Spanac sotat cu susan

Categorii: Retete asiatice, Retete garnituri, Retete cu legume, Retete de post, Retete rapide, Retete simple

 

Spanac sotat cu susan
Pinterest

Spanac sotat in stil japonez.

Ingrediente
Spanac sotat cu susan

400 gr spanac tanar
1 lingurita ghimbir ras (pe razatoarea mica)
1 catel usturoi
1/4 lingurita chili fulgi
1/4 lingurita ulei de susan
1 lingura sos de soia (japonez)
1 lingura seminte de susan
3 fire ceapa verde

Portii: 2

Preparare
Spanac sotat cu susan

  1. Se prajesc semintele de susan intr-o tigaie fara adaos de grasime pana se rumenesc usor. Se scot imediat intr-un bol, fiindca se ard usor.
  2. Intr-o tigaie larga se pune spanacul (in 3-4 transe) si se soteaza doar pana isi pierde volumul. Daca vi se pare mai comod puteti sa-l opariti scurt in apa sarata. Scoateti spanacul intr-un bol si dupa ce se racoreste un pic il scurgeti bine de lichid.
  3. Intr-o tigaie larga incingeti uleiul si adaugati pasta de ghimbir, chili si usturoiul strivit. Sotati scurt, cca 15 secunde.
  4. Adaugati spnaacul si sotati inca 1 minut, sa se amestece aromele.
  5. Scoateti spanacul intr-un bol, adaugati imediat sosul de soia, uleiul de susan, semintele de susan si ceapa verde tocata rondele. Amestecati usor. Dregeti de sare.
  6. Serviti imediat cu orez fiert si tofu (in perioada postului) sau cu peste.
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 7)  

 
loading...

Clatite cu spanac

20 Aprilie 2016

Clatite cu spanac

Spanac cu iaurt

29 Aprilie 2014

Spanac cu iaurt

 

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus