Peste spada la gratar cu vinegreta de ardei copt si cartofi cu rucola

Retete cu peste si fructe de mare Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

Reteta Peste spada la gratar cu vinegreta de ardei copt si cartofi cu rucola

Alt fel de steak, tot pentru doi, de data asta de peste. Pestele spada este unul din pestii mei favoriti in ultima vreme, ador textura mai consistenta si gustul delicat. Il comand des la restaurant, dar uneori gasesc felii de spada atat de apetisante la Metro incat trebuie sa le iau acasa si sa le gatesc. Cand prepar acasa acest pestele prefer sa-l fac fie asa la gratar, fie confiat.

Ingrediente

Peste spada

1 steak mare de peste spada (gros de aprox. 3.5 cm; 500 gr greutate)
sare, piper negru

Vinegreta de ardei copti

1 ardei rosu copt (cca 100 gr)
1 lingura ulei
1 catel usturoi (nu foarte mare)
1 lingura suc de lamaie
1 lingurita otet de sherry (reserva)
1/4 lingurita oregano uscat
2 linguri apa
sare, piper negru

Cartofi cu rucola

2 cartofi albi (medii; soi fainos)
1 mana buna de rucola
2 linguri ulei de patrunjel (varianta cu usturoi)
sare

Portii: 2
Calorii: 669 calorii / portie

 

  1. Prima data se fierb cartofii in coaja. Se pun in apa cu sare si se fierb la foc mic pana furculita intra usor in ei. Se lasa in apa fierbinte pana e nevoie de ei.
  2. Pentru vinegreta se pun toate ingredientele in robot si se mixeaza pana avem un sos fin. Se drege de sare si piper negru. Daca doriti mai multa aciditate, puteti sa adaugati inca putin otet.
  3. Se usca bine pestele spada cu servetele de hartie. Se unge cu putin ulei pe ambele parti.
  4. Se incinge bine o tigaie grill (5 minute la foc maxim), apoi se aseaza pestele in ea. Se coace 3 minute pe prima parte (la jumatatea timpului se roteste cu 90 grade ca sa se obtina acele urma de gratar in carouri). Se intoarce si se procedeaza la fel pe a doua parte.
  5. Intre timp sa aveti cuptorul incins la 200C. Mutati pestele pe o tava si dati la cuptor inca 10 minute, sa se faca mediu in interior.
  6. Cat timp se face pestele, curatati cartofii de coaja si ii taiati bucatele mici, rustic. Se amesteca cu rucola si se presara cu sare.
  7. Se aseaza cartofii pe un platou. Langa ei se pune pestele peste care se presara sare mare si se rasneste piper negru. Se stropeste totul cu ulei de patrunjel (mai mult sa ajunga pe cartofii cu rucola). Alaturi, intr-un vas mic de sticla, se pune vinegreta de ardei. Se serveste imediat.

Comentarii (2)

 

Misha  acum 4 ani - 6 Februarie 2020 14:05  

Arata tare bine! Ce zici, cam cat se poate pastra vinegreta la frigider? Merci : - *
 

Ioana  acum 4 ani - 6 Februarie 2020 14:19  

rezista sigur 5-7 zile. daca ramane si eu refolosesc la salate sau pe paste, ca dressing.
ardeiul copt imi pare ca fermenteaza repede, asa ca nu l-as tine mai mult.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...