Vinete la gratar cu sos Romesco din seminte de floarea soarelui

Categorii: Retete de mancaruri cu legume, Retete de post, Retete pentru gratar

 

Vinete la gratar cu sos Romesco din seminte de floarea soarelui
Pinterest

De neratat aceasta varianta a sosului spaniol Romesco. Trebuie sa-l incercati la urmatorul gratar. Fiindca merge bine cu carne, dar si cu legume.

Ingrediente
Vinete la gratar cu sos Romesco din seminte de floarea soarelui

Vinete la gratar

2 vinete
sare
ulei

Sos Romesco cu seminte de floarea soarelui

50 gr seminte de floarea soarelui (crude)
2 catei de usturoi
25 gr paine alba (doar miezul, daca coaja e groasa si tare)
3 linguri suc de lamaie
4 linguri ulei de masline extravirgin
1 ardei kapia copt
1 fir marar
sare

Portii: 4

Preparare
Vinete la gratar cu sos Romesco din seminte de floarea soarelui

  1. Pentru sos se prajesc semintele de floarea soarelui intr-o tigaie mai mica. Amestecati mereu si la prajiti doar pana vedeti ca unele dintre ele sunt usor rumene si se aud cum pocnesc. Nu le prajiti excesiv, dureaza cam 3-4 minute in total.
  2. Scoateti seminetel din tigaie si in loc adaugati 1 lingura de ulei si painea rupta bucatele. Prajiti bucatile, amestecand, pana se rumenesc frumos pe toate partile.
  3. Puneti semintele intr-un mini robot (sau in bolul robotului vertical) si mixati pana se pulverizeaza.
  4. Adaugati peste seminte painea prajita, ardeiul copt, mararul, usturoiul strivit, sucul de lamaie si restul de ulei (inca 3 linguri). Mixati pana devine ca o pasta groasa.
  5. Adaugati sare dupa gust si turnati 50 ml apa rece. Mixati iar pana aveti o crema fina. Mai adaugati apa treptat daca vi se pare prea groasa, crema trebuie sa fie pufoasa. Gustati de sare si suc de lamaie si adaugati daca mai trebuie.
  6. Vinetele se taie felii nu foarte groase. Se presara cu sare si apoi se ung generos pe ambele parti cu ulei.
  7. Se incinge o tigaie grill timp de 5 minute la foc mare. Se da focul la mediu spre mic si se coc vinetele, cate 4-5 minute / parte. Se scot din tigaie si se ung iar cu ulei, macar pe o parte.
  8. Se servesc vinetele calde cu sos Romesco. Sosul este grozav si cu alte legume la gratar sau la cuptor sau langa carne de pui/peste la gratar.
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 2)  

 

Vinete in sos de rosii

5 August 2016

Vinete in sos de rosii

Baba Ganoush

1 Octombrie 2015

Baba Ganoush

Vinete cu carne tocata si iaurt

10 Septembrie 2015

Vinete cu carne tocata si iaurt

 

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus