Retete din Franta

Cap de porc in crusta crocanta

11 Decembrie 2014

Cap de porc in crusta crocanta

Categorii: Retete aperitive, Retete din Franta, Retete cu carne de porc, Retete de Craciun, Retete ieftine

 

Mancarea de sarbatoare nu trebuie sa fie scumpa. Vedeti cum din niste picioare si cap de porc am pregatit aceste pachete crocante delicioase, inspirate din ceva similar gustat in Paris.

Quiche cu cartofi si jambon

16 Aprilie 2014

Quiche cu cartofi si jambon

Categorii: Retete aperitive, Retete cu branza, Retete cu cartofi, Retete din Franta, Retete de Pasti

 

Tarta aperitiv fara crusta pentru masa de Pasti.

Trufe de ciocolata

11 Februarie 2014

Trufe de ciocolata

Categorii: Retete desert, Retete din Franta, Retete simple, Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

 

Trufe de ciocolata fine. Cele mai senzuale trufe de ciocolata pe care le-am incercat. Se topesc in gura!

Ananas cu spuma caramel

22 Ianuarie 2014

Ananas cu spuma caramel

Categorii: Retete desert, Retete din Franta, Retete cu fructe, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

 

V-am promis saptamana aceasta un meniu "ca de restaurant", dar desertul chiar este de restaurant si nu orice restaurant, ci unul parizian (ha, ha, ce-mi place, suntem tare chic anul asta, numai la Paris evadam). Este un desert creat de Sebastien Guenard pentru Miroir . Mon Dieu, ce combinatie! Si spuma caramel!!! O sa va ramana pe veci in retetar.

Macarons cu ciocolata

16 Ianuarie 2014

Macarons cu ciocolata

Categorii: Retete desert, Retete din Franta

 

Prea multe mituri s-au creat in jurul acestor elegante si delicate fursecuri frantuzesti.

Rillette de somon
5   6

18 Decembrie 2013

Rillette de somon

Categorii: Retete aperitive, Retete din Franta, Retete cu peste si fructe de mare, Retete de Craciun, Retete simple

 

Rilette de somon este un pate de somon (crud si afumat). Este un aperitiv usor de preparat, se poate face cu cateva zile in avans si este delicios. De aceea l-am inclus anul acesta pe lista mea cu propunerile pentru Sarbatori.

Confit de rata

6 Decembrie 2013

Confit de rata

Categorii: Retete din Franta, Retete de mancaruri cu carne, Retete de Muraturi si Conserve, Reteta cu carne de rata si gasca, Retete de Craciun

 

Confit este una dintre cele mai vechi modalitati de conservare a carnurilor. Daca francezii prefera sa conseve in acest mod pulpele de rata sau gasca, romanii prefera carnea de porc. Cred ca va amintiti de carnea de porc si carnatii in untura din camara bunicii.

Steak onglet cu piperade
5   4

16 Iulie 2013

Steak onglet cu piperade

Categorii: Retete din Franta, Retete cu legume, Retete de mancaruri cu carne, Retete cu carne de vitel sau vita

 

Nu va lasati intimidati de numele celor doua componente din farfurie. Piperade e o mancarica de ardei din Franta, iar steak onglet o bucata de vita buna de pregatit pe gratar. Cand nu gasiti steak onglet (sfios din fire, apare mai rar in raionul de carne), il puteti inlocui cu piept de pui la gratar, ou posat/ou ochi sau o bucata de sunca.

Pui in sos de mustar si tarhon

20 Iunie 2013

Pui in sos de mustar si tarhon

Categorii: Retete din Franta, Retete de mancaruri cu carne, Retete cu carne de pui

 

Stiti de cand nu am mai gatit pui? Din februarie! Era cazul sa remediez situatia, asa ca va propun aceasta reteta irezistibila din Franta.

Salata lyoneza
5   8

19 Aprilie 2013

Salata lyoneza

Categorii: Retete din Franta, Retete cu legume, Retete cu ou, Retete salate

 

O salata echilibrata, cu putin din toate: are multa verdeata, are si putina carne, cateva crutoane, o vinegreta calda foarte buna si un ou fiert moale. Cand rupeti albusul si galbenusul se amesteca cu restul ingredientelor, singurul lucru care-ti vine in minte e "perfect". E normal, doar de la francezi vine reteta.

Coq au vin

11 Martie 2013

Coq au vin

Categorii: Retete cu ciuperci, Retete din Franta, Retete de mancaruri cu carne, Retete cu carne de pui

 

In sfarsit am ocazia sa postez reteta de coq au vin in varianta mea: un sos delicios de vin rosu, cu ciuperci si bacon alaturi de pulpe de gaina facute in sos si apoi rumenite pana devin crocante.

Choux a la creme

14 Februarie 2013

Choux a la creme

Categorii: Retete desert, Retete din Franta, Retete cu ou, Retete de Craciun, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

 

Choux a la creme pentru ocazii speciale: de Ziua Indragostitilor, de Revelion sau orice alta sarbatoare speciala in care este potrivita servirea sampaniei, fiindca - surprizzzzaaaa!!! - aceste minunate choux sunt umplute cu o crema de sampanie.

 

‹‹ Pagina Precedenta   1 - 2 - 3 - 4   

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Cele mai votate Retete din Franta

  • Salata de boeuf
    nota: 5

      (107 voturi)  

  • Mousse de ciocolata
    nota: 5

      (75 voturi)  

  • Palmieri
    nota: 5

      (55 voturi)  

  • Boeuf Bourguignon
    nota: 5

      (45 voturi)  

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus