Salata de varza in stil asiatic
Retete asiatice Retete de post Retete pentru gratar Retete simple Retete salate
Combinatie armonioasa de legume crocante și colorate, imbogatite cu esenta Orientului Indepartat, un dressing cremos și catifelat de susan.
Ingrediente
1/2 varza alba (cca 300 gr tocata)
3-4 cepe verzi tinere
1/2 ardei rosu
30 gr seminte de susan (prajit)
1/4 lingurita shichimi togarashi (sau fulgi de ardei iute)
sare
Dressing
1 lingura pasta de susan (nerigoma sau tahini; 20 gr)
1 lingura otet de orez
1 lingura sos de soia sarat (daca aveti Usukuchi)
1/2 lingurita ulei de susan
1/2 lingurita zahar
10 gr ghimbir curatat si razuit fin
1-2 linguri apa rece
Portii: 3
Calorii: 410 cal in total (136.6 cal / portie)
- Intr-un blender mic sau cu blenderul vertical se mixeaza toate ingredientele pentru dressing, punand la inceput doar 1 lingura de apa. Gustati de sare si verificati sa nu fie prea lipicios. Dressingul trebuie sa fie fin si sa curga incet de pe lingura. Daca nu e asa, adaugati restul de apa si mixati iar bine.
* dressingul se poate prepara din timp si pastra la frigider, va deveni mai bun si mai cremos daca sta o vreme. - Varza se toaca fideluta fina si se pune intr-un bol. Se presa cu sare si se framanta 1 minut, pana pierde din volum si se simte mai moale si umeda.
- Peste varza se presara susanul prajit, ceapa tocata rondele fine, ardeiul taiat fideluta si togarashi. Se amesteca sa se distrubuie semintele de susan.
- Se toarna dressingul si se amesteca. Incepeti cu 3 linguri de dressing, amestecati, gustati si vedeti daca mai vreti sa adaugati. Serviti salata imediat. E buna langa carne de pui sau porc la gratar, pui teriyaki, langa oua (omleta sau ochiuri) sau in burgeri.
Comentarii (0)
Fii primul care adauga un comentariu.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email