Cartofi pai

Retete cu cartofi Retete gustari (snack) Retete ieftine

Reteta Cartofi pai

Pai, pai!!! Mai pai de atat nu cred ca se poate. Cand aveti pofta de chipsuri facute in casa asta e o varianta rapida. Cartofii ies super crocanti si raman asa si dupa ce se racesc. I-am condimentat cu oregano, care le da un pic de prospetime.

Ingrediente

cartofi
oregano uscat
sare, piper negru
ulei pentru prajit

  1. Se taie cartofii felii subtiri, semitransparente, ca pentru chipsuri folosind o razatoare.
  2. Se stivuiesc felii unele peste altele si se taie cu cutitul betisoare extra subtiri.
  3. Se rasfira betisoarele pe servetele de bucatarie pentru a se absorbi umezeala.
  4. Se pune ulei de macar 3 degete intr-un vas de fonta si se incinge super bine.
  5. Se prajesc betisoarele de cartofi, in ture, in uleiul incins, doar pana devin usor crem (nu le lasati sa devina rumene). Dureaza cam 15-20 secunde / tura.
  6. Se scot cartofii cu o paleta cu gauri pe servetele de hartie sa se scurga uleiul.
  7. La final, se condimenteaza cartofii cu putina sare, piper negru proaspat macinat si oregano. Se amesteca usor cu mana si se da forma de cuib. Se servesc imediat, desi nu se inmoaie nici daca se racesc.

Cartofii felii subtiri ca pentru chipsuri

Cartofii felii subtiri ca pentru chipsuri

Feliile le taiem betisoare subtiri

Feliile le taiem betisoare subtiri

Prajim cartofii

Prajim cartofii

Comentarii (13)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 10 ani - 11 Septembrie 2013 08:43  

Olga, musai cu oregano. Radu mi-a zis ca i se pare ca acesti cartofi prajiti au fost doar un pretext ca sa pun in evidenta aroma oreganoului. si avea dreptate, se potrivesc atat de bine...
 

Sidy  acum 10 ani - 11 Septembrie 2013 08:59  

Bune de tot ! Excelenta ideea... :)
 

Lia  acum 10 ani - 11 Septembrie 2013 12:33  

Multumesc pt raspuns, Ioana.

Eu ii fac in tigaia teflonata Tefal dar intr-adevar nu prea cream conditiile clasice gen baie de ulei ..

...si da, potriviti sunt cartofii rosii dar nu ma ingrijeam sa mi-i procur din timp pt ca oricum ii gateam rar, accidental ...
 

Ioana  acum 10 ani - 11 Septembrie 2013 13:18  

asa e, de aceea nu mi-am mai luat nici eu tigaia de prajit dupa ce am arunncat-o pe cea veche de 10 ani... nu merita la cat prajesc. cand eram la facultate devenisem experta in cartofi prajiti, ieseau aproape de perfectiune, insa e adevarat ca in rest nu prea stiam gati. acum s-a inversat situatia :)
 

Cathy  acum 10 ani - 13 Septembrie 2013 12:22  

=P~ minunata reteta
 

olga  acum 10 ani - 21 Septembrie 2013 13:45  

Am savurat cartofi cu ,,oregano''(absolut dementiala aroma).

Multumesc foarte frumos Ioana.
 

Ioana  acum 10 ani - 23 Septembrie 2013 13:49  

sa-ti fie de bine!
 

Olga  acum 5 ani - 2 Aprilie 2019 20:26  

Reteta la fel de surprinzatoare, dar cred ca acum 4 ani am pus si ,,i''ul din cartofi la prajit :(
 

Veronica  acum 3 ani - 5 Mai 2020 21:45  

Ioana draga, am facut o obsesie pentru sosul cu ton si ardei copti de la reteta cu pitele cu cartofi, asa ca in seara asta l-am incercat cu acesti cartofi care mai pai de atat nu se pot face si mi-am amintit ca prima data cand am mancat asa ceva, in China, mi-am zis ca li se trage de la orez chinezilor, ca am cerut cartofi pai si ei au incercat sa mi taie cartofii cat orezul de subtiri :). Se pare ca nu sunt chiar asa ciudati cum mi s-au parut mie prima data acesti cartofi, pentru ca sotul meu imi spune ca la el in Bolivia se face o supa cu cartofi pai taiati in felul acesta, pe post de taietei.
 

Ioana  acum 3 ani - 6 Mai 2020 13:00  

Veronica, sustin obsesiile culinare, ma prind si pe mine des ;) acest sos e foarte reusit si versatil, iar micul truc de a adauga putin ton in el il aduce la alt nivel. practic sosul e vinegreta mea de ardei (vezi aici [link]) pe care am adaptat-o.
trebuie sa fii putin chinez ca sa tai asa cartofii... poate ca si eu si bolivienii avem o gena mostenita de acolo :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...