Pulpe de rata in tuci

Retete de mancaruri cu carne Reteta cu carne de rata si gasca Retete de Pasti Retete la cuptor

Reteta Pulpe de rata in tuci

Fiindca avem timp... pulpe de rata coapte incet cu o garnitura de mai.

Ingrediente

2 pulpe de rata
1 lingura ulei
sare grunjoasa, piper negru
putin cimbru uscat

Garnitura

6-8 morcovi noi (baby)
4 fire ceapa verde tanara
2 fire patrunjel
1 fir marar
sare

Portii: 2

  1. Reteta este pentru 2 pulpe, dar veti prepara cate pulpe va intra in tuci, una langa alta, fara a fi inghesuite. Mie in tuciul de 25 cm imi intra 2-3 pulpe si atatea pot prepara o data.
  2. Presarati generos sare pe pulpe, pe toate partile. Rasniti apoi piper negru. Masati bine carnea sa se acopere de condimente. Acoperiti cu folie si dati la frigider pana a doua zi.
  3. Scoateti pulpele din frigider si le masati cu putin ulei si sfaramati putin cimbru peste ele. Le asezati in tuci cu pielea in sus, asa cum am precizat la pasul 1, fara a fi inghesuite. Puneti capacul.
  4. Coaceti pulpele la 150C timp de 2.5 ore. Dupa acest timp verificati carnea si daca furculita intra usor in ele opriti focul. Lasati tuciul in cuptor, asa cum e, acoperit minim 30 minute, dar poate ramane putin mai mult daca le veti servi mai tarziu.
    * pulpele vor fi rumene deasupra dupa coacere, dar pielea nu va fi crocanta inca
  5. Morcovii se spala bine cu un burete aspru si se fierb in apa cu sare pana furculita intra usor in ei.
  6. Mutati pulpele intr-un vas termorezistent. Chiar inainte de servirele le introduceti sub grill (focul/caldura de sus) pana pielea devine crocanta. Le supravegheati in acest timp ca sa nu se arda.
  7. In tuci ar trebui sa aveti cateva linguri de grasime lasata de pulpe. Puneti tuciul cu grasimea pe plita si incingeti grasimea.
  8. Adaugati morcovii in tuci si sotati putin, daca doriti ii puteti lasa sa se rumeneasca usor. Presarati putina sare si piper in acest timp. Adaugati ceapa verde taiata segmente si sotati inca 30 secunde.
  9. Scoateti garnitura pe o farfurie, adaugati verdeturile tocate fin si putina grasime din tuci. Amestecati. Turnati peste pulpele rumene. Serviti imediat.
    * nu aruncati grasimea ramasa in tuci, o pastrati la frigider si o folositi la urmatoarea tura de cartofi la cuptor

Comentarii (3)

 

Olga  acum 3 ani - 30 Mai 2020 21:03  

WOWW :)
 

Delia Calici   acum 3 ani - 31 Ianuarie 2021 16:41  

Ioana, unde gasesti in Cluj de obicei pulpe de rata, tu de unde le cumperi?
 

Ioana  acum 3 ani - 1 Februarie 2021 10:57  

Cora, Mega...
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...