Tikka masala de naut cu pui la cuptor

Categorii: Bucataria indiana, Retete de mancaruri cu carne, Retete ieftine

 

Tikka masala de naut cu pui la cuptor
Pinterest

Tikka masala este unul dintre cele mai indragite sosuri curry. Este un curry cremos pe baza de rosii. Special in aceasta reteta este prepararea curry-ului in cuptor. Pana el se face, bucatile de pui de deasupra au timp sa se rumeneasca frumos.

Ingrediente
Tikka masala de naut cu pui la cuptor

6 pulpe inferioare de pui
500 gr naut fiert (+ 50 ml apa in care a fiert; sau 2 conserve de naut de 400 gr)
1/2 lingura ulei
sare, piper negru, turmeric

Tikka Masala

1 lingura unt
4 catei de usturoi (medii)
2 lingurite ghimbir razuit fin (pasta)
1 lingurita chimion macinat
1 lingurita coriandru macinat
1 lingurita boia dulce
1/4 lingurita turmeric
1/4 lingurita fulgi de chili (sau mai mult daca doriti mancarea mai iute)
1 baton mic de scortisoara (de 2-3 cm)
1 conserva de rosii de 400 gr (sau 400 ml passata)
100 ml smantana dulce (20%)
sare

Portii: 3

Preparare
Tikka masala de naut cu pui la cuptor

  1. Pulpele se usca cu servetele de bucatarie. Se presara cu sare, piper negru macinat si 1/4 lingurita turmeric. Se adauga uleiul si se maseaza sa se acopere uniform de condimente.
  2. Nautul se scurge si se pregatesc 50 ml apa in care a fiert (sau 50 ml lichid din conserva).
  3. Rosiile, daca sunt intregi in conserva, se mixeaza in robot cu tot cu sucul de pe ele.
  4. Intr-o craticioara nu foarte mare se topeste untul. Se adauga usturoiul strivit si pasta de ghimbir. Se soteaza la foc mic, 2-3 minute, pana se simte miros placut.
  5. Se adauga condimentele pudra (chimion, coriandru, boia, turmeric si chili) si se amesteca sa se omogenizeze. Se soteaza pasta rezultata inca 1 minut.
  6. Se adauga rosiile pasate (sau passata), scortisoara, cei 50 ml apa de pe naut si sare. Se aduce la fierbere si se fierbe, amestecand des, cam 5 minute.
  7. Se adauga smantana si se mai fierbe 2 minute. Se drege de sare.
  8. Intr-o tava (vas termorezistent) de aprox 28 cm diametru se imprastie nautul pe fund. Se toarna peste el tikka masala (sosul de rosii). Pulpele se aseaza deasupra. Se mai rasneste putin piper peste pulpe.
  9. Se da tava la cuptor, la 200C timp de 45 minute. Dupa 30 minute ungeti pulpele cu sos din tava.
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 1)  

 

 

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus