Ciuperci cu branza albastra si couscous

Retete aperitive Retete cu branza Retete cu ciuperci Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Ciuperci cu branza albastra si couscous

Sunt asa dragalase... ca niste mini-hamburgeri.

Ingrediente

30 ciuperci champingon (mai mici)
1/2 lamaie
sare, piper, chili
putin ulei

Umplutura

1/2 ceasca (tip cappuccino) couscous fin
1/2 ceasca apa fierbinte
2 linguri suc de lamaie
2 fire ceapa verde
1 legatura patrunjel
branza albastra (gorgonzola, roquefort etc)
sare

  1. Ciupercile se curata de codite, se sterg cu un servetel umed si se stropesc cu suc de lamaie. Se ung apoi cu ulei pe toate partile.
  2. Se incinge bine o tigaie grill si se pun ciupercile in ea, cu partea unde au fost coditele in sus. Se grilleaza 5 minute. Se intorc (scurgeti inainte lichidul care s-a adunat in palarii) si se mai grilleaza 5 minute pe cealalta parte.
  3. Se scot ciupercile intr-o farfurie, se presara cu sare, piper si chili dupa gust. Se adauga si 1 lingurita de ulei si se amesteca usor. Se lasa asa pana preparam umplutura.
  4. Couscous-ul se amesteca cu sare si sucul de lamaie. Se toarna apa fierbinte peste. Se acopera vasul cu o farfurioara si se lasa 5 minute.
  5. Se infoaie couscousul cu o furculita sa se desfaca bob cu bob si se adauga verdeturile tocate. Se gusta de sare si suc de lamaie.
  6. In jumatate din ciupercile facute pe grill introduceti cate un cubulet de branza albastra (cat intra in indentatia unde a fost piciorusul). Se pune desupra couscous (cat de mult sta pe ciuperca). Acoperiti ciupercile umplute cu o alta ciuperca si infigeti o scobitoare (care sa strapunga ambele ciuperci). Astfel vor fi foarte stabile si usor de mancat.

Ciupercile pe gratar

Ciupercile pe gratar

Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Ciuperci cu branza albastra si couscous

Ciuperci cu branza albastra si couscous

Comentarii (13)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 10 ani - 30 Octombrie 2013 15:43  

si nu numai aromele sunt faine, sunt mult mai dragute in realitate decat in poza ;)
 

Andreea  acum 10 ani - 31 Octombrie 2013 08:05  

Ioana,esti o minune la casa omului :) Duminica e ziua mea si chiar voiam sa fac mini quiche cu spanac insa acum ma pui serios la treaba! :)) Am si eu o intrebare:cum ai reusit sa faci movilitele acelea frumoase la reteta de Choux cu branza de capra?Ai avut un dispozitiv?Daca nu am,crezi ca o sa imi iasa doar punand aluat cu lingura in tava?Pot parea prostesti intrebarile mele dar n-am mai facut niciodata.Mai ai si alte umpluturi in afara de branza de capra(iubitul meu nu prea se impaca :) )
Te pup,esti o binecuvantare!
 

Ioana  acum 10 ani - 31 Octombrie 2013 09:25  

La multi ani Andreea! ai facut o alegere foarte buna cu mini quiche-urile, sunt usor de preparat si poti face usor mai multe bucati.

pentru choux: si formarea lor si umplutura am pus-o cu spritzul de patiserie: [link] uite si un filmulet in care Gordon face choux (varianta dulce), dar tehnica e la fel: [link]

alte umpluturi pentru choux ar fi: pate de ton [link] sau salata de ton: [link]; poti folosi si umplutura de la ouale umplute: [link]; sau tzatziki de sfecla: [link];
ar merge si o salata de pui cu avocado (doar amesteci pui fiert maruntit cu dressingul de la aceasta reteta): [link]
daca vrei sa ramai tot la umplutura de branza aceasta crema cu ardei copti este excelenta: [link] (doar sa o faci mai ferma - dozezi smantana- sa o poti spritza frumos)

sper ca nu te-am zapacit cu atatea optiuni, dar alege ce ti se pare mai confortabil si mai pe gustul vostru.
 

Andreea  acum 10 ani - 31 Octombrie 2013 11:14  

Cum sa ma zapacesti?Mi-ai dat idei chiar si pentru Craciun si Revelion! :)
Multumesc inca odata,ai fost mai mult decat prompta si binevoitoare!Sanatate maxima!
 

Cristina  acum 10 ani - 5 Noiembrie 2013 07:30  

Delicioase!! Am pus multa zeama de lamaie la couscous, iar in loc de ceapa verde am pus chives. E minunata combinatia de couscous cu branza albastra. Multumesc mult pentru reteta!!
 

Gina  acum 10 ani - 25 Martie 2014 23:26  

Buna Ioana,

Am făcut foarte multe din rețetele tale (lasagna, fursecuri cu ciocolata, cookies, clătite umplute cu mere, fursecuri vieneze etc) si toate au ieșit f. bine deși sunt începătoare.
In aproximativ 2 săptămâni va fi ziua soțului și pe lângă câteva rețete turcești (el este turc și o parte din invitați vor fi turci), vreau sa pregătesc și alte rețete, chiar tradiționale, dar care sa nu conțină porc. Dacă imi poți da câteva idei, ti-as fi recunoscătoare! Acum pregateam meniul și deocamdată am oua umplute cu ton și aceste ciupercute. Crezi ca dacă schimb brânză cu cascaval sau una din lapte pasteurizat, are ceva? Sunt însărcinată si nu am voie branza albastra... :( Iar pofta-i mare!

Mulțumesc!
 

Gina  acum 10 ani - 25 Martie 2014 23:31  

Și inca o intrebare. Crezi ca pot refrigera fursecurile vieneze (fara ciocolata), cookies-urile, limbile de pisica si fursecurile cu scorțișoară? Daca da, cum? Coapte, semi-coapte? Ar fi prea greu sa le fac atunci pe toate...

Mulțumesc încă o dată!
 

Ioana  acum 10 ani - 26 Martie 2014 10:42  

fursecurile vieneze, cele cu scortisoara si cookies pot fi facute foarte bine cu o zi inainte. se pastreaza f. bine in cutii inchise. doar limbile de pisica le-as face in ziua respectiva.

pentru aceste ciuperci nu as recomanda sa schimbi branza, este singurul element cu gust intens (ciuperile astea champignon stii ca sunt mai fara gust, couscousul e si el light, trebuie ceva cu gust intens, un cascaval nu e suficient).
mie imi plac foarte mult aceste ciuperci [link], facute cu cascaval afumat, asa le-ai putea manca si tu.
 

Gina  acum 10 ani - 26 Martie 2014 11:53  

Mulțumesc pentru răspuns! O zi bună!
 

Sorina  acum 6 ani - 5 Decembrie 2017 11:34  

Buna Ioana si multumesc si pentru aceasta reteta . E sper deja au cerut-o ci din familie asa ca sa dovedit un succes.
Ce imi plac cel mai mult la Retetele tale ca le prezinti intr-un mod simplu si intr-un mod pozitiv. Parca ne rogi frumos sa incercam dandu-ne certitudinea ca vom reusi . Multumesc
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...