Paine cu ceapa verde

Retete aluaturi Retete asiatice Retete de Pasti Retete de post Retete ieftine

Reteta Paine cu ceapa verde

Nu aveti nevoie de cuptor pentru a face aceasta paine, e coapta in tigaie. Poate fi umpluta cu multe alte bunatati, dar acum am profitat de ceapa verde tanara.

Ingrediente

250 gr faina alba (BL 55)
75 ml apa fierbinte
75 ml apa calduta
5 gr drojdie uscata
1 priza zahar
1/2 lingurita sare

Umplutura

2 fire ceapa verde
1/4 lingurita ulei susan
sare

Pentru decor si uns

1 lingura ulei (pentru uns foile si painile formate)
seminte de susan
1 lingura sos de soia
1/4 lingurita ulei susan

Bucati: 2

  1. Amestecati faina cu sare. Impartiti faina in doua (ochiometric, nu trebuie sa cantariti).
  2. In apa calduta dizolvati drojdia si zaharul. Acoperiti si lasati-o la loc caldut timp de 10-15 minute, pana devine spumoasa.
  3. Puneti jumatate din faina intr-un bol si turnati apa fierbinte. Amestecati doar pana faina e absorbita complet.
  4. Puneti restul de faina peste aluatul obtinut si adaugati si drojdia activata. Amestecati pana faina e absorbita de tot.
  5. Acum puteti framanta aluatul de mana pana e omogen si elastic (cam 15-20 minute) sau in robot. Se pune apoi la crescut, acoperit, la loc caldut pentru aprox 1 ora (pana-si dubleaza volumul). Eu prefer sa pun aluatul in masina de paine pe programul de framantat+dospit.Va rezulta un aluat usor moale, usor lipicios.
  6. Taiati rondele fine doar cozile de la ceapa verde. Adaugati peste ea putina sare si uleiul de susan.
  7. Se scote aluatul pe masa de lucru data generos cu faina (aluatul e un pic moale). Se imparte in doua bucati egale.
    * aluatul e impartit in doua pentru ca am folosit tigaia de 16 cm pentru a le coace; daca aveti o tigaie mai mare de aprox 22-24 cm faceti o singura paine
  8. Intindeti din fiecare bucata cate o foaie subtire (nu cat sa vedeti prin ea, dar sa fie subtire), de aprox. 25 cm diametrul. Ungeti foaia cu ulei. Presarati rondele de ceapa.
  9. Rulati foaia sub forma de sul. Rulati sulul dintr-un capat ca un melc. Aplatizati melcul cu mana si apoi intindeti-l cu sucitorul foaie rotunda de aprox 15 cm diametrul (sau putin mai mica decat diametrul tigaii voastre).
  10. Ungeti painile obtinute cu ulei pe ambele parti. Presarati seminte de susan pe ambele parti si le apasati usor cu mana sa se lipeasca de paini.
  11. Incingeti o tigaie de 16 cm si daca nu e antiaderenta o ungeti usor cu ulei.
  12. Asezati o paine in ea si dati focul la mediu spre mic. Puneti capacul pe tigaie. Coaceti painea aprox. 5 minute pe prima parte. Va uitati sa fie frumos rumena dedesubt si abia apoi o intoarceti. Ungeti painea pe partea rumena cu amestec de sos de soia si ulei de susan. Dati focul la mai mic si coaceti painea, acoperita cu capac, inca 10 minute pe a doua parte. Daca vi se pare ca nu se rumeneste destul, puteti creste usor focul sub tigaie.
  13. Cand e rumena si pe a doua parte o scoateti intr-un vas acoperit. O ungeti si pe a doua parte cu amestecul de sos de soia si ulei.
  14. Coaceti a doua paine la fel. Sunt bune caldute sau reci.

Aluatul cu apa fierbinte

Aluatul cu apa fierbinte

Adaugam restul ingredientelor

Adaugam restul ingredientelor

Aluatul final, inainte de framantare

Aluatul final, inainte de framantare

Foaia subtire cu ceapa verde

Foaia subtire cu ceapa verde

Rulou

Rulou

Melc

Melc

Painea intinsa

Painea intinsa

Coacem painea pe prima parte...

Coacem painea pe prima parte...

... cu capac

... cu capac

Intoarcem si coacem pe a doua parte

Intoarcem si coacem pe a doua parte

Paine cu ceapa verde

Paine cu ceapa verde

Comentarii (27)

 

Ultimele comentarii

MIHAIL  acum 7 ani - 16 Aprilie 2015 14:15  

:p :p :p =P~ =P~
 

Adriana  acum 7 ani - 16 Aprilie 2015 14:53  

Minunata, Multumesc muuult
 

Ioana  acum 7 ani - 17 Aprilie 2015 10:06  

sa-ti fie de bine, adriana.
 

darvenia  acum 7 ani - 18 Aprilie 2015 17:24  

wow super noul site felicitari :)
 

Ioana  acum 7 ani - 18 Aprilie 2015 18:02  

merci, darvenia. ne-am modernizat un pic :)
 

maria  acum 6 ani - 23 Iunie 2015 09:38  

Eu fac painicile cu praf de copf. Nu se mai lasa la dospit si sunt la fel de bune, doar ceva mai rapide pentru ceata de fomisti
 

Mo  acum 6 ani - 10 Octombrie 2015 20:31  

Cu ce se poate inlocui ceapa verde din umplutura?
 

Ioana  acum 6 ani - 10 Octombrie 2015 20:59  

spanac e primul lucru care mi-a venit in minte. sau varza savoy.
 

Mari Ana  acum 6 ani - 27 Aprilie 2016 12:27  

Atat de simpla si atat de buna. Am facut repede ieri dimineata doua si pentru ca nu a ramas nimic, am facut a doua tura spre seara. Azi iar nu mai este o firimitura. :)
 

Ioana  acum 6 ani - 27 Aprilie 2016 12:37  

Vai ce faina e sectiunea!!!! sa va fie de bine!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...