Paste cu iaurt si sos picant

Retete cu iaurt Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete turcesti

Reteta Paste cu iaurt si sos picant

Paste inspirate de manti turcesti. Am trisat putin, am folosit tortellini cumparati, asa ca devenit o reteta fulger la indemana in timpul saptamanii.

Ingrediente

150 gr tortellini proaspeti sau congelati (umpluti cu carne, parmezan, ricotta sau spanac)
300 gr iaurt grecesc
1 catel mic de usturoi
sare

Sos turcesc de rosii

35 gr unt
1 lingura ulei de masline
1 lingurita pasta de ardei iute
2 linguri pulpa de rosii (ori rosii date pe razatoare; ori pulpa din conserva)
1 varf generos de cutit chimion macinat
putina menta uscata
sare

Topping crocant

1 lingura arahide (prajite; cu sau fara sare)
2 lingurite mix de seminte (mix de in, floarea soarelui, dovleac si susan am folosit)
2 linguri verdeata asortata tocata (amestec de patrunjel, marar si menta in ce proportie doriti)

Portii: 2
Calorii: 596 calc / portie (calculat cu iaurt de bivolita 5%)

  1. Intr-o tigaie larga se topeste la foc mic untul si apoi se adauga uleiul. Se da focul putin mai tare si se adauga pasta de ardei si pulpa de rosii. Se caleste amestecul, amestecan des, pana se vede uleiul cum se separa (cca 2-3 minute).
  2. Adaugati chimionul si amestecati scurt. Opriti focul si sfaramati 3-4 frunze de menta uscata in sos. Dregeti de sare.
  3. Fierbeti pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Le scurgeti si le adaugati direct in tigaia cu sos. Porniti iar focul sub tigaie si amestecati pana pastele sunt acoperite uniform si au absorbit tot sosul. Dregeti de sare.
  4. Intr-un bol striviti usturoiul si il frecati cu putina sare. Adaugati iaurtul si amestecati bine.
  5. Pentru topping puneti arahidele si semintele intr-un mojar si pisati doar pana aveti bucatele mai mici, dar nu pulverizati arahidele. Rasniti piper negru si presarati putina sare (daca alunele nu sunt sarate), adaugati verdeturile tocate si amestecati.
  6. Impartiti iaurtul in doua boluri si faceti un crater in mojloc. Turnati jumatate din paste in crater. Presarati toppingul crocant deasupra. Serviti imediat.

Comentarii (2)

 

BRATAN TEODOR COSTAN  acum 4 luni - 28 Septembrie 2022 12:47  

FF BUNE
 

Florin  acum 4 luni - 30 Septembrie 2022 11:24  

O .K .
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...