Retete Culinare : e-Retete

 

Retete din Franta

Quiche cu cartofi si jambon »

Quiche cu cartofi si jambon

Tarta aperitiv fara crusta pentru masa de Pasti.

 
 

 

Trufe de ciocolata »

Trufe de ciocolata

Trufe de ciocolata fine. Cele mai senzuale trufe de ciocolata pe care le-am incercat. Se topesc in gura!

 
 

 

Ananas cu spuma caramel »

Ananas cu spuma caramel

V-am promis saptamana aceasta un meniu "ca de restaurant", dar desertul chiar este de restaurant si nu orice restaurant, ci unul parizian (ha, ha, ce-mi place, suntem tare chic anul asta, numai la Paris evadam). Este un desert creat de Sebastien Guenard pentru Miroir . Mon Dieu, ce combinatie! Si spuma caramel!!! O sa va ramana pe veci in retetar.

 
 

 

Macarons cu ciocolata »

Macarons cu ciocolata

Prea multe mituri s-au creat in jurul acestor elegante si delicate fursecuri frantuzesti.

 
 

 

Rillette de somon »

Rillette de somon

Rilette de somon este un pate de somon (crud si afumat). Este un aperitiv usor de preparat, se poate face cu cateva zile in avans si este delicios. De aceea l-am inclus anul acesta pe lista mea cu propunerile pentru Sarbatori.

 
 

 

Confit de rata »

Confit de rata

Confit este una dintre cele mai vechi modalitati de conservare a carnurilor. Daca francezii prefera sa conseve in acest mod pulpele de rata sau gasca, romanii prefera carnea de porc. Cred ca va amintiti de carnea de porc si carnatii in untura din camara bunicii.

 
 

 

Steak onglet cu piperade »

Steak onglet cu piperade

Nu va lasati intimidati de numele celor doua componente din farfurie. Piperade e o mancarica de ardei din Franta, iar steak onglet o bucata de vita buna de pregatit pe gratar. Cand nu gasiti steak onglet (sfios din fire, apare mai rar in raionul de carne), il puteti inlocui cu piept de pui la gratar, ou posat/ou ochi sau o bucata de sunca.

 
 

 

Pui in sos de mustar si tarhon »

Pui in sos de mustar si tarhon

Stiti de cand nu am mai gatit pui? Din februarie! Era cazul sa remediez situatia, asa ca va propun aceasta reteta irezistibila din Franta.

 
 

 

Salata lyoneza »

Salata lyoneza

O salata echilibrata, cu putin din toate: are multa verdeata, are si putina carne, cateva crutoane, o vinegreta calda foarte buna si un ou fiert moale. Cand rupeti albusul si galbenusul se amesteca cu restul ingredientelor, singurul lucru care-ti vine in minte e "perfect". E normal, doar de la francezi vine reteta.

 
 

 

Supa crema de macris »

Supa crema de macris

Daca acum nu, atunci cand?

 
 

 

 

‹‹ Pagina Precedenta   1 - 2 - 3 - 4   Pagina Urmatoare ››

Cele mai votate Retete din Franta

Salata de boeuf Mousse de ciocolata
nota: 5
  (101 voturi)  
nota: 5
  (73 voturi)  
Palmieri Ghiveci de legume
nota: 5
  (50 voturi)  
nota: 4
  (41 voturi)  

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS