Pulpe de rata cu varza rosie calita

Categorii: Retete cu legume, Retete de mancaruri cu carne, Reteta cu carne de rata si gasca, Retete de Craciun

 

Pulpe de rata cu varza rosie calita
Pinterest

A doua propunere pentru pulpele de rata confiate este o combinatie clasica: pulpe rumene pe pat de varza rosie calita si piure de cartofi. Varza rosie este preparata in stil nemtesc, un echilibru perfect intre dulce si acrisor, iar piureul de cartofi cremos e condimentat cu hrean. Pe langa toate astea am pus la bataie si o sticla de Negru de Dragasani de la Prince Stirbey.

Ingrediente
Pulpe de rata cu varza rosie calita

4 pulpe de rata confiate

Varza rosie calita

1 varza rosie (cca 1.3 kg)
1 ceapa
50 ml vin rosu sec
3 linguri otet de vin rosu (eu am pus 2 linguri otet balsamic + 1 lingura otet de vin rosu)
2 linguri rase zahar brun
1/2 lingurita ienibahar macinat
1/4 lingurita nucsoara macinata
1 priza scortisoara macinata
1 lingura ulei
1 lingura unt
sare, piper negru macinat

Portii: 4

Preparare
Pulpe de rata cu varza rosie calita

  1. Varza se taie fideluta fina cu cutitul sau folosind o razatoare. Se presara cu sare si se framanta 2 minute, sa se inmoaie un pic.
  2. Se incinge intr-o oala uleiul si untul si se caleste ceapa tocata marunt pana se inmoaie.
  3. Se adauga varza in 3-4 transe, fiecare transa punandu-se dupa ce anterioara s-a inmuiat. Presarati sare si piper negru macinat la fiecare transa. Gustati varza sa fie placut condimentata.
  4. Dupa ce ati terminat de adaugat toata varza, adaugati zaharul, ienibaharul, nucsoara, scortisoara si otetul. Amestecati timp de 2-3 minute.
  5. Stingeti cu vin si 150 ml apa. Puneti capacul pe oala si lasati sa fiarba la foc mic (mic de tot!) timp de 1 ora. Varza se fierbe cu capac si pentru a-si pastra culoarea. Tot la 15 minute amestecati in varza sa nu se prinda de fund si verificati sa aiba lichid. Daca nu are si vi se pare ca se arde, picurati putina apa.
  6. Varza calita e buna si reincalzita, deci poate fi preparata din timp.
  7. Cand doriti sa serviti, doar scoateti pulpele din untura si le puneti in cuptor, 10 minute la 150C, doar cat sa se incalzeasca un pic. Mutati cuptorul pe functia grill (caldura sa vina de sus) si lasati pulpele pe al doilea nivel sub grill timp de maxim 10 minute, pana pielea pulpelor e rumena. Supravegheati carnea in acest timp sa nu se arda.
  8. Serviti pulpele pe un pat de piure de cartofi (pregatit simplu cu lapte, unt si putin hrean ras, doar cat sa-i dea aroma) si varza rosie calita, alaturi de un pahar din vinul rosu folosit la prepararea verzei.
 
Pulpe de rata cu varza rosie calita - Varza fideluta

1. Varza fideluta

Pulpe de rata cu varza rosie calita - Varza cu zahar, condimente si otet

2. Varza cu zahar, condimente si otet

Pulpe de rata cu varza rosie calita - Varza rosie calita

3. Varza rosie calita


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 15)  

 
loading...

 

 

Simona  acum 4 ani - 10 Decembrie 2013 09:22  

Re: Pulpe de rata cu varza rosie calita

Cum pot pregati pulpele de rata proaspete?
 

Ioana  acum 4 ani - 10 Decembrie 2013 09:32  

Re: Pulpe de rata cu varza rosie calita

aici gasesti reteta de pulpa confiata: [link] si aici pulpa inabusita in sos pentru ragu: [link]
 

Cristina  acum 4 ani - 10 Decembrie 2013 10:06  

Re: Pulpe de rata cu varza rosie calita

Exceptionala reteta de varza, nu o stiam, intra in program.Merci
 

Simona-Adina Hotea  acum 4 ani - 10 Decembrie 2013 13:42  

Re: Pulpe de rata cu varza rosie calita

Aaaa, de cand doream eu o reteta de nadejde pentru varza aia rosie pe care-o fac ungurii si nemtii ! M-am asteptat la multe, dar la scortisoara, ba ! Si totusi, daca stau sa ma gandesc...aroma aia... care intriga... la varza lor rosie calita...da, dom'le, asta e ! vesel Multam, Ioana, sa traiesti, esti de milioane !
 

Ioana  acum 4 ani - 10 Decembrie 2013 13:50  

Re: Pulpe de rata cu varza rosie calita

ienibaharul si scortisoara dau acel gust subtil dulceag placut. in varianta ungureasca se foloseste si chimen.
 

Etos Romania  acum 4 ani - 10 Decembrie 2013 16:41  

Re: Pulpe de rata cu varza rosie calita

Buna reteta .Felicitari !
 

Anamaria  acum 4 ani - 10 Decembrie 2013 20:33  

Re: Pulpe de rata cu varza rosie calita

Interesanta si totodata tentanta reteta de varza rosie calita. Sigur o voi incerca,merci pentru reteta. Cred ca, in lipsa ratei, merge alaturi si pulpa superioara de curcan (carnea de curcan e preferata mea). Desi rata e cea mai potrivita pentru varza, fie alba, fie rosie, la fel cum sustine si mama.
 

Ioana  acum 4 ani - 11 Decembrie 2013 09:07  

Re: Pulpe de rata cu varza rosie calita

merge cu orice carne, chiar si alta carne rosie. intr-adevar rata este dintre cele mai potrivite in aceasta combinatie, fiindca rata este complimentata si de ienibahar si vinul rosu.
 

nicoleta  acum 4 ani - 19 Decembrie 2013 12:08  

Re: Pulpe de rata cu varza rosie calita

trebuie sa fie gustoase ,felicitarii si numai bine va doresc si un craciun fericit.
 

Maria  acum 3 ani - 24 Noiembrie 2014 19:53  

Re: Pulpe de rata cu varza rosie calita

Revin la reteta ta cu varza calita sa inteleg ca secretul consta in a pune pe rand ce s-a imuiat varza in cratita ?Este dificil de facut asa dupa cum stii.Vreau sa fie unul din felurile mele de Craciun.
Multumesc
 

Ioana  acum 3 ani - 25 Noiembrie 2014 09:40  

Re: Pulpe de rata cu varza rosie calita

da maria, varza se pune de obicei in transe, in functie de cat de larga e oala folosita. astfel varza se va face egal si se va carameliza un pic, nu se va inabusi din prima. important e sa poti tot timpul sa amesteci usor in varza.

de exemplu in aceasta reteta [link] am pus toata varza o data fiindca varza era mica si cratita foarte larga. daca faceam mai multe portii, o puneam si aici in transe.
 

Bordanca Rolf  acum 2 ani - 27 Septembrie 2015 13:12  

Re: Pulpe de rata cu varza rosie calita

Buna ziua!
Cand fac rezeta aceasta imi aminteste de copilarie bunica mea facea "Ente" adica rata pe varza rosie la varza pun si mere cuburi si le calesc cu varza eu am imbunatatit rezeta dupa cea chineza unde pulpele dupa ce le sarezi si piperezi le ungi cu un baitz facut de mierede de albine suc de portocale si Aceto balsamica putin maghiran si usturoi,
Intradevar o mancare de Duminica!
 

popica  acum un an - 25 Ianuarie 2016 15:54  

Re: Pulpe de rata cu varza rosie calita

VARZA MURATA,DA???????
 

Ioana  acum un an - 25 Ianuarie 2016 15:57  

Re: Pulpe de rata cu varza rosie calita

nu, proaspata!!!!
 

popica  acum un an - 25 Ianuarie 2016 16:07  

Re: Pulpe de rata cu varza rosie calita

IN ORICE CAZ SI CU CEA MURATA ESTE UN DELICIU.
eu o fac acuma iarna cu murata( si costitele afumate tot cu varza murata le fac.)
 

Ioana  acum un an - 25 Ianuarie 2016 16:28  

Re: Pulpe de rata cu varza rosie calita

o faci diferita de aceasta reteta? pentru varza murata nu mai folosesti otet
 

Andreea  acum un an - 14 Martie 2016 09:30  

Re: Pulpe de rata cu varza rosie calita

Eu am cumparat pulpele confiate. Sper sa mearga si asa. imi e pofta imi e pofta imi e pofta
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus