Vinete la cuptor cu sos miso

Retete asiatice Retete cu legume Retete de post

Reteta Vinete la cuptor cu sos miso

Au aparut vinetele de Arad in piata. Deja stiu ca, desi sunt de solar, acestea vor fi cele mai bune vinete din timpul anului. Probabil soiul si fiindca sunt culese la timp (sunt mai mici, foarte ferme si grele pentru dimensiunea lor) face sa fie mereu albe, untoase si niciodata amare. Si fiindca sunt asa fragede si mici, sunt ideale pentru cuptor (nu ratati aceasta caponata) sau gratar (vezi aceste vinete cu sos romesco).

Astazi am ales sa le glazurez cu un sos de inspiratie japoneza. Au iesit mai adictive decat un serial bun pe Netflix. Singura mea problema a fost ca le-am servit cu orez si mi s-a parut ca le ia din impact. Ma mai gandesc ce ar merge langa ele... sau poate aveti voi vreo idee?

Ingrediente

600-650 gr vinete (alegeti vinete mai mici)
1-2 linguri ulei
putina sare
1/2 lingura susan prajit

Sos aromat

2 catei usturoi striviti
1 lingurita ghimbir razuit pasta
1 lingura miso alb (light)
1 lingura ulei de chili
2 linguri sos de soia sarat
1 lingura otet de orez
1/2 lingurita zahar
6 linguri de apa

Portii: 3

  1. Vinetele se curata partial de coaja (luati fasii pe lugime folosind aparatul de curatat legume). Se taie apoi cuburi nu foarte mici, cca 2 cm. Se presara doar cu putina sare (sosul va fi sarat si el) si ulei. Se amesteca bine.
  2. Se rasfira cuburile in tava cuptorului acoperita cu hartie de copt si se coc la 200C timp de 25-30 minute. Amestecati cuburile la jumatatea timpului. La final cuburile trebuie sa fie facute (gustati un cub mai mare), moi si carnoase. Nu le lasati prea mult, nu trebuie sa se rumeneasca prea tare fiindca vor deveni uscate.
  3. Cat se fac vinetele amestecati intr-o cescuta ingredientele pentru sos. Folositi uleiul de chili preparat aici sau aici. Amestecati in ulei inainte de folosire, astfel incat sa luati si sedimente de pe fundul borcanului, nu doar ulei.
  4. Cuburile coapte le mutati intr-o tigaie larga sau un wok. Turnati sosul peste ele si aduceti la fierbere. Fierbeti la foc mic doar cateva minute, pana sosul acopera cuburile. La final adaugati semintele de susan. Dregeti de sare.
  5. Sunt bune calde sau la temperatura camerei.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...