Risotto cu rosii

Categorii: Retete garnituri, Retete cu orez

 

Risotto cu rosii
Pinterest

Tehnica italiana cu ingrediente romanesti: ceapa, pui (cel cu care am facut supa) si bulion de Salaj, patrunjel de Mures, branza de Horezu. A rezultat o garnitura perfecta pentru snitelele mele de pui.

Ingrediente
Risotto cu rosii

300 gr orez cu bob rotund pentru risotto (arborio)
1 l supa de pui
350 ml bulion
1 ceapa
1/2 legatura patrunjel
30 gr branza fermentata Horezu
2 linguri ulei
sare, piper

Portii: 4

Preparare
Risotto cu rosii

  1. Amestecati supa cu bulionul. Tineti lichidul pe foc mic pentru a-l avea la indemana fierbinte.
  2. Intr-o tigaie larga se incinge uleiul. Se adauga ceapa si patrunjelul tocate. Se calesc pana ceapa se inmoaie bine.
  3. Se adauga orezul si se lasa 5 minute la prajit la foc mai mare, amestecand din cand in cand.
  4. Turnati doua polonice de supa fierbinte si dati focul la mediu spre mic, doar cat sa bolboroseasca usor orezul.
  5. Continuati sa puneti supa, doar cate un polonic o data. Urmatorul polonic il puneti doar cand anteriorul polonic de supa a fost absorbit de orez. Amestecati constant in orez, asta e o conditie sa devina cremos! Operatia va dura cam 25-30 minute, pana terminati toata supa. La sfarsit orezul va fi fiert si cremos. Verificati risotto de sare si piper, sigur va trebui sa mai adaugati.
  6. Adaugati branza razuita si amestecati pana se topeste.
    * daca folositi bulion simplu, preparat doar din rosii, fara arome, puteti adauga la final cateva frunze tocate de busuioc
  7. Stingeti focul, puneti capacul pe oala si lasati 5 minute sa stea. Serviti imediat. Risotto e bun doar cand e proaspat preparat (nu e bun rece sau reincalzit, isi pierde cremozitatea).
 
Risotto cu rosii - Bulionul si supa fierbinte

1. Bulionul si supa fierbinte

Risotto cu rosii - Calim ceapa si patrunjelul

2. Calim ceapa si patrunjelul

Risotto cu rosii - Prajim orezul

3. Prajim orezul

Risotto cu rosii - Primele doua polonice de lichid

4. Primele doua polonice de lichid

Risotto cu rosii - Ultimul polonic de lichid

5. Ultimul polonic de lichid

Risotto cu rosii - Adaugam branza

6. Adaugam branza


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 4)  

 
loading...

Risotto cu legume verzi

12 Iunie 2014

Risotto cu legume verzi

Risotto cu dovlecei

7 Iulie 2011

Risotto cu dovlecei

Risotto cu gorgonzola

14 Mai 2008

Risotto cu gorgonzola

Pilaf de orez cu ciuperci

6 Ianuarie 2010

Pilaf de orez cu ciuperci

 

 

Raluca  acum 4 ani - 16 Septembrie 2013 20:15  

Re: Risotto cu rosii

Buna vesel

In primul rand vreau sa iti spun ca admir foarte mult site-ul tau si tot ceea ce pregatesti, esti o gospodina desavarsita vesel
In al doilea rand as vrea sa te intreb cu ce as putea inlocui branza fermentata de Horezu? Nu locuiesc in Romania motiv pentru care imi e cam imposibil sa o procur.

Multumesc si spor in continuare in tot ceea ce faci!
 

Ioana  acum 4 ani - 17 Septembrie 2013 09:41  

Re: Risotto cu rosii

Raluca, pecorino sau parmezan, sigur le gasesti usor
 

Mihaela C  acum 4 ani - 26 Septembrie 2013 13:23  

Re: Risotto cu rosii

Cum facem supa de pui? :D
 

Ioana  acum 4 ani - 26 Septembrie 2013 13:32  

Re: Risotto cu rosii

ca in aceasta reteta, fara taietei (pasii 1-4): [link]
 

Raluca  acum 4 ani - 28 Septembrie 2013 16:59  

Re: Risotto cu rosii

Excellent!! vesel L-am facut ieri seara, e pentru prima data cand fac risotto si mi-a placut la nebunie imi e pofta
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus