Raita cu menta si castraveti

Categorii: Bucataria indiana, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete rapide, Retete de Sosuri si Salsa

 

Raita cu menta si castraveti
Pinterest

Un sos racoritor cu care sa acompaniati pulpele tandoori.

Ingrediente
Raita cu menta si castraveti

50 gr iaurt
50 gr smantana acra
1 lingura menta tocata
1/2 castravete lung
1/2 lingurita pasta de ghimbir si usturoi
1/3 lingurita chimion macinat
1/3 lingurita piper negru macinat
sare

Preparare
Raita cu menta si castraveti

  1. Se amesteca menta cu putin iaurt si se mixeaza in blender, pana menta e foarte marunta.
  2. Se adauga restul de iaurt, smantana si condimentele. Se amesteca manual de data asta.
  3. Castravetele se curata de coaja si se taie in doua pe lung. Cu o lingura se scot samburii. Se da castravetele pe razatoarea mare. Se stoarce pulpa de castravete in pumn sau intr-o bucata de tifon.
  4. Puneti castravetele in sos si amestecati bine. Gustati de sare.
  5. E mai bun dupa ce sta 1-2 ore la frigider.
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 8)  

 

 

 

Daiana Butuza  acum 6 ani - 14 Ianuarie 2011 10:59  

Re: Raita cu menta si castraveti

Este fel de tzatziki mai aromat, seamana cu fratele lui din bucataria greceasca vesel
 

Adria  acum 6 ani - 16 Mai 2011 12:39  

Re: Raita cu menta si castraveti

Gustos, merge atat cu puiul Tandoori cat si cu altfel de gratar - e incercat ! Atentie la cat chimion puneti.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus