Fajitas cu carne tocata

Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete de mancaruri cu carne, Retete din Mexic si Tex-Mex, Retete din Mexic si Tex-Mex

 

Fajitas cu carne tocata
Pinterest

Varianta simplificata pentru fajitas. Iese mai ieftina si e mai accesibila cu carne tocata. Iar daca aveti sosul picant deja preparat, restul e easy-peasy. Devine o reteta potrivita pentru zilele aglomerate din timpul saptamanii.

Ingrediente
Fajitas cu carne tocata

200 gr carne tocata de vita (sau mix vita-porc)
1/2 ardei verde
1/2 ardei rosu
1/2 ceapa medie
2 lingurite condiment adobo
aprox. 3 linguri sos adobo
aprox. 2 linguri smantana acra (fermentata)
2 lipii libaneze (sau tortilla wraps daca va plac)
1 lingura ulei

Portii: 2

Preparare
Fajitas cu carne tocata

  1. Se incinge o tigaie larga de aprox 28 cm. Se adauga 1 lingura de ulei si apoi ardeii taiati julienne (am folosit kapia) si ceapa taiata solzisori. Se presara cu putina sare. Se soteaza rapid, la foc mare pana ceapa se rumeneste pe alocuri. Amestecati des, ca la stir-fry-ul chinezesc. Chiar puteti folosi un wok in loc de tigaie. Ideea e ca legumele sa se rumeneasca usor pe dinafara, dar sa ramana inca crocante, deci timpul de gatire va fi scurt, cam 3 minute.
  2. Scoateti legumele din tigaie.
  3. Adaugati carnea tocata in tigaie. Daca tigaia nu e antiaderenta ajutati cu putin ulei, sa nu se lipeasca. Sotati-o si pe ea rapid, la foc mediu, amestecand mai mult la inceput ca sa se desfaca bucatele. Cand aproape toata carnea si-a schimbat culoarea, adaugati condimentul adobo si amestecati. Continuati sa prajiti carnea, de data asta amestecand mai rar ca sa aiba timp sa se rumeneasca un pic. Dureaza putin, inca 3-4 minute.
    * daca preparati cantitate mai mare de carne, prajitit-o in ture, nu o inghesuiti caci nu se va rumeni, va lasa mult suc si va arata ca fiarta
  4. Impartiti carnea pe cele doua lipii (prefer lipiile libaneze fiindca tortilla wraps au o textura si un miros care nu-mi place deloc). Impartiti deasupra legumele sotate. Picurati apoi sos picant mexican (adobo) si smantana acra (frecati-o bine inainte, ca sa se inmoaie) cata va place din fiecare. Rulati strans si serviti. Adaugati si o salata de verdeturi alaturi vesel
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 2)  

 

 

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus