Pastai scazute cu usturoi

Retete garnituri Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete de post Retete rapide Retete simple Retete romanesti

Reteta Pastai scazute cu usturoi

Pentru aceasta mancarica trebuie sa le multumesc vecinilor mei de la foisor, sunt niste oameni foarte de treaba. Pe langa faptul ca ne-au ajutat pe tot parcursul constructiei ba cu o scara, ba cu un topor, acum, de fiecare data cand mergem acolo, ne dau cate ceva din gradina lor minunata. Am primit mere, miere de albine iar duminica m-am intors acasa cu o plasa plina cu pastai si frunze de telina. Nu va povestesc ce pastai faine, grase si fara nicio ata, cred ca se vad si in poza. Trebuie sa trec saptamana asta sa le multumesc si sa ma revansez cu un desert bun. ;)

Ingrediente

800 gr pastai galbene
8 catei usturoi
1 lingurita boia dulce
1/2 lingurita piper
sare
1/4 legatura patrunjel
2 fire marar (optional)
4 linguri ulei

Portii: 3

  1. Curatati pastaile de capete si rupeti-le in 2-3 bucati.
  2. In uleiul incins adaugati 6 catei de usturoi striviti si caliti rapid. Adaugati apoi pastaile si continuati sa caliti inca 2-3 minute, amestecand des.
  3. Acoperiti pastaile cu 2 cani de apa, adaugati condimentele si verdeturile tocate marunt. Puneti capacul si fierbeti la foc mediu pentru cca 25-30 minute. Verificati-le sa fie fierte dupa acest timp si daca nu sunt gata le mai lasati la fiert cu capac.
  4. Adaugati restul de 2 catei de usturoi striviti si fierbeti inca 5 minute fara capac, sa scada sosul de pe pastai.
  5. Serviti simplu cu paine prajita sau ca si garnitura.

Pastai scazute cu usturoi

Pastai scazute cu usturoi

Comentarii (60)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 8 ani - 10 Septembrie 2015 09:33  

sa-ti fie de bine, Florin.
 

Georgiana  acum 7 ani - 28 Aprilie 2016 17:54  

O reteta exceptionala. Usor de facut si rapida :)
 

Gabriela B   acum 7 ani - 19 Septembrie 2016 20:58  

Ca la mama acasa!! O reteta simpla,,usor de urmat,,,Si la final Cele mai gustoase pastai cu usturoi??tre sa recunosc e prima oara cand fac Pastai ??dar ,dar,,degustatori miau dat nota 10??
 

Ioana  acum 7 ani - 20 Septembrie 2016 10:16  

ma bucur, Gabriela, sa va fie de bine!
 

Laura  acum 6 ani - 29 Iulie 2017 15:16  

Si pot sa pun si un pik de bulion?
 

Tatiana  acum 6 ani - 22 August 2017 08:47  

O sa incerc si eu receta
 

Toma A  acum 5 ani - 10 Martie 2018 15:41  

Cunosc reteta, este una din preferatele mele si arata minunat in poza ta, eu vreau sa iti multumesc pentru introducere, daca e vorba despre Foisorul de Foc din Bucuresti, da, sunt niste oameni minunati acolo, ca mai in tot Bucurestiul, eu am locuit in apropiere..., acum vreo douazeci de ani m-am mutat in ardeal si fasolea scazuta cu usturoi (fasole aita) e un preparat obisnuit aici, dar duc dorul oamenilor "de treaba " de acolo, aici de abia gasesti cate unul...cat de cat .
 

Stefan  acum 4 ani - 4 August 2019 14:53  

Super bune au iesit chiar delicoase sant multumit de aceasta reteta. Rapida si gustoasa. Nota 10
 

Irina  acum 3 ani - 18 Martie 2020 18:50  

Se pot folosi si pastai la borcan?
Daca da, se pune mai putina apa in loc de 2 cani?
 

Ioana  acum 3 ani - 19 Martie 2020 10:08  

cred ca merge... iti spun sincer ca nu am pus niciodata pastai la borcan si nici din cele cumparate nu am folosit deci nu prea stiu ce consistenta au.... sunt fierte de tot? ca atunci doar trebuie fierte scurt cu restul ingredientelor.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...