Supa rece de dovlecei

Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple Retete de supe si ciorbe

Este o supa pe care o fac de ani de zile de cum dau caldurile. Reteta o am de la o matusa, sora a mamei mele.

Ingrediente

2 dovlecei (aprox 800 gr)
1 ceapa mare
50 gr unt (sau margarina)
1 lingura vegeta naturala
maioneza (dintr-un galbenus + 1 lingurita mustar si ulei cat cuprinde)
1 iaurt mic (200 gr)
marar
sare

Portii: 5

  1. Topiti untul si caliti ceapa tocata marunt pana se inmoaie.
  2. Taiati dovlecelul cubulete potrivite. Adaugati-l peste ceapa si puneti apa doar cat sa acoperiti dovlecelul. Adaugati vegeta si sare. Atentie, daca folositi vegeta cumparata nu mai puneti sare. Lasati la fiert la foc mediu pana dovlecelul e fiert, dar nu foarte moale, cca 15-20 minute.
  3. Luati de pe foc si scurgeti cam jumatate din apa de pe dovlecei. Lasati sa se raceasca complet.
  4. Amestecati maioneza cu iaurtul.
  5. Adaugati sosul peste dovlecei si amestecati bine. Adaugati marar tocat, cat doriti. Dregeti de sare.
  6. Puneti la frigider si lasati cateva ore sa se raceasca. Se serveste rece, cu paine prajita.

Dovlecelul cubulete

Sos de iaurt si maioneza

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...