Tarta cu spanac

Categorii: Retete aperitive, Retete cu legume, Retete de Pasti, Retete ieftine, Retete lact-ovo-vegetariene

 

Tarta cu spanac
Pinterest

Cum zicea Simona acum cateva zile, mai scot un iepuras din palarie pe ultima suta de metri. Cea mai simpla tarta cu spanac pe care am facut-o pana acum: aluatul doar se amesteca, ca la clatite, iar umplutura se pune cruda, doar se toaca ingredientele. Promit ca va veti indragosti de ea, este o tarta deosebit de buna, micul secret al gustului sta in ceapa verde si mararul care dau un gust dulceag. Desi este perfecta asa cum este, data viitoare voi adauga si cateva frunze de menta sa vad daca poate fi si mai si.

Ingrediente
Tarta cu spanac

Umplutura

700 gr spanac proaspat
200 gr telemea sau feta (am pus telemea de oaie)
5-6 fire ceapa verde
1/2 legatura patrunjel
1/4 legatura marar
2 catei usturoi
3 oua mari
sare, piper negru

Aluat

370 gr faina alba
1/2 lingurita sare
1 lingurita praf de copt
500 ml apa
60 ml ulei
1 ou

4 linguri ulei (pentru uns tava)
6 linguri ulei de masline (pentru picurat deasupra)

Preparare
Tarta cu spanac

  1. Spanacul se curata de codite si se spala bine. Dupa curatare mi-au ramas 700 gr, asta e cantitatea de care aveti nevoie in reteta. Se scurge foarte bine spanacul de apa. Daca aveti un uscator de salata, centrifugati spanacul in el in transe, sa se scurga bine. Daca nu aveti uscator, rasfirati spanacul pe servetele de bucatarie si lasati-l putin la scurs.
  2. Luati cate o mana de spanac si tocati-l mare cu cutitul. Repetati pana tocati tot spanacul. Eu acum am mai centrifugat o data spanacul in uscator, ca sa fiu sigura ca e scurs bine.
  3. Puneti spanacul tocat intr-un vas incapator. Mie nu mi-a intrat in unul, asa ca l-am impartit in doua boluri.
  4. Taiati rondele ceapa verde (si partea alba si partea verde). Tocati fin patrunjelul si mararul.
  5. Puneti verdeturile peste spanac. Sfaramati branza deasupra, adaugati usturoiul strivit si adaugati 2 lingurite rase sare si 1/4 lingurita piper negru macinat. Amestecati usor cu mana sa se amestece bine. Lasati spanacul sa stea pana pregatiti umplutura. In acest timp, spanacul se va inmuia de la sare si isi va mai pierde din volum.
  6. Amestecati faina cu sarea si praful de copt. Faceti o gaura in mijloc si turnati acolo, apa, uleiul si oul. Amestecati bine, pana nu se mai vede faina, dar nu exagerati, nu trebuie sa obtineti un aluat fin, daca raman cateva cocoloase ici colo e ok. Veti obtine un aluat usor mai gros decat cel de clatite.
  7. Ungeti o tava de 30 x 33 cm cu 4 linguri de ulei. Turnati o parte din aluat in tava (putin mai mult de jumatate), doar atat cat sa aveti un strat subtire incat sa nu se vada fundul tavii. Cu dosul unei linguri nivelati aluatul.
  8. Gustati spanacul se sare si mai adaugati daca credeti ca e nevoie. Bateti bine ouale si turnati-le peste spanac. Amestecati iar usor cu mana.
  9. Asezati umplutura peste aluat, in strat egal. Cu o lingura picurati uleiul de masline pe umplutura, pe toata suprafata.
  10. Turnati apoi restul de aluat peste umplutura. Nu va va ajunge aluatul incat sa turnati un strat compact, de aceea fie puneti aluatul ici-colo cu o lingura, fie faceti ca mine: puneti aluatul intr-un spritz de patiserie si trasati linii pe lungimea tavii si apoi pe latime, pe toata suprafata tartei.
  11. Coaceti tarta la 170C pentru 50-55 minute.
  12. Tarta e buna calduta sau la temperatura camerei.

 
Tarta cu spanac - Spanac taiat

1. Spanac taiat

Tarta cu spanac - Verdeturi tocate

2. Verdeturi tocate

Tarta cu spanac - Spanac cu verdeturi si telemea

3. Spanac cu verdeturi si telemea

Tarta cu spanac - Aluatul

4. Aluatul

Tarta cu spanac - Strat de aluat in tava

5. Strat de aluat in tava

Tarta cu spanac - Umplutura deasupra

6. Umplutura deasupra

Tarta cu spanac - Restul de aluat deasupra

7. Restul de aluat deasupra

Tarta cu spanac - Tarta coapta

8. Tarta coapta

Tarta cu spanac - Taiata, cat e inca calduta

9. Taiata, cat e inca calduta


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 19)  

 
loading...

 

 

Simona-Adina Hotea  acum 3 ani - 18 Aprilie 2014 14:18  

Re: Tarta cu spanac

No, ase ! Vai, da' bine-arataaaa !... imi e pofta Abia astept s-o-ncerc(am)... imi e pofta imi e pofta imi e pofta
 

Ioana  acum 3 ani - 18 Aprilie 2014 15:01  

Re: Tarta cu spanac

yeeee, ma bucur ca ti se pare atractiva!!! sper ca nu e prea tarziu pentru meniul tau de Pasti, dar e o tarta buna de facut si in rest, cat e sezonul spanacului.
 

Lumi  acum 3 ani - 18 Aprilie 2014 15:27  

Re: Tarta cu spanac

Splendida reteta asta!!!! Multumim vesel
 

Mirela  acum 3 ani - 18 Aprilie 2014 22:36  

Re: Tarta cu spanac

Excelenta reteta! Multumiri! Abia astept sa o pregatesc. Rapid, simplu si sigur foarte buna, am inceput sa salivez de cand am vazut pozele, sper sa imi iasa la fel de bine si mie!
 

ani  acum 3 ani - 19 Aprilie 2014 10:01  

Re: Tarta cu spanac

Reteta f buna..
Sa ai un Paste fericit impreuna cu familia.
 

Ioana  acum 3 ani - 19 Aprilie 2014 16:45  

Re: Tarta cu spanac

Ani, Paste Fericit si tie!
 

lucia rotaru  acum 3 ani - 19 Aprilie 2014 19:44  

Re: Tarta cu spanac

Abia astept sa o pregatesc !
 

Andreea  acum 3 ani - 25 Aprilie 2014 08:16  

Re: Tarta cu spanac

Ioana,crezi ca imi iese daca folosesc spanac congelat?
 

Ioana  acum 3 ani - 25 Aprilie 2014 08:22  

Re: Tarta cu spanac

nu prea cred trist e prea umed cel congelat pentru reteta asta. poate daca il amestci cu ceva gris sau orez sa ia din umezeala... dar nu garantez, nu am incercat.
 

Andreea  acum 3 ani - 25 Aprilie 2014 08:50  

Re: Tarta cu spanac

Multumesc,Ioana,oricum e sezonul si o sa cumpar proaspat!Am intrebat pt atunci cand nu voi gasi proaspat dar ai dreptate,acum am realizat! O zi minunata sa ai!
 

marin giliola  acum 2 ani - 1 Martie 2015 21:32  

covrigi

imi e pofta multumesc f mult.....au iesit de poveste.....nu am crezut k o sa mi iasa asa.....esti foarte talentata....bravo
 

Mari Ana  acum 2 ani - 2 Octombrie 2015 08:38  

Re: Tarta cu spanac

Ioana, te redescopar. :-) Sunt atat de multe retete pe care nu am ajuns sa le fac...si atat de bune. vesel
 

Ioana  acum 2 ani - 2 Octombrie 2015 10:40  

Re: Tarta cu spanac

promisiune tinuta! te-ai indragostit si tu de ea vesel
 

Mariana   acum 2 ani - 16 Noiembrie 2015 01:18  

Re: Tarta cu spanac

E la cuptor, dar se pare ca nu e aproape de loc aluat deasupra. Cred ca a intrat tot printre spanacvesel. De ce oare?
 

Mariana   acum 2 ani - 16 Noiembrie 2015 02:37  

Re: Tarta cu spanac

pina la urma a iesit foarte buna. O sa mai fac dar cu mai putina compozitie fiindca tava mea e mai mica. Merita incercata, e buna de tot si sanatoasa ( ce e cel mai importanat). Multumim pt. reteta vesel
 

Dana  acum un an - 28 Decembrie 2016 18:47  

Re: Tarta cu spanac

Mi-a iesit super!
Multumesc mula, Ioana.

Sarbatori cu bine!
vesel
 

cristina  acum 10 luni - 15 Martie 2017 22:22  

Re: Tarta cu spanac

foarte buna reteta, am facut si a iesit delicioasa, de abia astept data viitoare ?. multumesc
 

Gabriela  acum 3 luni - 26 Octombrie 2017 22:59  

Re: Tarta cu spanac

Ioana, ce dimensiuni are tava ta?
 

Ioana  acum 4 luni - 27 Octombrie 2017 09:54  

Re: Tarta cu spanac

scrie la pasul 7 dimensiunea tavii.
 
loading

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus