Supa crema de linte cu lamaie si porumb

Retete cu legume Retete de post Retete fara gluten Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe

Reteta Supa crema de linte cu lamaie si porumb

Aceasta varianta de supa crema de linte este aromata si racoritoare datorita lamaii (coaja si suc) care o invioreaza foarte tare si merge bine in combinatie cu praful curry. Reteta e inspirata de aici. Am folosit boabe de porumb si pinoli pe post de crutoane ca sa obtin o varianta fara gluten. Supa se prepara foarte repede. Sunt uimita de fiecare data cand ma intalnesc cu proaspat vegetarieni si aflu ca nu au introdus lintea in dieta lor din cauza preconceptiei ca fierbe greu. Probabil o aseamana cu fasolea si se gandesc ca o sa dureze ore pana e mancarea gata. Dar lintea (mai ales cea rosie si galbena) fierbe foarte repede, este cea mai comoda de gatit dintre legumele boabe. Eu gatesc linte cel putin o data pe saptamana.

Ingrediente

300 gr linte (galbena sau rosie)
100 gr porumb din conserva
1 ceapa medie
2 morcovi mai mici
3 catei usturoi
3/4 lingurita curry praf (am folosit 1/2 lingurita curry normal din supermarket + 1/4 lingurita ras-el-hanout)
1 lamaie bio
1 lingura ulei
sare

Pentru servit

restul de porumb din conserva (185 gr)
2 linguri pinoli
fulgi de chili dupa gust
3 linguri ulei

Portii: 5

  1. in uleiul incins se adauga ceapa tocata cubulete marunte si morcovii taiati felii subtiri. Se soteaza pana ceapa se inmoaie, cam 5 minute, fara sa o lasati sa se rumeneasca.
  2. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut.
  3. Se adauga curry si porumbul si se amesteca bine. Se adauga lintea (spalata in mai multe ape) si 1.5 l apa.
  4. Se aduce la fierbere si apoi se fierbe la foc mic pana lintea si morcovii sunt facuti (cca 20 minute). Catre final se adauga 1.5 lingurite sare (sau dupa gust).
  5. Cu polonicul se scot solidele din supa intr-un blender. Se adauga si putina supa. Se mixeaza 2 minute, sa devina piure fin. Treptat se adauga restul de supa si mixati pana aveti consistenta dorita (daca puneti toata  supa va fi mai subtire la inceput, dar la reincalzire se va ingrosa).
  6. Adaugati coaja rasa de la lamaie si sucul. Amestecati si dregeti de sare.
  7. In momentul servitii incingeti uleiul si adaugati boabele de porumb, pinoli, putina sare si fulgi de chili dupa gust (am pus piment d'espelette). Lasati doar pana se infierbanta toate.
  8. Serviti supa calda in boluri cu cate 1 lingura de topping si putin ulei din tigaie.

Comentarii (1)

 

Lavinia R  acum un an - 17 Aprilie 2021 13:56  

Foarte buna! Multumesc frumos pentru toate retetele!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...