Retete Culinare : e-Retete

 

Retete arabesti

Oua in sos de rosii si chorizo »

Oua in sos de rosii si chorizo

Shakshouka, o mancare nord-africana, care se crede ca provine din Imperiul Otoman, are acum influente spaniole (chorizo) si turcesti (iaurtul surpriza de dedesubt).

 
 

 

Maioneza fina cu usturoi »

Maioneza fina cu usturoi

Pare frisca, nu-i asa? Dar e maioneza cu usturoi, fina si spumoasa! Cel mai bun sos de usturoi ever!

 
 

 

Pui aromat sub caramida »

Pui aromat sub caramida

Aseara ne-am rasfatat cu un pui la tigaie.

 
 

 

Salata marocana de sfecla rosie »

Salata marocana de sfecla rosie

O salata dulce-acrisoara, foarte sanatoasa si aspectuoasa.

 
 

 

Sandwich cu ton »

Sandwich cu ton

Acest sandwich de inspiratie tunisiana a fost un hit aseara. Era normal, fiindca contine o salata de cartofi, asemanatoare cu salata orientala, ton, oua fierte si un sos de harissa. Daca doriti, puteti adauga salata verde sau o salata de rosii si castraveti alaturi.

 
 

 

Baharat »

Baharat

Se traduce simplu: condiment. Un condiment de baza in bucataria arabeasca. Versiune mea caracterizata de adaosul de ienibahar este specifica Levantului.

 
 

 

Dukkah »

Dukkah

E un dip egiptean... atat va spun acum fiindca in 15 minute pornesc catre Chisinau (la o nunta!) si am un sot in spate care ma zoreste sa nu intarziem Luni va spun si mai multe, de exemplu cum se manaca. Pa, pa, pa!

Deci cum se mananca: se ia paine taraneasca proaspata, se inmoaie in ulei de masline de calitate si apoi in dip. Alte intrebuintari: in loc de pesmet pentru carnea pane, pentru carnea la gratar, in salata de vinete cu maioneza sau presarat pe cartofii copti.

 
 

 

Chermoula »

Chermoula

Chermoula aduce cateva din aromele distinctive ale Marocului in bucatariile noastre, fara a fi insa foarte puternic. De aceea este considerat un sos care se potriveste in special ca marinata sau dressing pentru peste.

 
 

 

Pui cu ceapa caramelizata »

Pui cu ceapa caramelizata

M-am inspirat in prepararea acestui fel de mancare dintr-o reteta palestiniana numita Musakhan.

 
 

 

Falafel »

Falafel

Chiftelutele de naut sunt ideale pentru vegetarieni sau in perioada postului. Se servesc in lipie, alaturi de salate proaspete (fatoush), muraturi (mai ales ardei iuti murati), legume la grill, sos de susan (tahini) si hummus.

 
 

 

 

‹‹ Pagina Precedenta   1 - 2 - 3   Pagina Urmatoare ››

Cele mai votate Retete arabesti

Oua in sos de rosii Falafel
nota: 5
  (49 voturi)  
nota: 5
  (39 voturi)  
Saorma Branza de iaurt
nota: 5
  (29 voturi)  
nota: 5
  (25 voturi)  

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS