Salsa Puttanesca

Retete din Italia Retete pentru gratar Retete de Sosuri si Salsa

Reteta Salsa Puttanesca

Are textura, aroma, culoare... e irezistibila.

Aceasta salsa iute de inspiratie italiana e potrivita pentru orice carne la gratar (pe vita - vezi aici, pulpe de pui la gratar - vezi poza mica de jos, peste, miel), pe couscous, in supe crema.

Ingrediente

3 ardei iuti rosii (cei lungi)
1 catel de usturoi
1 file de ansoa in ulei
1 lingurita capere in otet (+ 1 lingurita otet de pe ele)
2 fire patrunjel
5 frunze mari de busuioc
3-4 linguri ulei de masline extravirgin

Calorii: 450 cal

 

  1. Se incinge gratarul (pe gaz de exterior am folosit acum; dar se poate folosi si o tigaie grill de fonta incinsa la maxim). Se pun ardeii iuti pe gratar si se lasa cateva minute pe fiecare parte pana se rumenesc peste tot.
  2. Se lasa ardeii sa se racoreasca putin, apoi se curata de coaja, seminte si cotoare. Pulpa ardeilor se toaca marunt, marunt cu cutitul si se pune intr-un mojar.
    * salsa iese foarte iute daca folositi doar ardei iuti; pentru o salsa picanta inlocuiti 2 ardei iuti cu 1/2 ardei mic kapia, copt
  3. Peste ardei se adauga usturoiul strivit si ansoa tocata si ea. Se strivesc bine cu pistilul ca sa devina pasta.
  4. Intr-o craticioara/tigaie mica (cca 15-20 cm diametru) se adauga 1 lingura de ulei si pasta de ardei iute. Se soteaza, amestecand cand si cand, pana usturoiul e facut si vine un miros placut din tigaie (cca 2-3 minute).
  5. Se adauga caperele (daca sunt mari se pot toca), otetul si verdeturile tocate fin. Se mai da un clocot si se ia tigaia de pe foc.
  6. Se muta salsa in bolul de servire si se mai adauga 2-3 linguri de ulei.
    * salsa e mai buna daca sta macar cateva ore, astfel aromele au timp sa se amestece

Salsa Puttanesca

Salsa Puttanesca

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...