Linte verde cu ciuperci la cuptor

Categorii: Retete cu ciuperci, Retete cu legume, Retete de mancaruri cu legume, Retete de post, Retete ieftine

 

Linte verde cu ciuperci la cuptor
Pinterest

Vacanta s-a terminat, dar am pregatit ceva bun pentru pachetelul de pranz ca sa fie mai placuta revenirea "la viata".

Ingrediente
Linte verde cu ciuperci la cuptor

150 gr linte verde
500 gr ciuperci champignon
1 ardei rosu (kapia)
1 ceapa medie
3 fire marar
1 lingurita oregano uscat
1 foaie de dafin
1 lingura rasa pasta de rosii
3 -4 linguri ulei
sare, piper negru

Portii: 4
Calorii: 225 cal / portie (13 gr proteina; 8.5 gr grasimi; 28 gr carb)

Preparare
Linte verde cu ciuperci la cuptor

  1. Se spala lintea si se pune la fiert doar in apa timp de 15 minute de cand incepe sa clocoteasca, la foc mic.
  2. In acest timp tocati marnt ceapa si taiati ardeiul felii. Intr-o tigaie larga sotati ceapa si ardeiul in 2 linguri ulei, la foc mic doar pana se inmoaie, cca 5 minute.
  3. Scoateti legumele intr-un bol, incercand sa lasati uleiul in tigaie.
  4. Se rup piciorusele ciupercilor si se taie felii. Se soteaza rapid in grasimea ramasa in tigaie. Nu le inghesuiti foarte tare, puteti sota ciupercile in ture (eu le-am sotat in 3 ture), picurand putin ulei la fiecare tura daca e necesar. Sotati rapid, la foc mare, amestecand mereu, doar pana ciupercile se inmoaie un pic (cca 2-3 minute). Scoateti ciupercile peste legume.
  5. Presarati sare, rasniti piper negru, adaugati oregano si mararul tocat. Amestecati.
  6. Scurgeti lintea si presarati putina sare si pe ea.
  7. Intr-un var termorezistent puneti 1/3 din legume, deasupra puneti 1/3 din linte. Continuati straturile asa, ultimul strat va fi de legume. Introduceti foaia de dafin rupta in 2-3 bucati printre straturi.
  8. Dizolvati pasta de rosii in 3/4 cana de apa si turnati in vas. Apa nu va acoperi continutul. Acoperiti vasul si dati la cuptor la 180C pentru 25 minute.
  9. Scoateti capacul si mai lasati 15-20 minute, sa scada din sos. Verificati lintea sa fie fiarta.
  10. Scoateti si lasati sa se raceasca. Sosul se va mai absorbi in linte. E bun pe loc sau reincalzit. In pachetul de pranz mi-am pus 1/4 din caserola si 1 ou de tara fiert deasupra.
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 4)  

 
loading...

 

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus