Raita cu menta si castraveti

Ingrediente

50 gr iaurt
50 gr smantana acra
1 lingura menta tocata
1/2 castravete lung
1/2 lingurita pasta de ghimbir si usturoi
1/3 lingurita chimion macinat
1/3 lingurita piper negru macinat
sare

  1. Se amesteca menta cu putin iaurt si se mixeaza in blender, pana menta e foarte marunta.
  2. Se adauga restul de iaurt, smantana si condimentele. Se amesteca manual de data asta.
  3. Castravetele se curata de coaja si se taie in doua pe lung. Cu o lingura se scot samburii. Se da castravetele pe razatoarea mare. Se stoarce pulpa de castravete in pumn sau intr-o bucata de tifon.
  4. Puneti castravetele in sos si amestecati bine. Gustati de sare.
  5. E mai bun dupa ce sta 1-2 ore la frigider.

Comentarii (2)

 

Daiana  acum 13 ani - 14 Ianuarie 2011 10:59  

Este fel de tzatziki mai aromat, seamana cu fratele lui din bucataria greceasca ;)
 

Adria  acum 12 ani - 16 Mai 2011 12:39  

Gustos, merge atat cu puiul Tandoori cat si cu altfel de gratar - e incercat ! Atentie la cat chimion puneti.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...