Retete Culinare : e-Retete

 

Retete de Muraturi si Conserve

Pasta de ardei »

Pasta de ardei

Proiectul "Camara" a inceput promitator, cu o pasta de ardei buna de tot si buna la tot.

 
 

 

Confit de rata »

Confit de rata

Confit este una dintre cele mai vechi modalitati de conservare a carnurilor. Daca francezii prefera sa conseve in acest mod pulpele de rata sau gasca, romanii prefera carnea de porc. Cred ca va amintiti de carnea de porc si carnatii in untura din camara bunicii.

 
 

 

Gem de caise cu fistic »

Gem de caise cu fistic

Ultimul meu gem gurmet este o combinatie fantastica. Incercati-l in combinatie cu o branza cremoasa (Brie de exemplu).

 
 

 

Bulion »

Bulion

Bulion de Salaj. Este un sos de rosii aromat, fara conservanti, asteptand sa fie folosit iarna in mancaruri. Este bulionul pe care-l folosesc la friptura de porc, ardeii umpluti si la ciorbe.

 
 

 

Carne de porc in suc propriu »

Carne de porc in suc propriu

Soacra mea va impartaseste una din retetele ei de Ignat: o conserva delicioasa de carne de porc in suc propriu.

 
 

 

Ceapa rosie murata »

Ceapa rosie murata

Ce culoare splendida! Se poate folosi ca si condiment langa orice carne la grill, in hamburger si in sandwich-uri, pe stridii sau in ceviche (in locul cepei marinate in suc de lamaie), langa pateul din ficat. Este picanta, usor dulce-aromata si ramane crocanta datorita tehnicii de preparare a lui J. Rodgers.

 
 

 

Gogosari in sos de mustar »

Gogosari in sos de mustar

O conserva pentru iarna pe care am incercat-o (doar sosul) acum cativa ani, cand am primit un borcan de la vecina si prietena mea Adriana. Am primit si reteta atunci, dar la vremea aceea nu mancam ardei sau gogosari si nu am avut tragere de inima sa pun pe iarna.

 
 

 

Dulceata de afine »

Dulceata de afine

Dulceata ideala pentru papanasi. Este si dulceata mea de concediu cand, invariabil, imi place sa mananc la micul dejun paine cu unt, dulceata de afine si o cana cu lapte de capra. Ceea ce imi aminteste ca numaratoarea inversa pana la concediu a inceput!

 
 

 

Visine in sirop pentru iarna »

Visine in sirop pentru iarna

Visinele mele "imbatate" sunt la borcan. Le folosesc pentru clatite, langa piureul de castane, langa felii de chec si acum am adaugat si o reteta noua de tort cu visine, care asteapta cumintel sa fie incercat.

 
 

 

Salsa de legume pentru iarna »

Salsa de legume pentru iarna

Salsa este ideala ca si dip pentru cartofii prajiti sau tortilla chips. Puteti folosi aceasta salsa ca si inlocuitor pentru ketchup-ul cumparat. Gustul este parfumat de la legumele si verdeturile folosite, insa nota aparte este data de aromele mai exotice: scortisoara, cuisoare si ienibahar. Sper sa va incante aroma lui asa cum m-a incanta si pe mine in ultimii 20 de ani, fiindca este o reteta de familie, draga noua.

 
 

 

 

‹‹ Pagina Precedenta   1 - 2 - 3   Pagina Urmatoare ››

Cele mai votate Retete de Muraturi si Conserve

Ardei copti pentru iarna Zacusca cu ciuperci
nota: 5
  (95 voturi)  
nota: 5
  (86 voturi)  
Ciolomada Dulceata de afine
nota: 5
  (59 voturi)  
nota: 5
  (30 voturi)  

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS