Salata in straturi

Retete din America Retete cu legume Retete cu ou Retete de Pasti Retete simple Retete salate

Reteta Salata in straturi

Prima mea propunere pentru Pastile din anul acesta.

Cantitatile sunt pentru un vas de 17 cm diametru. Acesta este suficient pentru 4-5 persoane (ca aperitiv), insa daca aveti mai multi invitati la masa, dublati sau triplati reteta si folositi un vas mai mare. Cu cat mai mare vasul, cu atat straturile se vor vedea mai clar si mai frumos. Acel aspect stratificat o transforma intr-o vedeta a mesei de Pasti.

Patrunjelul folosit la decor este din productia proprie ;) La verdeturile pe care le-ati vazut in pozele cu noua bucatarie am adaugat acest patrunjel cret, un rozmarin si un busuioc (ultimul sosit). Se pare ca le merge bine.

Ingrediente

1 mana de salata verde asortata
cateva rosii cherry
2 fire ceapa verde
3 oua fierte tari
200 gr mazare fiarta (poate fi din conserva)
150 gr cascaval razuit (am pus Gouda picanta)
150 gr bacon
patrunjel pentru decor

Dressing

200 gr iaurt (am pus cedra de oaie si bivolita)
1-2 linguri maioneza
1 priza buna de zahar
sare

Portii: 2-3 (daca e servita ca singur fel doi la masa); 4-5 (daca e servita ca aperitiv)

  1. Se taie ouale felii (folositi instrumentul de feliat oua daca aveti). Alegeti feliile mai frumoase si asezati-le pe marginea vasului in care aranjati salata. Puneti apoi in centrul lor salata verde. Presarati putina sare si piper.
  2. Urmeaza apoi un strat de rosii pe care le taiati in 2 sau 4 (in functie de marime). Presarati deaupra rosiilor ceapa verde taia rondele. Presarati iar putin sare si piper.
  3. Tocati feliile de oua care v-au ramas si presarati-le deasupra stratului de rosii-ceapa. Presarati iar putina sare si piper.
  4. Urmeaza stratul de mazare.
  5. Amestecati ingredientele pentru dressing si turnati-l peste mazare.
  6. Radeti deasupra cascavalul, pe razatoarea mica.
  7. Intr-o tigaie, fara adaos de grasime, puneti feliile de bacon si prajiti-le pe ambele patir, la foc mic pana devin rumene si crocante. Scoateti-le pe servetele absorbante. Cand se racoresc un pic, tocati-le marunt. Presarati "crutoanele" de bacon peste cascaval, in centru.
  8. Decorati cu frunze de patrunjel.

Felii de oua fierte pe marginea vasului

Felii de oua fierte pe marginea vasului

Strat de rosii si ceapa verde

Strat de rosii si ceapa verde

Strat de oua

Strat de oua

Bacon prajit crocant

Bacon prajit crocant

Salata decorata

Salata decorata

Comentarii (16)

 

Ultimele comentarii

Odette  acum 13 ani - 8 Aprilie 2011 16:34  

felicitari arata exceptional si pun pariu ca este si foarte gustoasa... in seara asta cand ajung de la munca o voi gati si eu ! si daca iese cum ma astept o adaug in meniul de Paste ca aperitiv!
 

Ioana  acum 13 ani - 9 Aprilie 2011 11:44  

salata ar fi onorata sa intre in meniul tau :) abia asteapta sa auda verdictul. dar eu sunt sigura ca-ti va placea ;)
 

cristina  acum 13 ani - 14 Aprilie 2011 17:47  

mmmmm....vreu si eu ...........mm tre sa fie gustos.. :p =P~ :)
 

pishkot  acum 13 ani - 19 Iulie 2011 13:59  

foooarte buna :)
eu am facut o inimioara din bucatelele de bacon:) si probabil din lipsa de ocupatie:P
dar oricum efectul a fost cel asteptat;;)
 

odette  acum 13 ani - 3 August 2011 15:00  

e a2a oara cand fac reteta ta...esti inspiratia mea pe ziua de azi. eu pun produse italienesti dar oricum e un deliciu. ;)) felicitari si salutari de la Milano.
 

mihaela g penzis  acum 12 ani - 1 Decembrie 2011 16:13  

daca de Mos NICOLAE vine Sabina acasa,inlocuiesc maioneza,ouale,incerc cu ton sau pastrav in fum de cetina(dezlegare la peste).Sper sa iasa la fel de aspectuasa si de ce nu mai gustoasa;m-am saturat sincer din reteta ta chiar daca am notat doar ingredientele/FELI- CITARI :-& :-& :-& :-& :-& ;) ;)
 

tatiana  acum 12 ani - 21 Decembrie 2011 13:14  

eeeeeeeeeeeee tare gustos =P~ =P~
 

ioana  acum 10 ani - 25 Octombrie 2013 11:21  

Buna ziua. Salata se amesteca la final sau se serveste asa ,ca in poza....o zi frumoasa va doresc...

;) ;)
 

Ioana  acum 10 ani - 25 Octombrie 2013 11:23  

se serveste ca-n poza.
 

Mihai  acum 8 ani - 23 Martie 2016 14:04  

Am avut si niste leurda si am amestecat-o cu salata iar in dressing am pus si putin otet balsamic. A iesit o minune. Multumim pentru ideea cu salata in straturi, von face mai des asa, pana acum amestecam toate ingredientele si nu era asa aspectuasa. O zi buna va dorim!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...