Coquelet cu naut aromat

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

Reteta Coquelet cu naut aromat

Dupa steakul pentru doi si pestele pentru doi a venit randul unui puisor pentru doi. Fiindca maine e Valentine's Day!

Deoarece am folosit coquelet (care are maxim 450 gr), se face rapid la cuptor si cina e gata foarte repede. In 45 minute aveam pe masa un pui copt si garnitura aferenta. Iar aportul de proteina? Maaaaaxim!

Daca vreti un vin alaturi, incercati un Riesling sec.

Ingrediente

Coquelet la cuptor

1 pui mic (coquelet)
putin ulei
sare, piper negru, turmeric

Naut aromat

250 gr naut fiert
2 linguri apa in care a fiert nautul
1/2 ceapa
1 catel usturoi
2 linguri zhoug
sare, piper

Portii: 2
Calorii: 558 cal / portie

  1. Se pune puiul cu pieptul in jos pe masa de lucru si se taie cu o foarfeca de bucatarie de-a lungul coloanei, pe ambele parti ale coloanei. Se intoarce cu pieptul in sus si se apasa pana se aplatizeaza.
  2. Presarati sare grunjoasa (generos) si turmeric peste tot pe pui. Picurati putin ulei si masati bine sa se acopere de condimente. Rasniti piper negru peste tot.
  3. Asezati puiul intr-o tigaie/vas termorezistent care sa-l cuprinda, dar fara sa fie foarte mare (max 25 cm diametru) ca sa nu se evapore usor sucurile lasate in timpul coacerii. Eu am folosit o tigaie cu maner detasabil, ca sa prepar sosul direct in ea. Adaugati 3 linguri de apa in vas.
  4. Dati puiul la 200C (cu program de rumerire daca aveti) si lasati 30-35 minute. La mijlocul timpului, verificati cat suc a lasat in tava si daca a scazut si e foarte putin, mai adaugati 3 linguri de apa.
    La final, daca nu s-a rumenit destul, porniti grill-ul cateva minute, dar nu-l scapati din ochi in acest timp.
  5. Scoateti puiul pe platou si il acoperiti cu folie de aluminiu sa ramana cald.
  6. In tigaia ar trebui sa fi ramas cateva linguri bune de sos auriu. Daca ati folosit un vas termorezistent care nu merge si pe plita, scurgeti acest suc intr-o tigaie.
  7. Infierbantati sucul din tigaie si adaugati ceapa tocata marunt. Caliti cateva minute, pana ceapa e moale. La final adaugati usturoiul strivit si mai caliti 1 minut.
  8. Adaugati nautul, sare si rasniti piper negru. Infierbantati nautul si apoi adaugati apa in care a fiert. Fierbeti inca 2 minute.
  9. Luati tigaia de pe foc si adaugati sosul de verdeturi zhoug. Amestecati bine.
  10. Puneti nautul pe un platou larg si deasupra asezati puiul. Serviti cald, cu extra sos zhoug daca doriti.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...