Ton marinat cu 7 arome

Retete aperitive Retete cu peste si fructe de mare

Reteta Ton marinat cu 7 arome

Ton marinat, inspirat de Casa Montaña din Valencia.

Ingrediente

1 file mic de ton (de aprox 250 gr)
sare mare

Ulei infuzat cu 7 arome

1/2 lingura boabe de piper negru
1/2 lingura boabe de coriandru
1/2 lingura boabe de mustar
10 pastai de cardamom verde
10 cuisoare
1/4 lingurita fulgi de chili
5 gr sare afumata
120 ml ulei de masline

 

  1. Intr-un mojar se strivesc boabele de piper si coriandru, dar totusi sa ramana grunjoase, nu le faceti pudra. Se amesteca cu restul condimentelor (scoateti bobitele din pastaile de cardamom) si se pun intr-o tigaie. Se prajesc la foc mic cateva minute pana miros placut.
  2. Se trage tigaia de pe foc si se adauga uleiul. Se amesteca si se lasa la infuzat cateva ore (in jur de 4, dar gustati uleiul). Strecurati uleiul, dar daca doriti puneti inapoi 1 lingurita cu varf din condimente. Restul se arunca.
  3. Se presara tonul cu sare mare din belsug e ambele parti, apoi se lasa la frigider o ora. Se spala tonul de sare, apoi se absoarbe bine cu servetele de hartie.
  4. Se taie tonul felii subtiri, se aseaza pe un platou si se toarna uleiul peste ele. Se lasa la marinat o ora. Poate sa stea si mai multe ore la frigider, dar totusi e bine sa-l cansumati in ziua prepararii.
  5. Serviti ca aperitiv cu felii de bagheta prajita.

Comentarii (2)

 

Alexandra Ciobotaru  acum 3 ani - 12 August 2020 18:32  

Wow, ce surpriza placuta!!!
A fost minunat tonul de la Casa Montana, am savurat o portie la aperitiv si una la desert :))abia astept sa incerc reteta, voi calatori din nou in Valencia.
 

Ioana  acum 3 ani - 12 August 2020 18:36  

Abia astept pareri. Eu am modificat reteta lor (care era inramata pe perete): am pus coriandru in loc de piper alb boabe (mi se pare ca se potriveste cu tonul si piperul alb nu imi place asa mult), chili (in loc de mustar negru fiindca din asta nu am gasit), cuisoare in loc de mace (tot fiindca mace se gaseste greu).

Fasolea fava de la ei ti-a placut? Ai incercat-o? Au facut minuni cu ea...
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...