Paste cu carne si spanac

Retete de mancaruri cu carne Retete cu paste Retete ieftine Retete rapide Retete simple

Reteta Paste cu carne si spanac

Pastele de dupa alergare au si carne. Carnea tocata mi-a ramas de la o tura de chiftele din carne mixta (1/3 vitel de lapte + 1/3 ceafa de vita + 1/3 piept de porc trecute de doua ori prin masina de tocat carne) si mi s-a parut potrivita ca sa incerc o tehnica (turtitele rupte in tigaie) dintr-o carte cu retete italiene pe care am primit-o de 8 Martie de la Radu (cel mai frumos cadou :) ).

Mai vreau sa va spun ca pasta de ardei si ardeiul iute macinat in ulei au fost condimentele homemade pe care le-am folosit cel mai des si cu cea mai mare placere iarna asta. Mai am doar un pic din fiecare!!!

Ingrediente

200 gr paste scurte (rigatoni, penne)
200 gr spanac
200 gr carne tocata mixta
2 catei usturoi
1 lingurita ardei iute macinat in ulei
1 lingura unt
2 linguri parmezan ras
sare, piper negru

Portii: 2 (mari)

  1. Se alege si se spala spanacul. Daca nu e spanac baby si frunzele sunt mai mari, se toaca.
  2. Se fierb pastele la fiert in multa apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.
  3. Se condimenteaza carnea tocata cu sare si piper negru. Se imparte in doua si se da fiecarei bucati forma de hamburger (chiftea turtita).
  4. Intr-o cratita larga (cca 25 cm) se incinge uleiul si apoi se da focul la mic. Se pun turtitele de carne in tigaie si se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc usor (cca 2 minute / parte).
  5. Se trage cratita de pe foc si cu o lingura de lemn se rup bucatele turtitele. Cand uleiul nu mai sfaraie se adauga usturoiul strivit si ardeiul iute si se amesteca bine.
  6. Se pune cratita din nou pe foc mic si se amesteca rapid doar pana bucatelele de carne se albesc pe toate partile.
  7. Se trage carnea pe marginea cratitei si in centru adaugati spanacul in 4 transe, amestecand dupa fiecare pana se "ofileste". Presarati si putina sare si piper peste fiecare transa. Cand l-ati adaugat pe tot, continuati sa sotati totul, amestecand des inca 2 minute. Spanacul trebuie sa lase un pic de suc pe fundul tigaii, nu-l lasati pe tot sa se evapore. Daca nu a lasat suc sau s-a evaporat prea repede, retineti 30 ml apa in care fierb pastele.
  8. Adaugati pastele scurse, untul si parmezanul. Adaugati si apa de pe paste daca nu mai aveti sos pe fundul tigaii. Amestecati pana untul si branza se topesc si apoi inca 1 minut sa se acopere pastele de sos.
  9. Serviti imediat, dar sunt bune si reincalzite.

Prajim turtitele de carne

Prajim turtitele de carne

Peste carnea rupta bucati se adauga usturoi si ardei iute

Peste carnea rupta bucati se adauga usturoi si ardei iute

Se soteaza spanacul in transe

Se soteaza spanacul in transe

Se adauga pastele, parmezanul si untul

Se adauga pastele, parmezanul si untul

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...