Tarta cu smochine, branza de capra si miere

Retete desert

Reteta Tarta cu smochine, branza de capra si miere

Uitasem cat de faina e aceasta crusta de tarte. Nu am mai facut demult, asa demult incat m-am simtit usor neindemanatica la prelucrarea lui. Dar a iesit bine. Despre umplutura ce sa mai zic... smochine, branza de capra si miere... stim ce bine merg impreuna.

Ingrediente

Aluat

125 gr faina alba
115 gr unt rece
5 linguri apa rece

Umplutura

200 gr branza cremoasa de capra (nematurata)
90 gr miere (aprox 5 linguri)
6 linguri smantana pentru frisca
1 varf cutit scortisoara
8-10 smochine proaspete

1 lingura miere pentru finisat
1/2 lingurita apa de flori de portocal

  1. Aluatul pentru tarta se pregateste ca in aceasta reteta, exista si poze detaliate.
  2. In ultimele 20 minute, cat sta aluatul la frigider, pregatiti umplutura: frecati bine branza de capra cu miere, scortisoara si smantana pentru frisca. Trebuie sa obtineti o crema groasa dar usor tartinabila. Daca e foarte densa si pare lipicioasa, mai adaugati cate 1 lingura de smantana pe rand pana devine cremoasa.
  3. Taiati smochinele in 6-8 bucati.
  4. Intindeti aluatul foaie subtire, ce forma doriti (rotunda sau dreptunghiulara). Dati foaia la frigider 15-20 minute.
  5. Intindeti crema de branza, lasand o margine libera de 4-5 cm.
  6. Asezati felii de smochine pe toata suprafata cremei, unele langa altele.
  7. Ridicati marginea aluatului peste smochine si presati un pic.
  8. Cu o pensula ungeti usor smochinele cu miere.
  9. Coaceti tarta la 220C timp de 35-40 minute.
  10. Scoateti tarta din cuptor. Amestecati mierea pentru finisare cu apa de portocal si apoi picurati aceasta miere peste tarta, va deveni mai lucioasa. Lasati sa se racoreasca, se va felia mai bine.
    * pentru finisare puteti folosi miere de cimbru, de rozmarin sau alte tipuri speciale de miere care complimenteaza smochinele

Tarta cu smochine, branza de capra si miere

Tarta cu smochine, branza de capra si miere

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...