Retete Culinare : e-Retete

 

Gomboti cu prune

Categorii: Retete desert, Retete cu fructe, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete din Ungaria

 

Gomboti cu prune. Imagini pas cu pas pentru gomboti cu prune

Binecunoscutii gomboti, la care avem ceva de munca, dar merita fiecare minutel. Imi aduc aminte de perioada in care nu gateam decat cartofi pai si ... iar cartofi pai, iar colega mea Mariana imi aducea la lucru cate o cutie mare plina cu gomboti, de care era mandra si avea si de ce, fiindca eu in momentele acelea simteam ca am ajuns direct in Rai. Senzatia nu mai e aceeasi de cand ii fac eu, dar o vad pe fata celor din jurul meu si asta imi ajunge.
Pofta mare si faceti cat mai multi gomboti, niciodata nu vor fi de ajuns

Ingrediente pentru Gomboti cu prune

1/2 kg pulpa de cartofi
125 gr faina + putina faina pentru lucrat aluatul
1 ou
1/2 lingura de ulei
500 gr prune
2-3 linguri zahar
1 lingurita scortisoara

Pesmet
50 gr unt
150 gr pesmet
3 linguri zahar

Gomboti cu prune - Preparare

  1. Cartofii trebuie sa fie un soi fainos. Eu am folosit la aceasta reteta fie cartofi speciali pentru copt, fie pentru salata, acestia sunt sigur potriviti.
  2. In mod normal se fierb cartofii (preferabil in coaja). Mai nou m-am obisnuit sa coc cartofii pentru a folosi si coaja. Deci, eu ung coaja cartofilor cu foarte putin ulei si ii pun la cuptor la 220C pentru cca 1 ora, pana intra o furculita usor in ei. Apoi ii tai in doua pe lung si ii las sa se raceasca complet. Scobesc miezul, cu grija sa nu rup coaja, pe care o folosesc sa pregatesc aceste "coji de cartofi" . Daca nu fac imediat gombotii (si de obicei asta se intampla) pulpa cartofilor o pastrez la frigider pana a doua zi.
  3. Pulpa cartofilor se striveste ca pentru piure si se cantareste. Ingredientele date sunt pentru 1/2 kg pulpa de cartofi. Adaugam oul batut, faina, si uleiul. Se framanta bine. Atentie, aluatul va fi inca lipicios, nu trebuie sa va chinuiti sa faceti un aluat care se desprinde de pe maini.
  4. Despicati prunele in doua pana la jumatate si scoateti samburele. Pudrati prunele cu zahar si scortisoara. Amestecati.
  5. Puneti o oala mai mare plina cu apa pe foc si aduceti la fierbere. Cand clocoteste dati focul pe mic, astfel incat apa sa ramana fierbinte.
  6. Intr-o tigaie larga topiti untul, adaugati pesmetul si prajiti la foc mediu, amestecand constant pana pesmetul e usor prajit, cca 2-3 minute. Adaugati 3 linguri de zahar (daca va plac gombotii mai dulci puteti pune chiar si 5 linguri de zahar, dar eu am pus doar 3).
  7. Dati cu faina masa de lucru (eu folosesc hartie de copt). Dati forma de sul aluatului de cartofi si taiati in doua parti egale. Apoi fiecare parte iar in doua... si tot asa pana aveti 32 bucatele aluat.
    * prunele mele erau foarte mici, deci am impartit aluatul in 32 bucati, daca sunt mai mari il veti imparti in doar 24 bucati astfel: sulul il impartiti in 3 bucati egale, apoi fiecare bucata in doua si iar in doua... pana aveti 24 bucati.
  8. Din fiecare bucatica de aluat formati bile. Asezati bila pe masa de lucru data cu faina, puneti o punga deasupra si cu fundul unui pahar dati forma de disc. Puneti cate pruna in mijlocul dicului si apoi sigilati bine aluatul in jurul prunei. Dati forma de bila.
    * dati masa de lucru cu faina dupa fiecare gombot format, aluatul e putin lipicios
  9. Cand ati modelat toti gombotii, asezati-i in apa care fierbe (dar nu clocoteste) si lasati sa fiarba pana se ridica la suprafata, putin peste 5 minute. Atentie, gombotii se pot lipi usor de fund, asa ca scuturati usor oala din cand in cand.
  10. Scoateti gombotii (cate 2-3 o data) cu o paleta cu gauri si ii aruncati in pesmet. Scuturati tigaia cu miscari fata spate astfel incat gombotii sa se rostogoleasca si sa se acopere de pesmet.

 
Click pe imagini pentru a mari

Aluat de cartofi
Aluat de cartofi
Aplatizam bilele
Aplatizam bilele
Punem cate o pruna in mijloc
Punem cate o pruna in mijloc
Formam gombotii
Formam gombotii
Fierbem gombotii
Fierbem gombotii
Dati prin pesmet
Dati prin pesmet
Gomboti cu prune
Gomboti cu prune

 

5 256

 

 

Retete similare 

Galuste cu caise Papanasi fierti
Galuste cu caise Papanasi fierti
Papanasi Galuste cu branza dulce in pesmet
Papanasi Galuste cu branza dulce in pesmet

3 persoane au incarcat fotografii cu "Gomboti cu prune". Vezi fotografiile ģ

 

Comentarii

Nadia  acum 5 ani 11 Iulie 2009 14:17  

Re: Gomboti cu prune

Imi plac gombotii la nebunie. Arata foarte bine!
 

Irina  acum 5 ani 13 Iulie 2009 10:34  

Re: Gomboti cu prune

Mie mi se pare ca te complici prea tare la partea de formare a gombotilor, ianinte de fierbere. sa iti spun cum fac eu, poate ti se pare mai simplu. Impart aluatul de cartofi in 3-4 parti, aproximativ egale, dau forma de sul unei parti si apoi o tai feli. In felul acesta ies aproape cercuri si nu mai trebuie sa formezi cate o bila si apoi sa decupezi in forma de cerc. Oricum nu e nevoie de un cerc perfect ca sa pui jumatatea de pruna si sa ii dai forma de bila! Oricum gobotii tai arata foarte bine, am sa fac si eu saptamana asta, mersi de idee!
 

Ioana  acum 5 ani 13 Iulie 2009 12:09  

Re: Gomboti cu prune

eh, puterea obisnuintei, in mintea mea doar asa ies gombotii egali si rotunzi probabil ma insel, si varianta ta suna plauzibila, promit sa incerc data viitoare asa
 

diana h  acum 5 ani 14 Iulie 2009 11:07  

Re: Gomboti cu prune

hei, m-a apucat nostalgia!
cind m-am casatorit (acum 27 ani si 10 luni) si m-am dus la mama soacra intr-o vizita -era intr-o zi de post- tin minte ca mama soacra m-a servit cu preparate specifice originii ei austro-ungare: supa de gulii, sos de marar cu malai dulce si gomboti. eu, olteanca veritabila, nici nu credeam ca poti face din ceva fara carne (!) si fara creme (!) ceva atit de bun! Si acum salivez la amintirea acelor feluri noi pentru mine si extraordinar de gustoase. Si acum, daca ne intreaba ce vrem sa ne faca desert cind ne invita la masa, noi raspundem in cor: gomboti!
pe questia asta, miine fac o supa de gulii si niste gomboti! nu am prune, dar pun corcoduse (am testat, daca sunt corcoduse soiul acela mare si cu coaja vinata, iese super).
 

Ioana  acum 5 ani 14 Iulie 2009 11:57  

Re: Gomboti cu prune

daaaa... se pare ca toti avem numai amintiri frumoase legate de gomboti.
 

emma  acum 5 ani 26 Iulie 2009 15:17  

Re: Gomboti cu prune

SINT PREFERATII MEI!
 

roxana  acum 5 ani 10 August 2009 15:11  

Re: Gomboti cu prune

e nu pun scorţişoară, deşi îmi place condimentul la nebunie....of, of, ador gomboţii cu pruneeeeeeeee
 

Lucia  acum 5 ani 13 August 2009 11:16  

Re: Gomboti cu prune

Buna , Ioana azi am indraznit sa fac si eu gomboti cu prune (am avut mai multe esecuri de gomboti in urma cu catva ani )insa mi-am zis ca trebuie sa iasa bine ,la fel ca celelalte retete ale tale,testate de mine si sunt foarte fericita , mi-au iesit super .Ma bucur foarte mult ca ti-am gasit blogul pt. ca intotdeauna cand sunt in pana de idei deschid repede calculatorul si gasesc salvarea.Multumesc inca odata si te pup Lucia.
 

Adina  acum 5 ani 21 August 2009 13:36  

Re: Gomboti cu prune

 

Andreea  acum 5 ani 24 August 2009 21:50  

Re: Gomboti cu prune

Am facut si eu imi plac sunt bnicei 2 aspecte
Unu se crapa aluatu
Doi mi se apre k aluatu ramane crud...
 

lena  acum 5 ani 26 August 2009 13:24  

Re: Gomboti cu prune

acum am cartofii la foc .mersi pentru reteta.
 

Ioana  acum 5 ani 29 August 2009 18:30  

Re: Gomboti cu prune

cand ii fierbi apa nu trebuie sa clocoteasca ca sa nu se crape. sau mai crapa daca nu ai sigilat bine aluatul in jurul prunelor, trebuie sa nivelezi cu rabdare zona de inchidere.
nu stiu cum ti-au ramas crud aluatul, daca ti s-au ridicat la suprafata inseamna ca sunt fierti.
 

mariana i  acum 5 ani 7 Septembrie 2009 20:07  

Re: Gomboti cu prune

Arata super sicred ca-s fffffffffff buni.Si eu tocmai mi-am pus cartofii la fiert. DOAMNE AJUTA SA-MI IASA BINE!
 

maria  acum 5 ani 16 Septembrie 2009 00:45  

Re: Gomboti cu prune

Eu am de la mama mea o reteta de gomboti foarte buna si foarte simpla. 1kg cartofi, 18 linguri de faina (linguri de supa), 4 linguri de gris si 4 linguri de ulei. Cartofii se fierb in coaja si apoi se curata si se zdrobesc. (se pot face cu o zi inainte si se pun la frigider). Cind sunt reci se pune un pic de sare si se amesteca cu cele de sus. Se obtine o coca din care se pune in palma se intinde putin si se umple cu prune, dar sa stiti ca este foarte bun si cu caise (taiate in jumatate) sau cu visine. Cu visine sunt minunate, ies niste gomboti mai mici deliciosi. Se pot face si cu prune din compot. In timp ce preparati gombotii puneti la fiert apa cu putina sare. Cind fierbe puneti gombotii si cind acestia s-au ridicat la suprafata sunt gata. Daca doriti ii tavaliti in pesmet prajit, daca nu doriti nu este obligatoriu. Se pudreaza cu zahar praf in care se poate amesteca putina scortisoara.
P.S. Povestea fabricarii gombotilor este cam lunga dar nu trebuie sa va speriati. Merge repede. Din aluatul acesta se pot prepara nudlele, adica un fel de galuste care se fac cu mina. Se pune o bucatica de aluat in palma si se freaca intre cele doua palme dindu-i o forma alungita. Acestea se pot minca atit dulci cit si sarate cu muratura.
 

bianca  acum 5 ani 20 Septembrie 2009 14:54  

Re: Gomboti cu prune

as dori si eu sa fac dar mi se pare cam complicat asa ca maninc prune si ma uit la poza care asa de savuroasa..........mmmmmmmmmm
 

Doina  acum 5 ani 1 Octombrie 2009 16:58  

Re: Gomboti cu prune

In sfasit... am gasit reteta asta pe care o caut de 100 de ani!!Cand eram copil mama prepara aceste BUNATATI dar nu stiam decat ca erau niste "bile"cu prune in mijloc tavalite prin zahar si pesmet prajit.Abia astept sa merg maine in piata dupa prune MULTUMESC MUUUULT!!!
 

ioana  acum 5 ani 2 Octombrie 2009 13:14  

Re: Gomboti cu prune

Vai...eu mare amatoare de gomboti m-am pus pe gatit si m-am gandit sa dublez cantitatile ca sigur nu ma satur asa cu jumatati de masura )... si nici cum nu mi-a iesit aluatul destul de tare sa il impart frumos...am pus cred ca jumatate de kilogram de faina si nimic...in final am hotarat sa iau frumos cu lingura din aluat, sa il dau prin faina si sa aplatizez cu mana...in final mi-au iesit deliciosi, dar cu muulta muulta bataie de cap :D.
 

Ioana  acum 5 ani 2 Octombrie 2009 14:02  

Re: Gomboti cu prune

ioana, cartofii au fost de vina, am scris la pct. 1 din reteta ca iti trebuie soi fainos, daca tie ti-a cerut asa multa faina, atunci nu erau ce trebuie. eu de obicei luam cartofi pentru copt sau salate ca sa fiu sigura ca sunt fainosi, dar ultima data am luat cartofi rosii din piata si au fost foarte foarte fainosi.
 

ioana  acum 5 ani 2 Octombrie 2009 14:23  

Re: Gomboti cu prune

Si eu m-am gandit la asta...aveam cartofi de la bunica pe balcon si albi si rosii, iar mama mi-a spus ca cei albi sunt fainosi. Eu am crezut-o pe cuvant :D. Nu stiu cum as putea sa imi dau seama daca sunt fainosi, as prefera sa nu cumpar daca tot am cartofi bio de la bunica :D
 

ioana  acum 5 ani 2 Octombrie 2009 14:30  

Re: Gomboti cu prune

Am cautat eu si am gasit o metoda de a-i identifica pe acesti cartofi fainosi :
"Cartofii uscati, pufosi, fainosi sunt cei cu un continut ridicat de amidon si sunt responsabili pentru un aspect tentant atunci cand sunt copti sau prajiti. Se sfarama atunci cand sunt fierti.
Cum identificati sortimentul: taiati un cartof in jumatate si frecati energic bucatile rezultate una de cealalta. Daca rezultatul frecarii este un lichid spumos, atunci cartofii au un continut ridicat de amidon."
 

Ioana  acum 5 ani 2 Octombrie 2009 14:34  

Re: Gomboti cu prune

cu metoda asta care ti-au iesit fainosi? cei rosii?
 

ioana  acum 5 ani 2 Octombrie 2009 14:43  

Re: Gomboti cu prune

uite acum am experimentat... si da, cei rosii sunt mai fainosi. In cazul celor albi la frecare iese amidon dar si foarte multa apa(de aia mancau atata faina), pe cand la cei rosii iese doar un lichid ff vascos adica amidonul. Ce bine ca am rezolvat misterul :D
 

astrid  acum 4 ani 19 Noiembrie 2009 19:59  

Re: Gomboti cu prune

va prima data cand fac gomboti.. dar o fac si pe asta!!!..dupa reteta ta.Ioana..am sa va dau verdictul sapt.viitoare...ms
 

ildi  acum 4 ani 20 Noiembrie 2009 11:28  

Re: Gomboti cu prune

ioana oare pot face cu prune uscate?
ca nu mai gasesc prune...
 

Ioana  acum 4 ani 20 Noiembrie 2009 12:05  

Re: Gomboti cu prune

se poate, dar daca sunt extrem de uscate (stii cele in care-ti rupi dintii) le pui un pic in apa calduta la rehidratat si apoi le scurgi bine. daca sunt moi, le poti folosi asa.
 

Monica Mihaly  acum 4 ani 28 Martie 2010 13:29  

Re: Gomboti cu prune

de dimineata m am apucat de facu gombotii, pt ca am niste musafiri care nu au probat niciodata asa ceva (sunt spanioli) si mi se par foarte potrivit ca sa i surprind. cand ma uitam la reteta mi am amintit de o rteta de gomboti facutii cu faina de malai o facea bunica mea din pacate nu stiu cum o facea dar era cu faina de malai, nu ai idee cumva de cum ar fi nu ai auzit de o reteta de acest fel, imi amintesc ca erau deliciosi si nu ii fierbea ci ii punea in cuptor
 

ina  acum 4 ani 29 Martie 2010 08:13  

Re: Gomboti cu prune

multumesc pt reteta a iesit superb:*
 

Ioana  acum 4 ani 29 Martie 2010 13:24  

Re: Gomboti cu prune

sa-ti fie de bine
 

peter  acum 4 ani 17 Aprilie 2010 14:54  

Re: Gomboti cu prune

a incercat cineva sa foloseasca fulgi de cartofi din punga -pentru piure- in loc de cartofi fierti? e mai rapid si mai usur de lucrat, zic eu...
 

MAN MARIA  acum 4 ani 17 Iulie 2010 07:55  

Re: Gomboti cu prune

IMI PLAC GOMBOTI
 

Mara  acum 4 ani 20 Iulie 2010 08:00  

Re: Gomboti cu prune

Prima data am servit gomboti acum 8 ani la o clujeanca extraordinara in ale bucatariei, am incercat si eu sa-i prepar, aceleasi ingrediente, acelasi mod si timp de preparare, insa... n-au iesit la fel. Dar buni, ba mai mult, am fost si laudata
 

mihai  acum 4 ani 24 Iulie 2010 18:40  

Re: Gomboti cu prune

Hmm, mie din reteta asta mi-au iesit doar 12 gomboti , nu 32 sau 24. Ca de abia vroia aluatul sa acopere jumatatea de pruna :|

Oricum, pentru o prima incercare e bine, asa ca mersi mult de instructiuni pas cu pas
 

Ioana  acum 4 ani 26 Iulie 2010 13:37  

Re: Gomboti cu prune

cu placere
probabil erau prunele foarte mari, soi care se gaseste la vremea asta in piata...
 

mihaela  acum 4 ani 29 Iulie 2010 16:45  

Re: Gomboti cu prune

foarte buna reteta am incercat si eu reteta ta nasa mea are o reteta cu gris in loc de cartofi foarte buna si reteta ei si usor de facut.Iti multumesc eu pana ieri cu cartofi nu am facut buni gomboti cu cartofi
 

ancutzza  acum 4 ani 9 August 2010 14:31  

Re: Gomboti cu prune

yummmy..azi am facut si eu...au iesit deliciosi..dupa 10 minute nu mai era nici unul:D
 

Gyorgydeak Carolina  acum 4 ani 14 August 2010 07:36  

Re: Gomboti cu prune

Deliciosi!
 

Diana  acum 4 ani 29 August 2010 21:29  

Re: Gomboti cu prune

Am reusit sa pregatesc acesti gomboti deliciosi. Sotul a mai comandat un rand iar copii sunt incantati deci am de lucru. Este cea mai potivita combinatie de ingrediente de gomboti. Multumesc.
 

Ioana  acum 4 ani 30 August 2010 11:23  

Re: Gomboti cu prune

cu placere diana
 

Catalina  acum 4 ani 31 August 2010 13:37  

Re: Gomboti cu prune

La noi gombotii dupa ce ii scoti din apa, cu paleta, ii asezi pe un platou si torni pesmetul prajit deasupra. Zahar isi pune cine vrea. Nu sunt asa perfecti ca forma dar sunt ff gustosi , cum par a fi si ai tai.
 

Ioana  acum 4 ani 31 August 2010 13:44  

Re: Gomboti cu prune

forma frumoasa si regulata vine din aluatul care e foarte usor de lucrat si nu se "fleoshcaie" la fiert insa ramane pufos.
 

claudia  acum 4 ani 8 Septembrie 2010 14:34  

Re: Gomboti cu prune

 

ana  acum 4 ani 29 Septembrie 2010 15:17  

Re: Gomboti cu prune

acum am pus cartofii la fiert,mi-a venit o pofta de lup cu gombotii tai!
cand eram mica mama ii facea din aluat dospit in interior punea prune iar la exterior folosea nuca macinata cu zahar nu pesmet,si erau foarte foarte gustosi!!!
 

irina  acum 4 ani 8 Octombrie 2010 17:35  

Re: Gomboti cu prune

azi o sa incerc reteta ,ta sper sa-mi iasa bine.cand traia bunica saraca ne facea si erau super bune nu m-am gandit niciodata sa scriu reteta,acum vreau bsa le fac fetelor mele sper sa le placa.
 

stanka   acum 3 ani 7 Februarie 2011 16:14  

Re: Gomboti cu prune

ham mi-e pofta deja
 

claudia  acum 3 ani 17 Martie 2011 14:26  

Re: Gomboti cu prune

ioi lesin de pofta, s-a dus cura mea de slabire, ma apuc de gomboti.
 

bogdan  acum 3 ani 26 Aprilie 2011 15:55  

Re: Gomboti cu prune

sa'nebunesc...
 

moni  acum 3 ani 2 Iunie 2011 01:30  

Re: Gomboti cu prune

excelenta reteta,bravo!
 

mini  acum 3 ani 23 Iulie 2011 21:30  

Re: Gomboti cu prune

tocmai am terminat de savurat cateva bucati ,

excelente !

recomand!
 

dorina  acum 3 ani 24 Iulie 2011 23:19  

Re: Gomboti cu prune

reteta e simpla in principiu dar tu o faci sa para complicata cu anumite adaugiri care nu isi au deloc sensul
 

Alecsandra  acum 3 ani 25 Iulie 2011 18:50  

Re: Gomboti cu prune

Dorina,cred ca ar trebiu sa fim constructivi in comenturi,asta daca tot iti permite Ioana,nu crezi?Ioana,eu am facut reteta,e super,au iesit putin cam mari caci au fost prunele cam marisoare,dar gustul e super ok...multumesc pt retete...
 

Ioana  acum 3 ani 8 August 2011 14:15  

Re: Gomboti cu prune

alecsandra, cand prunele sunt mai mari pune doar jumatate in fiecare.
 

liliana varban  acum 3 ani 16 August 2011 16:05  

Re: Gomboti cu prune

Minunati!! maine cred ca le fac si eu
 

Diana  acum 3 ani 1 Septembrie 2011 20:06  

Re: Gomboti cu prune

Daca in pruna mai pui si o jumatate de nuca usor prajita, e chiar raiul !!
 

Lavinia  acum 3 ani 12 Septembrie 2011 12:52  

Re: Gomboti cu prune

Multumesc frumos pt reteta.Astazi a fost prima data cand am facut,mi-au iesit extraordinari de buni.
 

Mariana   acum 3 ani 4 Octombrie 2011 22:22  

Re: Gomboti cu prune

Super reteta , mi-au iesit niste super gomboti. Multumesc frumos pentru sprijin!
 

Vasile Proteasa  acum 2 ani 4 Decembrie 2011 13:29  

Re: Gomboti cu prune

La sfarsit ii pun in cuptor pentru 30 min!!!
 

Alice  acum 2 ani 9 Decembrie 2011 15:19  

Re: Gomboti cu prune

Buna. Menu-ul tau e grozav! Mi-a lasat gura apa! Acesti Gomboti se fac si in Romania- strabunica ii facea si ii numea -pe moldoveneste- Ghioldane. Am sa incerc sa ii fac si eu in weekendul asta....
 

Roxana  acum 2 ani 6 Februarie 2012 23:25  

Re: Gomboti cu prune

Asa ceva nu am mancat niciodata ..insa ii am in plan zilele urmatoare ...arata delicios.....incerc sa fac rost de prune macar din compot, daca nu incerc cu cele uscate .....abia astept ...am apa in gura:d
 

Ramona  acum 2 ani 11 Februarie 2012 12:22  

Re: Gomboti cu prune

He he renumitii szilvas gomboc( gombot cu prune), un desert extraordinar de prin partile Ardealului.
Imi place foarte mult site-ul tau.
 

Raluca   acum 2 ani 13 August 2012 21:04  

Re: Gomboti cu prune

Eu am facut galustile cu jumatati de prune, deoarece erau foarte foarte mari prunele...insa nu au iesit asa zemoase...oare de ce?
Multumesc!
[link]
 

Ioana  acum 2 ani 14 August 2012 11:32  

Re: Gomboti cu prune

raluca, prunele erau coapte, bune de mancat? adica erau dulci si usor moi? si ai pus zahar peste ele inainte de a le pune in aluat? si acest lucru le stimuleaza sa-si lase zeama.
 

Raluca   acum 2 ani 14 August 2012 17:16  

Re: Gomboti cu prune

Erau foarte coapte si foarte dulci, dar nu erau moi...am pus peste ele zahar si scortisoara...data viitoare voi cauta prune mai moi, sa vedem daca asa ies mai zemoase Multumesc!
 

Violeta  acum 2 ani 26 August 2012 15:56  

Re: Gomboti cu prune

Ioana,cautam o reteta pentru ardei iuti murati,asa am ajuns la site-ul tau De ieri, cum am un pic de timp cum mai citesc o reteta!Imi fac multe cu ochiul Gombotii tai mi-au adus aminte de mama mea...Numai ea ii facea asa ca tine si daca mai esti si clujeanca m-ai cucerit definitiv!!!de acolo era tatal meu si toata copilaria mi-am petrecut-o in Turda!!! Cand merg in piata (Sibiu) si vad ceapa rosie de Turda numai de acolo cumpar E un aevarat brand)
 

Ditto  acum 2 ani 27 August 2012 01:43  

Re: Gomboti cu prune

Excelenta reteta! Nu facusem de cativa ani, asa ca am zis sa vad ce zice lumea..ei bine ma bucur ca am pastrat proportiile tale, a iesit o coca moale si extrem de gustoasa. Eu am pus prunele intregi, cu tot cu sambure. Nu am intins coca (pentru ca nu o intind niciodata)ci am facut un rulou si am taiat cu cutitul, am facut rotocolul in palma. Mersi si de pontul cu fiertul, au iesit perfecti!
Multumesc frumos si o zi minunata
 

dd  acum 2 ani 27 August 2012 05:09  

Re: Gomboti cu prune

multumesc pentru reteta. am urmat instructiunile si au iesit bine asa ca recomand reteta ta oricui e interesat.
 

me  acum 2 ani 4 Septembrie 2012 09:45  

Re: Gomboti cu prune

unde ai vazut tu pulpa de cartofi? ) de pui mai zic si eu, dar de cartofi???!!!
 

Ioana  acum 2 ani 4 Septembrie 2012 10:42  

Re: Gomboti cu prune

comentariul zilei
 

Iulia  acum 2 ani 5 Septembrie 2012 17:12  

Re: Gomboti cu prune

cei mai buni gomboti din viata mea.
M-am cam chinuit pana m-am dumirit dum se fac, dar au iesit ca la carte.
Mai vreau retete perfece!!
 

ruth  acum 2 ani 8 Septembrie 2012 20:13  

Re: Gomboti cu prune

Gomboti cu prune- am pus cartofi la fiert si sperrrrr sa-mi iasa gustosi . data trecuta si cealaltā precedentā au fost un fiasco - mi-ar place sa i fac fetei mele o surpriza vazind ca considerā gomboti cu prune cel mai bun desert romānesc. tineti-mi pumni
 

laura  acum 2 ani 9 Septembrie 2012 21:30  

Re: Gomboti cu prune

Multumesc frumos pentru reteta. Sunt tare bucuroasa ca ti-am gasit site-ul. Mi-au iest tare buni gombotii. Nici tari, nici moi...am urmat sfatul cu fierbe/nu clocoteste...si nici unul nu a crapat. Mersi mult!
 

Ioana  acum 2 ani 10 Septembrie 2012 13:56  

Re: Gomboti cu prune

Laura, traiasca gombotii buni, ca tare-mi plac si mie
 

ana  acum 2 ani 11 Septembrie 2012 00:28  

Re: Gomboti cu prune

ok , in sfirsit am cumparat prune...maine, dupa 10 ani incerc sa fac gomboti interesanta reteta sa aperam ca o sa iasa buniiii
 

florian  acum 2 ani 15 Septembrie 2012 19:24  

Re: Gomboti cu prune

azi am facut ... a doua oara in doua saptamani. nu mai facusem inainte dar mi-au iesit foarte bine . o nebunie!!!
 

Carmen  acum 2 ani 20 Septembrie 2012 21:51  

Re: Gomboti cu prune

Tocmai am pus la fiert cartofii. Sper sa imi iasa cum iti iese tie ca tare bine arata. A treia mea reteta care o incerc de pe site-ul tau Ioana, in fiecare zi ma uit la vreo reteta. Felicitari!
 

Nicoleta  acum 2 ani 6 Octombrie 2012 13:01  

Re: Gomboti cu prune

Eu nu sunt de mult timp in Timisoara, dar (ca si o alta doamna de mai sus sunt olteanca) am auzit de acesti gomboti(mai precis am auzit spunandu-le galuste) cu prune, am avut surpriza neplacuta cand am mancat pentru prima data la cumnata mea, sa nu ii fi iesit buni, coca era tare si as putea spune gumata... a doua oara cand am vazut era de la cealalta cumnata... nedati prin pesmet...si imaginea nu arata cu ceva ce as putea manca. Sotul meu tot ii lauda ca sunt buni... ca sunt super... asa ca...mi-am zis sa incerc eu sa ii fac. AM INCERCAT EU SA II FAC DE AICI DE PE SITE.
Pot spune ca m-am indragostit instantaneu de gustul care l-au avut, erau pufosi, crocanti, si aromati de nu ma ai puteam opri din mancat. Azi voi face din nou, cantitate dubla. Abia astept sa mananc din nou.
Va multumesc pentru rettetele minunate pe care le postati.
 

Ioana  acum 2 ani 8 Octombrie 2012 10:13  

Re: Gomboti cu prune

cu placere Nicoleta, ma bucur ca ai reusit sa faci niste gomboti buni, adevarati si sa confirmi spusele sotului tau.
 

Nicoleta  acum 2 ani 8 Octombrie 2012 10:37  

Re: Gomboti cu prune

I-am facut din nou in acest week-end si din pacate nu au iesit la fel de buni, nu din cauza mea sau din cauza retetei ci din cauza prunelor care erau foarte tari. La gust erau super, dar nu mai erau la fel de interesanti ca si ceilalti, care atunci cand incercam sa rup cu linguritza iesea zeama din ei... si erau moi.... Acestia au iesit putin tari din cauza prunelor.
Oricum sigur nu au ramas nemancati.
Ii voi reface cu placere si mai peste vreo 2 sapt daca mai sunt prune.
 

Bianca  acum un an 25 Octombrie 2012 14:46  

Re: Gomboti cu prune

Am facut aceasta reteta si au fost deliciosi ,doar ca in loc de pesmet am pus nuca si mai mult zahar,sotul meu fiind un pic obsedat de dulce asa ca m am gandit sa ii fac mai mult pe placu lui chiar daca mie nu prea imi place zaharul in exces ,iar surpriza a fost ca sotu si a mai pus zahar peste )).Am sa-i mai fac din nou pentru ca au fost deliciosi :X.Multumesc si felicitari pentru reteta.
 

Basescu  acum un an 12 Ianuarie 2013 15:25  

Re: Gomboti cu prune

pfii de mine ce oameni pofticiosi si gurmanzi sunt pe aici ... Cum puteti sa adorati o mancare ? ... mi se par cam scarboasa gargara asta verbala.
 

Ioana  acum un an 12 Ianuarie 2013 15:50  

Re: Gomboti cu prune

eu stiu ce e mai scarbos? sa-ti traiesti viata cu micile placeri personale sau sa ti-o traiesti judecand placerile altora? daca nu e scarbos, cu siguranta e neproductiv. cand ai scris acest mesaj si ai simtit scarba, ai pierdut minute pretioase in care puteai sa faci ceva ce TU adori. decat daca nu adori sa fii scarbit. si atunci e perfect ok pentru noi.
 

ALIZ   acum un an 17 Mai 2013 14:01  

Re: Gomboti cu prune

Incercati sa prajiti pesmetul fara sa folositi unt,pe uscat.Dupa racire puneti zaharul.Cand gombotii sunt gata turnati peste untul. Vor fi deliciosi!
Eu la jumatate kg de cartofi pun 100 grame de faina,gombotii sunt mult mai moi.Obisnuiesc sa pun putin gris in aluat.
 

radu  acum un an 14 August 2013 02:09  

Re: Gomboti cu prune

Buna Ioana!
Foarte bine arata cum ti-au iesit!
Maine voi incerca reteta ta si ma gandeam sa te intreb oare se pot face si cu caise? Ai mai incercat sau auzit de asa ceva? Ma gandeam sa fac si cu caise cativa de proba...
Imi place blogul tau si iti admir rabdarea si pasiunea atat pt bucatarie cat si pt blog si socializare, tine-o asa in continuare!
 

Ioana  acum un an 14 August 2013 11:11  

Re: Gomboti cu prune

da, se pot face acesti gomboti si cu caise. am insa si o alta variantade galuste cu caise pe care o poti incerca:[link]
 

srp  acum un an 30 August 2013 18:47  

pulapa

Cartoful nu are pulpa! in rest e bine
 

adina  acum un an 11 Septembrie 2013 20:51  

Re: Gomboti cu prune

este prima data cand am facut gomboti,au iesit foarte gustosi, am folosit aceasta reteta.Sunt foarte buni ,foarte aspectuosi si usor de pregatit.mi-au reusit din prima ancercare

 

Ana-Maria  acum 10 luni 1 Decembrie 2013 17:01  

Re: Gomboti cu prune

Ioana, crezi ca pot face gomboti si cu prune din compot? Fara samburi bineinteles..
 

Ioana  acum 10 luni 2 Decembrie 2013 13:54  

Re: Gomboti cu prune

da, desigur. poate nu vor arata asa bine in sectiune, fiindca prunele vor fi mai moi, dar altfel va iesi bine.
 

Adriana  acum 3 luni 18 Iulie 2014 15:59  

Re: Gomboti cu prune

Prestati, gustati, apreciati, votati.
Multumim, Ioana!
 

Teddy  acum 3 luni 20 Iulie 2014 22:00  

Re: Gomboti cu prune

Buna reteta, dar de ce o numesti gomboti, cand e vorba pur si simplu de galuste cu prune? Numele traditionale de retete romanesti nu mai sunt suficiente?
 

Olga  acum 3 luni 22 Iulie 2014 10:29  

Re: Gomboti cu prune

In Ardeal li se spune gomboti.
Site-ul, ma gandesc, ca e pentru cei care au nevoie de explicatii si inspiratie la gatit, nu neaparat pentru a evalua semantica.
Nici macar nu ma intereseaza denumirea cand am in fata cea mai clara descriere a retetei.

Just another opinion.
 

Ioana  acum 3 luni 28 Iulie 2014 13:31  

Re: Gomboti cu prune

Teddy, la noi in Ardeal se numesc pur si simplu gomboti.
 

Ioana  acum 3 luni 28 Iulie 2014 13:33  

Re: Gomboti cu prune

Olga, asa gandesc si eu.
 

Raluca  acum 2 luni 15 August 2014 18:31  

Re: Gomboti cu prune

Buna Ioana,

Am si eu o nelamurire, dupa ce scoatem gombotii de la fiert ii prajim in ulei? Sau doar ii punem in tigaia in care am prajit in prealabil pesmetul in unt?
 

Ioana  acum 2 luni 15 August 2014 19:10  

Re: Gomboti cu prune

nu se prajesc. care parte a retetei te-a facut sa presupui asta?
 

Mihai  acum o luna 7 Septembrie 2014 10:47  

Re: Gomboti cu prune

Serus,
Sunt din Cluj dar dupa facultate m-am mutat in Bucuresti. Imi placeau foarte mult gombotii la bunica si mi-era dor de ei. De pofta, mi-am luat de la Lidl mai demult dar erau departe de cei facuti de bunica. Ieri am facut primii mei gomboti dupa reteta ta. Sotiei, fetitei noastre de 2.5 ani si mie ne-au placut foarte mult! Ultra deliciosi (mai buni decat ai bunicii)! Gatim multe retete de pe site-ul tau si ne plac foarte mult. Multumim frumos! Keep up the good job!
O zi excelenta!
 

Ioana  acum o luna 8 Septembrie 2014 10:43  

Re: Gomboti cu prune

cu mare drag, mihai
 

Ana-Maria Rotaru  acum o saptamana 3 Octombrie 2014 08:41  

Re: Gomboti cu prune

Cum se reincalzesc?
 

Ioana  acum o saptamana 3 Octombrie 2014 10:14  

Re: Gomboti cu prune

eu nu-i reincalzesc. ce ramane se mananca la temperatura camerei. dar cred ca se pot pune in cuptor, la o temperatura mica ca sa-i reincalzesti.
 

Ana-Maria Rotaru  acum o saptamana 3 Octombrie 2014 12:44  

Re: Gomboti cu prune

Multumesc frumos. Minunata reteta! uitasem sa fiu politicoasa. Cred ca mege la Jena unsa cyu putin unt. Succes!

PS: Eu cum as putea trimite retete?
 

Ioana  acum o saptamana 3 Octombrie 2014 13:11  

Re: Gomboti cu prune

poti sa-mi trimiti retetele pe mail si daca imi face ceva cu ochiul o sa le incerc si le postez. sau le poti scrie aici, la rubrica comentarii. pe site se posteaza doar retete testate si fotografiate de mine.
 

Iulia  ieri 11 Octombrie 2014 19:29  

Re: Gomboti cu prune

Am incercat si eu reteta ta Chiar acum am terminat Doar ca nu inteleg de ce pesmetul mi s-a intarit Si banuiesc ca atunci cand o sa se raceasca o sa fie ca piatra.:/
 

Ioana  acum 16 minute 13 Octombrie 2014 09:05  

Re: Gomboti cu prune

poate ti s-a caramelizat zaharul?
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS