Carpaccio de sfecla rosie cu crema de ansoa
Retete aperitive Retete cu legume

Saptamana trecuta am facut pe Instagram un mic sondaj despre preparatele preferate cu sfecla rosie, iar salata traditionala cu hrean a fost aleasa de majoritatea dintre voi. Astazi, va propun o reinterpretare eleganta a acestui ingredient — un carpaccio de sfecla cu crema de ansoa (reteta cremei ii apartine lui Julius Roberts). Genul de preparat care te face sa vezi sfecla cu alti ochi. Sper sa va placa!
Ingrediente
1 sfecla rosie medie
fulgi de sare, piper negru
1 lingura ulei de masline
putin patrunjel sau marar pentru decorat
Crema de ansoa
1 ou
20 gr miez de paine moale
4-5 fileuri ansoa in ulei
1 catel de usturoi mai mic
1 lingurita mustar
2 linguri suc de lamaie
75-100 gr ulei neutru (de floarea soarelui, avocado; sau 50/50 amestec ulei neutru + ulei de masline cu gust floral, nu din cel amarui)
cateva linguri de apa rece (5-6)
sare
Calorii: 155 (sfecla) + 990 kcal (tot sosul)
Pret: 10 lei
Cum se prepara carpaccio de sfecla rosie cu crema de ansoa
- Sfecla rosie se fierbe in apa cu sare, la foc mediu spre mic, pana cand furculita intra usor in ea. Se lasa sa se racoreasca in apa si apoi se curata de coaja. Sfecla poate fi fiarta cu 2-3 zile inainte si pastrata la frigider, dar o scoateti din timp cand vreti sa faceti carpaccio, ca sa revina la temperatura camerei.
- Pentru crema se pune apa la fiert intr-un vas mic care sa cuprinda oul. Cand apa clocoteste se da focul la mic, apoi se scufunda oul incet, pe o lingura. Oul sa fie direct de la frigider, asa e calculat timpul de fierbere. Se lasa sa fiarba 6.5-7 minute.
- Se raceste oul in apa rece, apoi se curata. Se pune intr-un robot mic sau blender vertical. Oul va avea galbenusul moale, e ok asa.
- Se adauga restul ingredientelor: miezul rupt bucatele, fileurile tocate marunt, catelul strivit, mustarul si sucul de lamaie. Se mixeaza bine in robot pana aveti o pasta fina. Apoi treptat incepeti sa picurati uleiul in timp de mixati pana obtineti o crema, ca o maioneza densa. Adaugati si putina sare in timp de mixati. La final adaugati treptat cate o lingura de apa, mixand dupa fiecare, pana aveti o crema lejera care curge incet de pe lingura. Gustati crema de sare si suc de lamaie.
- Taiati sfecla felii cat mai subtiri (cat sa se poata plia usor fara sa se rupa), cel mai usor merge folosind aceasta razatoare.
- Pe o farfurie larga/platou intindeti un strat foarte subtire de crema. Asezati apoi felii de sfecla concentic pana acoperiti farfuria si sosul. Presarati putina sare si rasniti piper negru. Intindeti apoi iar un strat subtire de crema peste sfecla. Repetati cu inca un strat de sfecla pe care o condimentati si crema. Ultimul strat de sfecla il formati doar pe margine, pliand feliile de sfecla. Decorati cu sare grinjoasa, piper negru rasnit si putina verdeata. Picurati 1 lingura de ulei de masline de calitate deasupra.
* nu veti folosi tot sosul la aceasta portie, restul poate fi folosit pentru steak de vita, cotelete de miel la gratar, cartofi prajiti, oua fierte, sparanghel - Serviti acest carpaccio cu paine prajita.
Comentarii (0)
Fii primul care adauga un comentariu.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email