Supa falsa de pui

Retete cu legume Retete de post Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete romanesti Retete de supe si ciorbe

Reteta Supa falsa de pui

Supa de post ca-n Salaj. Imita culoarea si gustul celei mai gustoase supe facute pe un pui de casa, insa este preparata doar din morcovi si telina. La noi, aceasta supa se serveste cu razalai facuti in casa in loc de taietei sau fidea.

Ingrediente

3 morcovi
150 gr radacina telina
1 lingurita piper boabe
3 linguri ulei
100 gr razalai (sau taietei/fidea fara ou pentru varianta de post)
patrunjel verde
sare

Portii: 3-4
Timp de preparare: 1 ora

  1. Se dau 2 morcovi pe razatoarea mica. Se incinge uleiul intr-o oala si se calesc morcovii timp de 15 minute la foc mic. Se amesteca din cand in cand in ei.
  2. Se adauga 1.5 l apa peste morcovii caliti, impreuna cu telina taiata felii, 1 lingurita sare si piperul boabe. Se fierbe totul la foc mediu timp de 30 minute.
  3. Intr-o alta oala se pune la fiert multa apa cu sare si cand apa fierbe se adauga morcovul ramas taiat rondele si razalaii. Se fierb putin peste 10 minute (verificati sa fie fierti razalaii).
    * daca folositi taietei cumparati consultati timpul de fierbere de pe pachet
  4. Se strecoara supa preparata pe morcovii razuiti, cea de la pasul 2. Aceasta va fi baza supei noastre.
  5. Se strecoara razalaii si morcovii rondele. Se pun in supa baza de mai sus. Se mai adauga in supa cam 3 linguri din morcovii razuiti (restul de morcovi razuiti nu se folosesc in aceasta reteta, dar dupa racire se pot amesteca cu iaurt). Se drege supa de sare.
  6. Se serveste cu patrunjel verde tocat.

Calim morcovii

Calim morcovii

Adaugam telina si apa si fierbem

Adaugam telina si apa si fierbem

Comentarii (26)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 9 ani - 29 Martie 2013 08:38  

Cara, sunt curioasa, in urma carui rationament ai ajuns la concluzia asta?
 

Roxana  acum 7 ani - 22 Iunie 2015 11:16  

E foarte buna ii supica,mi a iesit super.
 

Marius  acum 7 ani - 3 August 2015 07:25  

Incepator dar incerc si eu sa imi cunosc abilitatile
 

Mihaela  acum 7 ani - 5 August 2015 10:04  

E foarte buna. :)
 

Ioana  acum 7 ani - 17 August 2015 10:13  

MIhaela, ai facut-o cu razalai?
 

Iasmina  acum 6 ani - 14 Decembrie 2015 17:24  

Este foarte buna :)
 

Lavinia  acum 6 ani - 23 Ianuarie 2016 23:37  

Oare poate fi folosita ca baza pentru alte mancaruri in loc de supa din cuburi?
 

Ioana  acum 6 ani - 24 Ianuarie 2016 15:03  

sigur, faci o supa baza de legume. pe langa morcovi si telina mai poti adauga si alte legume pe care le ai in frigider (bucati de ardei, radacina de patrunjel, pastarnac, praz) si verdeturi(patrunjel, cimbru, frunze de telina). cu cat mai multe legume cu atat supa baza va fi mai plina de vitamine.
 

Cristina  acum 5 ani - 27 Mai 2017 14:33  

Ar trebui sa reformulezi putin indicatiile la etapa de strecurat. Nu este prea clar ce strecori si pastrezi si ce strecori si arunci (mai ales ca scrie sa pui in alta oala multa apa - te-ai gandi initial ca aia e supa finala).

Si la noi in familie se face supa asta, dar noi lasam morcovii razuiti - suntem impotriva aruncatului de alimente.
 

Ioana  acum 5 ani - 27 Mai 2017 15:04  

gata Cristina, am specificat mai clar care e supa. am specificat si ca morcovii ramasi sunt buni cu iaurt, ca sa evitam risipa.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...