Supa crema de morcovi cu ricotta

Retete cu branza Retete cu legume Retete de supe si ciorbe

Reteta Supa crema de morcovi cu ricotta

Gatitul ca self-coaching.

Ieri am vazut acest citat din Anthony Bourdain: "When someone cooks for you – they are saying something. They are telling you about themselves: where they come from, who they are, what makes them happy.” Mi-a placut si l-am share-uit pe Instagram… si apoi m-am gandit: daca altii pot afla atatea despre tine doar din ce si cum gatesti, ce pot afla EU despre mine cand gatesc? Ce vreau sa imi transmit? As putea deveni self-coach, folosindu-ma de simplu act al gatitului?

Asa ca m-am gandit: ce a vrut sa imi spuna supa asta de morcovi?

  • Culoarea aurie a supei: Sa imi aduca aminte cat iubesc lumina si soarele si ca nerabdarea/disperarea cu care astept primavara e normala?
  • Forma si rezistenta morcovilor: Ca am iesit puternica din iarna? Ca sunt o persoana determinata?
  • Cremozitatea aproape exagerata data de ricotta: Ca acum am nevoie sa simt acceptarea si caldura celor din jur?
  • De obicei morcovii sunt ultimii pe lista mea de cumparaturi: Ca as putea sa fiu mai intelegatoare si mai atenta la persoanele cu care nu rezonez?

Daca suntem atenti, ce alegem sa mancam, ne poate da indicii despre starea noastra din acel moment si despre ce ne lipseste ca sa fim mai echilibrati.

Ingrediente

500 gr morcovi
1 ceapa
3 catei de usturoi
1 lingurita rasa coriandru macinat
1/2 lingurita chimion
1/2 lingurita turmeric
coaja rasa de la 1/4 lamaie bio
100 gr ricotta
15 gr unt
1-2 linguri ulei

Portii: 4
Calorii: 660

  1. Intr-o oala se incalzeste uleiul. Se adauga ceapa tocata cubulete si se caleste la fic mic pana se inmoaie si nu mai simtit miros de ceapa cruda. Se adauga morcovii taiati felii si se soteaza la foc mic pana se caramelizeaza putin. Amestecati rar la inceput si mai des catre final, cand morcovii sunt caramelizati. Aveti rabdare la acest pas, va dura 10-15 minute, tineti focul la mic ca sa nu ardeti legumele.
  2. Aduagti usturoiul strivit, turmericul, chimionul si coriandrul si sotati inca 1-2 minute, pana miroase placut a usturoi.
  3. Adaugati 4 cani de apa (1l), sare si aduceti la fierbere. Puneti capacul si fierbeti cam 30 minute la foc mic, pana morcovii sunt fierti de tot, moi.
  4. Puneti solidele din oala si putin lichid in robot si mixati lung, la viteza maxima pana aveti piure fin. Adaugati untul,  ricotta, coaja de lamaie si rasniti piper negru. Mai adaugati putina supa din oala si mixati iar la viteza mare. Gustati supa de sare si adaugati daca mai trebuie.
  5. Cu robotul mergand adaugati treptat din supa ramasa pana obtineti consistenta dorita.
  6. Serviti supa crema de morcovi calda, cu paine prajita unsa cu ricotta si presarata cu verdeturi (ceapa verde, marar, patrunjel) sau cu crutoane picante.

Comentarii (3)

 

Simona  acum 2 ani - 22 Februarie 2022 19:53  

Perfecta recomandare pentru7 acest moment din an, cu totii tanjim dupa primavara, ne e sete de soare si de activitati in aer liber. Multumesc, abia astept sa incerc reteta ta.
 

Ioana  acum 2 ani - 23 Februarie 2022 12:19  

ricotta transforma supa asta simpla in ceva mai special. acelasi efect il are si in supa crema de dovleac, deci cred ca ricotta adora portocaliul :) mai trebuie sa testam si cu alte ingrediente portocalii....
 

Oana+P.  acum 4 luni - 21 Ianuarie 2024 11:14  

Mmm, fina si cremoasa, un deliciu!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...