Supa crema de dovlecei si mazare cu leurda

Retete cu legume Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe

Reteta Supa crema de dovlecei si mazare cu leurda

Am fost expulzata din casa in ultima saptamana asa ca a trebuit sa hotarasc care sunt lucrurile indispensabile pe care sa le iau cu mine ca sa ne putem hrani decent. Va marturisesc ca sunt o persoana careia nu-i place sa se complice prea mult si nici sa care prea multe dupa ea (in concedii plecam cu o singura geanta mare in care TREBUIE sa intre toate lucrurile noastre). M-am invartit un pic prin casa si m-am decis: un cutit tip satar (nimic nu mi se pare mai demoralizant decat un cutit care nu taie), fleur de sel (evident, asta o car tot timpul in poseta, face parte din chitul micului gurmand) si compactul Thermomix (o priza tot gasim oriunde am merge).

Cu astea am reusit sa ne descurcam chiar decent in mijlocul... as exagera daca i-as spune criza, dar e un disconfort sa stai pe la prieteni atata vreme. Aceasta supa crema a fost una dintre retetele salvatoare favorite: simpla, cu ingrediente putine dar hranitoare.

Ingrediente

1kg dovlecei
150 gr mazare (proaspata sau congelata)
1 ceapa mica (cca 50 gr; sau 3 fire ceapa verde)
20 gr leurda
2 linguri ulei
50 ml smantana dulce pentru gatit (15% grasime; optional)
sare, piper negru

Portii: 4

  1. Daca dovleceii sunt mari si au coaja grosa ii curatati de coaja. Ii taiati pe lungime si scobiti cu o lingurita zona buretoasa cu seminte. Vor ramane cca. 750-850 gr dovlecei pe care-i taiati cubulete.
  2. Se toaca ceapa si se caleste 5 minute in ulei, pana se inmoaie un pic.
  3. Se adauga dovleceii si se calesc la foc mai mare, amestecand des pana devin translucizi iar daca oala e mai larga poate reusiti sa-i si rumeniti un pic (cca 10 minute). Se adauga 400 ml apa, sare si piper negru si se aduce la fierbere. Se da focul la mic si se fierbe cu capac 15 minute.
  4. Se adauga mazarea si se fierbe pana e facuta (cca 2 minute daca e congelata sau 10 minute daca e proaspata).
  5. Se adauga leurda si se mai lasa sa fiarba 1 minut.
  6. Se mixeaza cu blenderul tot continutul oalei, pana aveti o crema fina (cca 1-2 minute). Se drege de sare si se toarna smantana daca doriti.
  7. Se serveste supa calda cu paine usor prajita stropita cu ulei si presarata cu frunze tocate de leurda.

Comentarii (10)

 

Maria  acum 9 ani - 28 Martie 2015 09:26  

Bine ai revenit!Multumesc.......
Doamne cate idei pentru primavara si chiar post...
 

Cristina  acum 9 ani - 28 Martie 2015 11:26  

Grozava, usoara, gustoasa, vad ca vremea de bejenie nu ti-a afectat simtul culinar, dimpotriva. Felicitari!
 

adriana  acum 9 ani - 28 Martie 2015 15:25  

Deosebite idei si-ti multumesc. Imi pare rau ca ai necazuri si nu prea le-nteleg !
 

Ioana  acum 9 ani - 28 Martie 2015 15:55  

adriana, nu sunt necazuri, remodelez baia si din pacate apa, caldura si toate alea au fost deconectate. cred ca am scris asta intr-un mesaj si am presupus gresit ca toata lumea stie povestea. sorry, nu intentionam sa va faceti ganduri rele.
 

adriana  acum 9 ani - 28 Martie 2015 17:40  

Ma bucur mult pt. tine ! iti respect cultura si talentul !
 

Baldean Andreea  acum 8 ani - 21 Aprilie 2015 11:15  

cat e 20 gr. leurda? o legatura?
 

Ioana  acum 8 ani - 21 Aprilie 2015 11:19  

depinde. chiar cand apare, legaturile sunt mici in piata, au cam 20 gr, dar dupa ce nu mai e asa o noutate legaturile pot avea si 100 gr. mai bine cantareste.
 

sarina  acum 8 ani - 6 Iunie 2015 17:42  

A trecut vremea leurdei, dar am pus putin usturoi si la final cateva fire de marar....a fost superba
 

Dorina   acum 8 ani - 11 Iunie 2015 10:42  

Am facut si eu ieri aceasta supica cu leurda din frigider...am fost pe faza in acest an comparativ cu anii trecuti...si mi-am facut ceva..ceva...provizii
Excelenta!!! Ce pot spune mai mult!
Esti o COMOARA de nepretuit Ioana cu aceste retete, modul lor de aranjare , ordonare, clatitate....etc
Felicitari pt tot si multa sanatate...si spor deplin in activitate.
 

Ioana  acum 8 ani - 11 Iunie 2015 12:40  

merci, Dorina, sa va fie de bine!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...