Paste cu pancetta, ricotta si pecorino

Retete cu branza Retete din Italia Retete cu paste Retete rapide Retete simple

Reteta Paste cu pancetta, ricotta si pecorino

Un bol reconfortant de paste, similare cu Carbonara.

Ingrediente

200 gr paste (am folosit maccheroni)
100 gr pancetta
100 gr ricotta
20 gr pecorino razuit fin
20 gr unt
1/4 lingurita fulgi de chili
putin ulei de masline
sare, piper negru

  1. Se pun pastele la fiert in apa sarata dupa instructiunile de pe pachet.
  2. Ricotta se mixeaza in blender/robot impreuna cu pecorino si 6 linguri de apa. Va rezulta un sos care curge destul de usor din vas.
  3. Pancetta se taie cubulete si se pune intr-o tigaie larga (cca 26 cm) la foc mic. Daca dupa 1-2 minute nu lasa grasime, picurati doar putin ulei de masline sa o ajutati putin. Prajiti pancetta la foc mic pana se rumeneste placut, dar nu o faceti jumari.
  4. Trageti tigaia de pe foc si adaugati chili. Amestecati pana se amesteca in grasime. Adaugati untul cubulete si amestecati pana se topeste complet. Daca pancetta nu a fost in crusta de piper, rasniti si piper negru.
  5. Cand pastele sunt fierte le scurgeti si retineti 100 ml apa.
  6. Puneti tigaia cu pancetta la loc pe foc si cand se inferbanta, adaugati pastele. Amestecati bine cu sosul din tigaie si lasati sa se faca impreuna, amestecand des, cam 3 minute.
  7. Trageti tigaia de pe foc si adaugati sosul de ricotta. Amestecati bine pana pastele sunt acoperite de sos. Daca sosul pare prea lipicios, puneti tigaia iar pe foc si picurati din apa de pe paste retinuta, pana sosul devine ma fluid. Dregeti de sare.
  8. Serviti imediat, presarate cu extra pecorino. Se pot reincalzi, dar va trebui sa adaugati putina apa, astfel  sosul va redeveni fluid.

Comentarii (1)

 

Oana  acum 2 ani - 30 Mai 2021 16:09  

Excelente! Copii si adulti au savurat impreuna noua reteta de paste. Multumim, Ioana!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...