Supa crema de macris

Ingrediente

1 ceapa
1 dovlecel mic (cca 200 gr)
3 cartofi mai mici
150 ml supa de pui
350 gr macris (sau 200 gr macris + 150 gr spanac)
1 lingura smantana
1 lingura unt
1 lingura ulei
3-4 oua
sare, piper

Portii: 3-4

  1. Se incinge untul si uleiul. Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste cca 2 minute. Se adauga dovlecelul taiat cubulete si se mai caleste totul la foc mic timp de 5 minute.
  2. Se adauga cartofii taiati cuburi, supa de pui si inca 2 cani apa si se aduce la fierbere. Se condimenteaza cu sare si piper. Se fierbe pana cartofii sunt facuti (cca 15-20 minute).
  3. In acest timp se spala macrisul si se rup coditele mai groase.
  4. Se trage oala de pe foc si se adauga macrisul. Se amesteca pana macrisul scade si este cuprins de supa (cca 1 minut).
  5. Se scurge aproape o cana de supa din oala. Ce ramane in oala se mixeaza in blender. Daca e prea groasa, se mai adauga din supa obtinuta pana ajungeti la consistenta dorita.
  6. Se adauga smantana si se drege supa crema de sare.
  7. Se serveste supa crema de macris calduta sau rece cu oua posate moi (presarate cu fleur de sel, chili si piper negru).
  8. Ouale posate se prepara astfel: se pune apa, putina sare si 1 lingurita otet intr-o oala; se aduce la fierbere; cand fierbe se trage oala de pe foc; se sparge un ou intr-o cescuta de cafea; se da usor drumul oului in apa, introducand usor cescuta in apa; cu o lingura se aduna albusul in jurul galbenusului si apoi se misca usor oul prin apa; se lasa sa fiarba cca 3 minute; se scoate cu o paleta cu gauri; se repeta cu toate ouale.

Adaugam cartofii peste ceapa si dovlecelul sotat

Adaugam cartofii peste ceapa si dovlecelul sotat

Fierbem legumele

Fierbem legumele

Adaugam macrisul

Adaugam macrisul

Supa mixata cu blenderul vertical

Supa mixata cu blenderul vertical

Ou posat

Ou posat

Comentarii (7)

 

josephinnejose  acum 10 ani - 17 Aprilie 2013 12:00  

ei, cum ti-ai inceput tu saptamana cu macris..exact asa cum ai promis luni seara:)
 

Simona  acum 10 ani - 17 Aprilie 2013 14:27  

Superba culoare ! Acele oua sunt cunoscute si sub numele de "ochiuri romanesti", nu ?
 

Ioana  acum 10 ani - 17 Aprilie 2013 14:49  

josephinne, daca ai stii cat mi-am batut capul sa-mi dau seama cum de stia cineva, inca de luni, ca fac macris saptamana aceasta... m-a lamurit Doru :)
 

Ioana  acum 10 ani - 17 Aprilie 2013 14:53  

Da, ochiuri romanesti sunt.
secretul pentru culoare e sa nu lasi mult macrisul la fiert. cum e cuprins de lichid, cum il mixezi. in poza cu macrisul in oala, se vad deja cateva frunze care au inceput sa se "maroneasca", erau cele de pe fund care au stat mai mult. cu cat mai putine maronii, cu atata mai frumoasa supa :)
 

MariAna  acum 9 ani - 5 Iunie 2014 14:08  

Anul asta e anul premierelor: supa crema de leurda si acum supa crema de macris. Si culmea, urcate direct in top 10 supe crema. :-)
 

Ioana  acum 9 ani - 5 Iunie 2014 14:15  

si ti-a iesit bine si oul posat ;)
 

MariAna  acum 9 ani - 6 Iunie 2014 11:56  

Ai observat. :-) L-am spart intr-un polonic mic si l-am tinut cateva secunde inainte de a-l lasa in apa. E cel mai aspectuos de pana acum. ;)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...