Chifle pufoase cu branza si marar

Categorii: Retete aperitive, Retete la cuptor, Retete lact-ovo-vegetariene

 

Chifle pufoase cu branza si marar
Pinterest

Mini chifle super pufoasecu umplutura de branza. Foarte dragalase, pentru copilul din noi. Sunt ideale pentru picnic.

Ingrediente
Chifle pufoase cu branza si marar

100 ml apa calduta
3/4 pliculet drojdie uscata (5 gr)
100 ml lapte caldut
20 grzahar
1 ou mare
375 grfainaalba (tip BL55)
1/2 lingurita sare

Umplutura

150 gr branza proaspata de vaca (sau urda)
1 ou mic
1 fir bogat marar
1 fir ceapa verde
sare, piper negru

Bucati: 30

Preparare
Chifle pufoase cu branza si marar

  1. Se dizolvadrojdiain apa caldutasi putin zahar. Se lasa la loc caldut pana crestesi e spumoasa (cca 10 minute).
  2. Daca faceti aluatul cu masina de painedoar puneti ingredientele in ordinea data in reteta (oul in bateti inainte). Setati masina pe programul de framantat+crescut.
    Daca faceti aluatul manual, bateti bine oul. Adaugati apoi laptele si zaharul. Adaugati drojdia crescuta si amestecati. La final incorporati faina in 3-4 transe, amestecand bine dupa fiecare. Va rezulta un aluat destul de moale, lipicios, pe care trebuie sa-l framantati pana se desprinde de peretii vasului (cca 10-15 minute cu mana sau 5 minute in robot). Puneti aluatul in bol uns, acoperiti si lasati la loc cald pana isi dubleaza voluml (cca 1 ora).
  3. Aluatul crescut se scoate pe masa data cu faina. Se intinde un pic cu mana, doar cat sa se poata impatura in patru. Aluatul impaturat il puneti inapoi in cuva masinii de paine (sau vas) si il mai lasati o tura la crescut pana se dubleaza (inca 1 ora).
  4. Pregatiti umplutura: frecati bine brazna cu fuculita sa se sfarme. Condimentati cu sare si piper, gustand. Adaugati oul si amestecati bine. Adaugati ceapa si mararul tocate fin.
    * daca branza este extrem de uscata si oul nu reuseste sa o lege si ramane faramicioasa, adaugati putina smantana
  5. Scoateti aluatul pe masa de lucru data cu faina. Taiati bucati din aluat. Rulati sub forma de rulou cat de cat egal ca si grosime. Taiati ruloul bucati (cam cat o minge de ping-pong).
  6. Aplatizati fiecare bucata in palma. Asezati in mijloc 1 lingurita rasa de umputura. Ridicati marginile si le sigilati presand bine peste tot. Rulati usor intre palme ca sa-i dati forma de chifla usor lunguiata (ca o mini franzela).
  7. Asezati chiflele formate pe tava de copt, cu partea sigilata in jos, la distanta unele de altele ca sa aiba loc sa creasca.
  8. Introduceti tavile in pungi de plastic si lasati sa creasca la loc cald cam 25 minute.
  9. Incingeti in acest timp cuptorul la 170C. Coaceti chiflele timp de 15 minute (sau pana sunt placut rumene deasupra).
 
Chifle pufoase cu branza si marar - Auatul crescut prima data

1. Auatul crescut prima data

Chifle pufoase cu branza si marar - taiem bucati din aluat

2. taiem bucati din aluat

Chifle pufoase cu branza si marar - Taiem rulourile bucatele

3. Taiem rulourile bucatele

Chifle pufoase cu branza si marar - Punem umplutura pe fiecare bucata

4. Punem umplutura pe fiecare bucata

Chifle pufoase cu branza si marar - Sigilam bine umplutura inauntru

5. Sigilam bine umplutura inauntru

Chifle pufoase cu branza si marar - Rulam usor intre palme ca sa-i dam forma

6. Rulam usor intre palme ca sa-i dam forma

Chifle pufoase cu branza si marar - Chiflele umplute in tava

7. Chiflele umplute in tava

Chifle pufoase cu branza si marar - Chiflele coapte

8. Chiflele coapte


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 25)  

 

 

 

cimpean eva   acum 2 luni - 1 Iunie 2016 12:57  

Re: Chifle pufoase cu branza si marar

vesel vesel vesel vesel vesel vesel vesel
 

cimpean eva   acum 2 luni - 1 Iunie 2016 12:58  

Re: Chifle pufoase cu branza si marar

un deliciu .....cred ca as face cu branza de burduf !!! merge nu ? vesel
 

Ioana  acum 2 luni - 1 Iunie 2016 13:01  

Re: Chifle pufoase cu branza si marar

sigur ca da! merg si cu telemea, cu umplutura de carne, varza...
 

Cori Cj  acum 2 luni - 1 Iunie 2016 15:55  

Re: Chifle pufoase cu branza si marar

Cu ceapa o sa fac eu (peste 1-2 luni) imi e pofta imi e pofta imi e pofta
 

Mari Ana  acum 2 luni - 12 Iunie 2016 14:49  

Re: Chifle pufoase cu branza si marar

Azi si ieri. vesel Ce e bun se face intotdeauna de doua ori.
 

Ioana  acum 2 luni - 13 Iunie 2016 13:57  

Re: Chifle pufoase cu branza si marar

sa va fie de bine!
 

Andreea Roxana  acum 2 zile - 12 August 2016 14:54  

Re: Chifle pufoase cu branza si marar

Buna, doresc sa fac aceste chifle, dar mai diversificate. Oare imi poti recomanda mai multe combinatii de umplutura? Mersi.
 

Ioana  acum 30 minute - 15 August 2016 10:05  

Re: Chifle pufoase cu branza si marar

absoult orice ai pune in placinte: spanac cu telemea, carne tocata condimentata, cartofi, ceapa calita cu gorgonzola, varza calita...
 
loading

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus