Cartofi Bombay

Categorii: Retete cu cartofi, Retete garnituri, Bucataria indiana, Retete fara gluten, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete rapide

 

Cartofi Bombay
Pinterest

Cartofi in sos picant in stilul celor pregatiti pe strazile din Bombay (Mumbai), India.

Se pot servi pe post de garnitura langa orice mancare indiana de tip Tandoori (cum ar fi aceste pulpe tandoori) sau simpli, cu o lingura de iaurt deasupra. Daca va raman, ii puteti strivi si umple aluat cu piureul obtinut, asa cum am facut aici.

Ingrediente
Cartofi Bombay

500 gr cartofi rosii
4 rosii din conserva (inclusiv 4 linguri suc de pe ele)
1 ardei iute verde
2 lingurite pasta de ghimbir si usturoi (sau 15 gr ghimbir razuit fin +2 catei mari de usturoi striviti)
50 gr unt
1-2 linguri ulei
patrunjel

Condimente (masala)

1/4 lingurita boabe de coriandru macinate
1/4 lingurita chimion macinat
1/4 lingurita piper negru macinat
1/4 lingurita fulgi de chili
1/8 lingurita turmeric
1/8 lingurita seminte de fenicul macinate
1 priza scortisoara macinata
1 priza cuisoare macinate

Portii: 4 (pe post de garnitura) sau 2 (ca fel principal cu iaurt)

Preparare
Cartofi Bombay

  1. Se folosesc cartofi mediu fainosi care sunt gustosi, dar nu se sfarma usor. Cartofii se taie cuburi mai mici si se fierb in apa cu sare.
  2. Intr-o cratita larga se incinge uleiul. Se adauga pasta de ghimbir si usturoi si ardeiul iute(l-am curatat de seminte)taiat cubulete mici. Se calesc 15 secunde, apoi se adauga rosiile strivite (sau mixate in blender). Se caleste totul cam 5 minute, amestecand din cand in cand.
  3. Se adauga condimentele si 50 ml apa si se fierbe totul 2 minute.
  4. Se adauga untul si se amesteca doar pana se topeste.
  5. Se adauga cartofii si se amesteca usor sa nu se striveasca. Se pune capacul pe cratita si se fierbe 5 minute la foc mic, numai cat sa aiba timp cartofii sa absoarba aromele.
  6. Se presara cu patrunjel tocat si se servesc.
 
Cartofi Bombay - Sotam rapid ardeiul iute cu pasta de ghimbir si usturoi

1. Sotam rapid ardeiul iute cu pasta de ghimbir si usturoi

Cartofi Bombay - Adaugam rosiile

2. Adaugam rosiile

Cartofi Bombay - Adaugam untul

3. Adaugam untul

Cartofi Bombay - Adaugam cartofii

4. Adaugam cartofii

Cartofi Bombay - Cartofi Bombay

5. Cartofi Bombay


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 22)  

 
loading...

 

 

ani  acum 2 ani - 23 Ianuarie 2015 09:21  

Re: Cartofi Bombay

Hi Ioana

Am uitat complect cuvintul-scrijeliti!
Amintiri din copilarie --bine venite.

Mersi,
cu drag
Ani
 

Livia  acum 2 ani - 23 Iunie 2015 21:29  

Re: Cartofi Bombay

Merge sa pun si bulion in loc de rosii in conserva?
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus