Supa crema de dovlecei

Retete cu legume Retete cu putine calorii Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe

Reteta Supa crema de dovlecei

Supa crema din dovlecei cu iaurt si ulei de menta. O bunatate fistichie.

Ingrediente

1.2 kg dovlecei
1 ceapa
3 catei de usturoi
1 cartof mare
300 ml supa de pui (sau apa pentru varianta vegetariana)
150 ml iaurt (cca 3 linguri iaurt)
2 linguri ulei
sare, piper

Ulei de menta

15 frunze menta
4 linguri ulei de masline
1 priza sare mare

Portii: 3-4

  1. Daca dovleceii sunt mari (au coaja groasa) se curata de coaja, altfel se pot lasa cu coaja. Se taie apoi in doua pe lungime si cu o lingurita se scobeste zona cu seminte. Se taie cuburi.
  2. In uleiul incins se caleste ceapa tocata pana se inmoaie bine. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut.
  3. Se adauga cuburile de dovlecel, cartoful taiat si el cuburi si supa de pui. Lichidul trebuie sa ajunga cam cu 2 degete sub dovlecei, daca e prea putin lichid completati cu apa (eu am mai pus 1/2 cana de apa). Condimentati cu sare si piper negru.
  4. Aduceti la fierbere. Puneti capacul si fierbeti 20 minute. Dupa acest timp verificati sa fie moi si dovleceii si cartofii.
  5. Se scurge mare parte din lichiul din oala (dovleceii sunt un pic aposi si cel mai probabil nu veti avea nevoie de tot lichidul).
  6. Se mixeaza continutul oalei pana devine piure, adaugand putin lichid daca e necesar. Adaugati iaurtul si mixati bine. Apoi adaugati incet lichid pana supa ajunge la consistenta dorita. Dregati supa de sare si piper.
  7. Striviti menta cu sarea mare intr-un mojar. Adaugati uleiul, cate o lingura pe rand si continuati sa pisati cu miscari circulare.
  8. Serviti supa crema cu ulei de menta si crutoane de paine.

Legumele la fiert

Legumele la fiert

Comentarii (14)

 

Ultimele comentarii

rasiu camelia dana   acum 8 ani - 18 Mai 2014 14:07  

Bestiala,am pus in locul mentei patrunjel,in functie e preferintele familiei, am avut succes total,cu siguranta o vom repeta ca abia incepe sezonul dovleceilor.
 

Diana  acum 8 ani - 13 Iunie 2014 18:57  

MInunata!
Eu am facut-o cu busuioc si cimbru, a iesit un gust fresh, potrivit pentru o vara caniculara :)
 

Ioana  acum 8 ani - 14 Iunie 2014 11:36  

da, potrivita pentru vara si ieftina si sanatoasa. sa-ti fie de bine!
 

Delia  acum 8 ani - 27 Iunie 2014 15:08  

Excelenta supa! Eu am lasat cartoful pe dinafara ca sunt la dieta ;) dar a iesit f gustoasa. Iar uleiul de menta e tare interesant si ii da o nota aparte. Ma gandesc sa-l mai folosesc si la alte supe crema :)
Multumim de reteta!
 

Ioana  acum 8 ani - 27 Iunie 2014 17:55  

Delia, uleiul de menta merge si la supa crema de cartofi sau la supa de cartofi si broccoli [link], dar doar dupa dieta ;)
 

Dana  acum 8 ani - 11 Iulie 2014 16:43  

Ioana, buna.In loc de iaurt se poate pune smantana? Multumesc.
 

Ioana  acum 8 ani - 28 Iulie 2014 13:18  

sigur ca da, Dana.
 

Cristina Măcărescu  acum 7 ani - 19 August 2014 22:52  

:)
 

Monica   acum 7 ani - 21 Iulie 2015 13:23  

DELICIOASA!

Eu am inlocuit uleiul de menta cu chivas tocat fin! :)
 

Sabina   acum 4 ani - 12 August 2017 19:30  

Fff buna si extrem de usor de pregatit. Eu am facut o varianta de post dar si de dieta ;)
(dovlecel, ceapa, usturoi, foarte putin ulei de masline, sare si piper. Si bineinteles fara crutoane :( ) Multumesc, Ioana! :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...