Bulgur cu verdeturi

Categorii: Retete garnituri, Retete de post, Retete rapide, Retete simple

 

Bulgur cu verdeturi
Pinterest

Bulgur inviorator cu gust fresh, acrisor si aromat. Verdeturile le-am preparat in stil tabbouleh si dupa ce s-au macerat un timp am adaugat o cantitate mai mare de bulgur mare. Bun de tinut la indemana in frigider fiindca se poate adauga in supe, in salate sau folosi pe post de garnitura.

Ingrediente
Bulgur cu verdeturi

100 gr bulgur mare
1/2 legatura patrunjel
2 fire mici/tinere de ceapa verde
10 frunze menta
2 linguri suc de lamaie
coaja rasa de la 1/4 lamaie
2-3 linguri ulei
sare, piper

Portii: 4
Calorii: 613 cal / total (153 cal / portie)

Preparare
Bulgur cu verdeturi

  1. Se pune apa cu sare la fiert si cand clocoteste se adauga bulgurul. Se fierbe la foc mic pana acesta e facut, aprox. 10 minute.
  2. In acest timp se toaca marunt patrunjelul si menta. Peste ele se adauga ceapa verde taiata rondele fine, coaja de lamaie, se presara putina sare si se rasneste piper negru. Se adauga sucul de lamaie si se amesteca. Se lasa sa se macereze verdeturile in lamaie pana bulgur e gata.
  3. Cand bulgurul e fiert, se scurge bine si se adauga sare dupa gust. Se lasa sa se racoreasca, bulgurul sa fie doar caldut.
  4. Se adauga uleiul peste verdeturi si se amesteca. Se adauga apoi bulgurul si se amesteca iar.
  5. E bun imediat cat e caldut, dar e bun si la temperatura camerei. Poate fi adaugat in supe, in salate sau servit pe post de garnitura.
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 2)  

 
loading...

Bulgur cu naut

15 Noiembrie 2019

Bulgur cu naut

Sarmale cu bulgur

19 Iunie 2017

Sarmale cu bulgur

 

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus