Biscuiti cu cacao

Retete desert Retete de Craciun

Am uitat ieri sa va spun care a fost meniul nostru de sarbatori. De fapt nu voiam sa gatesc mai nimic, imi facusem planuri doar sa lenevesc si sa nu mai vad o cratita in cele doua saptamani, dar pana la urma s-a dovedit ca nu m-am putut abtine, cred ca mi-a intrat in sange. Asta cu toate ca de Craciun nu am fost acasa si mi-a fost greu sa folosesc un aragaz fara termostat si care avea niste caramazi pe fund ca sa nu arda mancarea.

Deci de Craciun am facut: Fursecuri cu scortisoara, Biscuiti spritati, Salata de ton, Salata de varza rosie cu piept de pui afumat, muuult Guacamole si ca feluri principale Dorada la cuptor si Puiul cu sos de usturoi si mamaliguta. A, am avut si ceva mai caloric: piureul picant cu niste carneti afumati prajiti si muraturi de tot felul.

Iar de Revelion: ati vazut ieri caracatita la cuptor, biscuitii cu cacao de mai sus si niste aperitive reci: rosii marinate, branza marinata si salata de caracatita marinata. Plus niste ardei iuti mexicani ca aperitiv cald. Si cu o zi inainte am facut niste sarmalute vegetariene cu ciuperci, foarte bune.

Toate astea presarate cu multe filme si vin fiert.

Sursa retetei de fata este NY Times , in josul paginii. Am facut doar jumatate de portie fiindca de Rev am petrecut in doi si 30 bucati au fost suficiente ;)

Ingrediente

170 gr faina alba
25 gr cacao
1 lingura rasa cafea instant
1 lingurita praf de copt
1 varf de cutit sare
2 oua
150 gr zahar
50 gr alune

Bucati: 30

  1. Cernem intr-un vas faina cu cacaoa, cafeaua, sarea si praful de copt.
  2. Ouale le batem bine (retinem o lingura de ou batut intr-o cescuta pentru a unge biscuitii) si apoi adaugam zaharul si frecam un pic, nu e nevoie sa se topeasca tot zaharul.
  3. Turnam ouale cu zahar peste amestecul de faina si cacao si amestecam pana obtinem un aluat omogen (puteti folosi robotul). Aluatul va fi extrem de lipicios.
  4. Pe o hartie de copt presaram multa faina si intindem aluatul cu mainele date prin faina de cate ori este necesar. Foaia trebuie sa fie sibtire cam de 1/2 cm.
  5. Presaram alunele deasupra, le apasam usor sa se prinda de foaie, apoi rulam foaia ajutandu-ne de hartia de dedesubt. Daca s-a lipit un pic nu e nicio problema, dezlipiti si continuati sa rulati.
    * daca alunele nu sunt prajite le dati cateva minute la cuptor pana incep sa miroasa usor; sau le puteti praji intr-o tigaie teflonata, fara ulei; alunele mele erau deja prajite si fara coaja
  6. Ruloul obtinut il mutam intr-o tava pe care am pus hartie de copt pe care am presarat putina faina. Ungem cu ou ruloul (oul retinut in cescuta) si dam la cuptor la 180C pentru 15 min.
  7. Cu un cutit ascutit, taiem ruloul felii subtirele cam de un deget. Punem feliile iar in tava si mai coacem cam 10-15 min, pana sunt uscate.

Aluatul

Intindem foaie si presaram alunele

Rulou

Ruloul uns cu ou

Copt, dupa 15 minute

Taiem felii si mai coacem 10 minute

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...