apa am pus eu). Gustati iar.
  4. Cartofii se curata de coaja si se taie rondele. Se rasfira pe un platou. Se presara cu sare.
  5. Se presara peste cartofi ceapa cu tot cu sucul lasat.
  6. Se distribuie deasupra segmentele de sparanghel si se presara si peste el putina sare.
  7. Se picura deasupra 4-5 linguri sos tonnato. SDaca doriti, puneti deasupra jumatati de rosii cherry (cam 10 bucati). Presarati marar tocat. Picurati 1 lingura ulei masline. Serviti asa simplu.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...