Pulpe rumene la cuptor
Retete arabesti Retete cu carne de pui Retete fara gluten Retete la cuptor Retete simple

Fotogenice, fragede, gustoase, efort minim. Adaugati-le in meniul din aceasta saptamana, nu veti regreta. Sunt sigura de asta, eu le-am executat a doua zi dupa ce le-am vazut pe Instagram la FalasteeniFoodie si au fost un hit.
Ingrediente
1 - 1.5 kg pulpe superioare de pui (cu piele si os)
Marinata
1 rosie medie (sau 7 rosii cherry)
1/2 ceapa alba
5 catei de usturoi
45 gr iaurt natur
45 gr ulei de masline
60 gr pasta de ardei dulce (facuta in casa; turceasca sau ungureasca Edes Anna)
2 linguri suc de lamaie
1/2 legatura mica de patrunjel
1 lingurita boia dulce
1 linguri fulgi de chili
1 lingurita ceapa granulata
1 lingurita usturoi granulat
1 lingurita coriandru macinat
1 lingurita sumac
1 lingurita baharat (sau 7 spices libanez cumparat; sau mix de condimente pentru tajina cumparat)
1/2 lingurita turmeric
1 lingurita cu varf sare
?
Cum se prepara pulpe rumene la cuptor
- Pentru marinata se pun ingredientele de la rosie la patrunjel intr-un robot si se mixeaza pana obtineti o pasta, dar nu insitati sa fie foarte fina. Cateva pulsuri sunt sufieciente.
- Adaugati apoi restul condimentelor si amestecati.
- Turnati aceasta marinata peste pulpe, masati bine, sa intre si sub piele. Lasati la marinat 1 ora (in afara frigiderului daca nu e foarte cald afara, altfel lasati 30 minute la frigider si le scoateti cu 15 minute inainte de a le gati.).
- Scoateti pulpele din marinata si le asezati intr-o tava termorezistenta, pe un singur strat. Acoperiti tava cu capac sau folie de aluminiu.
- Coaceti pulpele la 220C timp de 45 minute - 1 ora (verificati-le cu o furculita, sa intre usor in carnea de pe langa os). Descoperiti vasul si mai lasati sa se coaca pana fac o crusta placuta deasupra (am mutat pe programul de extra-rumenire si a mai fost nevoie de 10 minute fara folie; puteti folosi si programul de tip grill, dar nu le lasati nesupravegheate, va dura mai putin sa se rumeneasca). Le-am servit pe un strat de humus peste care am pus si o ceapa mica marinata rapid cu lamaie. Deasupra am asezat pulpele. Sunt bune calde.

Pulpele in marinata

Pulpele coapte
Comentarii (12)
Ultimele comentarii
Viorica acum 6 luni - 22 Mai 2025 14:10
Adica se coc pulpele doar cu marinada ramasa prinsa pe ele ? Si nu se usuca ?Ioana acum 6 luni - 22 Mai 2025 14:15
Da, dar foloseste o tava care sa le cuprinda (sa nu fie larga incat sa stea departe unele de altele si nici mica incat sa fie inghesuite), apoi neaparat acoperi tava cu folie sau capac daca ai. Dupa aprox 45 minute cand scoti folia, vei vedea ca in tava o sa ai destul de mult sos format. Deci nici o grija ca se usca carnea?Misha acum 6 luni - 23 Mai 2025 07:43
Super, abia astept sa fac! Sunt pulpe superioare, nu? Multumesc, te imbratisez!Ioana acum 6 luni - 23 Mai 2025 08:09
Ups, superioare sunt pulpele. Corectez si in reteta.Ana acum 4 luni - 6 Iulie 2025 14:24
I-ati raspuns unei doamne in comentarii sa amestece zoaiele de la carne, adica marinata cu sosul din tava,sa lase cateva minn la foc si sa manance salmonella cu paste?Incredibil. Marinata adica minunatie de sos ce a stat in carne cruda sa manance? Mai bn mancati asa puiul crud doamna,ce sa mai.Ioana acum 4 luni - 7 Iulie 2025 13:41
Nu va panicati prea tare, salmonela moare instant la 75 grade C . Faptul ca noi fierbem sosul (adica ajunge la 100C) timp de cateva minute e o masura de siguranta alimentara suficienta ca sa nu ne imbolnavim.Salomea Ciordas acum 2 luni - 23 August 2025 23:10
Buna Ioana,Ce tip de cuptor ai?
Ioana acum 3 luni - 24 August 2025 16:33
Buna, am cuptor electric.Laura acum o saptamana - 21 Septembrie 2025 14:57
Ioana, oare merge si cu carne de pui sau curcan de tara? Ce i as putea face ca sa nu fie tare? De regula, pun carnea de tara in saramura si o las vreo 2 zile la frigider, iar apoi o gatesc. Dar tot nu stiu dc as putea folosi reteta asta la carnea de tara si tare suna bine⦠ce solutii ai pt a fragezi o carne tara si a o folosi la reteta asta? Multumesc frumosIoana acum o saptamana - 22 Septembrie 2025 14:09
E ok sa lasi carnea cateva zile la frigider, apoi sa o pui in marinata si sa o lasi o zi la marinat (nu doar 30 minute). Poate ca ar merge si o temperatura mai mica, sub 200C si sa le lasi mai mult acoperite cu folie.Si mie imi iese puiul de la tara usor mai ferm cand il fac in cuptor, dar am observat ca daca iau pui mic, cam la 2 kg, e destul de fraged si il pot face si pe gratarul exterior. Puiul de 3-3.5 kg il folosesc doar la supe/ciorbe.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email